Read the Official Description

Sarjana Muda Sains dalam MATH @ PARIS & OSLO

&nbsp

Jabatan matematik (ijazah sarjana muda 's) di UPMC menawarkan kerjasama dengan University of Oslo yang objektif adalah untuk menyokong mobiliti pelajar antarabangsa. Kursus-kursus tertentu yang ditawarkan dan yang berkaitan di seluruh tawaran umum dan khusus dalam setiap satu daripada dua universiti.

&nbsp

Penganjuran mata pelajaran ini adalah seperti yang fleksibel yang boleh, dengan mengambil kira aspek-aspek tertentu pengajaran matematik, logik dalaman yang menentukan untuk sebahagian besar perintah itu di mana tanggapan mesti ditunjukkan.

Ia menjadikan bagi program-program yang pelbagai kajian dan kemungkinan menumpukan semula ke arah anda lewat ke dalam kursus dan menawarkan asas yang sangat kukuh asas-asas teori yang amat penting untuk masa akan datang.Pelajar yang menamatkan pengajian mengunjur ke dalam hidup yang aktif akan dapat untuk mencari dalam pengajaran program ini disesuaikan dengan pelan tertentu dengan memilih satu set unit pengajaran yang kurang teori tetapi meliputi pelbagai pengetahuan yang lebih luas atau menjurus ke arah aplikasi.

&nbsp

&nbsp

Peluang

Kajian lanjut


- Ijazah Sarjana atau sekolah kejuruteraan.

- Persediaan untuk peperiksaan yang kompetitif bagi pengambilan ke kedudukan awam: CAPES dalam matematik khususnya tetapi juga kemasukan ke dalam IUFM untuk menjadi seorang guru sekolah atau peperiksaan yang kompetitif pentadbiran.


Integrasi profesional

- Sektor Perbankan, dalam insurans atau industri.

&nbsp


Awam yang disasarkan dengan baik

Pelajar yang mempunyai bac S dan selepas mendapat 60 ECTS lesen tahun pertama (L1) dengan matematik sebagai subjek utama. Sebagai contoh, program L1- MIME (matematik, sains komputer, mekanik, elektronik) kitaran integrasi di UPMC. Pelajar yang telah dilakukan setahun dua kelas persediaan untuk grandes Ecoles boleh memasukkan di peringkat L2 L3 atau selepas permohonan mereka telah diperiksa. Pelajar yang ingin menukar arah pelajaran mereka selepas gagal dalam PCEM dan selepas permohonan mereka telah diperiksa. 

See 13 more programs offered by Université Pierre et Marie Curie (UPMC) »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date