Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Bekalan

Syarikat-syarikat perlu logistik dan pengurusan rantaian bekalan untuk menghadapi cabaran pasaran global. Semakin datang ke dalam latar depan adalah seperti mengawal proses dinamik dalaman, di antara, dan di luar syarikat, di peringkat serantau, kebangsaan, dan antarabangsa. Proses ini didorong melalui memajukan keperibadian, meningkatkan kepelbagaian produk dengan kuantiti pesanan yang lebih kecil, serta kedudukan banyak perkhidmatan tambahan yang bersifat logistik sekitar produk-produk ini. Oleh kerana pengurusan proses logistik baru ini, jurutera perindustrian dengan pengkhususan dalam Logistik dan Bekalan Pengurusan Perubahan hendaklah mempunyai pekerjaan yang baik, kenaikan pangkat dan peluang pembangunan dalam sektor pengangkutan dan logistik, dan juga dalam syarikat-syarikat pembuatan. Dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dari Universiti bbw Sains Gunaan, anda akan mendapat perspektif baru untuk menuntut jawatan dalam syarikat pengurusan pertengahan dalam tempoh enam semester (sepenuh masa) atau lapan semester (sambilan).

Konsep kursus telah dibangunkan dan dinilai dengan kerjasama Verband Verkehr und Logistik Berlin Brandenburg und eV


Struktur

Tempoh kursus sepenuh masa:
3 tahun, iaitu 6 semester atau 1800 jam
Bagi kursus-kursus sepenuh masa lebih kurang. 6 minggu bercuti setahun diperbadankan.
Jam Kursus: 8:30-5:30

Part time / kursus ko-pekerjaan:
4 tahun, iaitu 8 semester atau 1800 jam
Program separuh masa, untuk pelajar kini bekerja / dalam latihan vokasional, mengambil tempat dua malam seminggu 6:00-9:15 dan pada dua hari Sabtu setiap bulan 8:30-3:45.

Kursus bermula:
Kursus sepenuh masa bermula 1 April dan 1 Oktober setiap tahun, manakala program separuh masa bermula 1 Mac dan 1 September.

Pada tahun pertama program, Pengajian Asas menyampaikan asas asas kemahiran dan juga prinsip-prinsip asas ekonomi, undang-undang, dan Perniagaan Bahasa Inggeris. Di sini tumpuan diletakkan di atas orientasi, teori pengenalan, dan pembangunan peribadi, supaya orientasi dan kajian optimum kaedah yang cepat dicapai.

Kajian Khas terdiri daripada tumpuan khas kepada industri. Berbeza dengan kursus-kursus lain yang ada setakat ini, kandungan kursus ini memberi tumpuan lebih kuat di atas padang pekerjaan dan orientasi di industri. Kursus khusus ditambah dengan projek-projek kecil, industri yang berkaitan dengan kerja-kerja projek di syarikat-syarikat dan diakhiri dengan tesis semester.

Pengajian Gunaan berasaskan projek mengikut perkembangan pengantarabangsaan yang semakin meningkat. Kuliah sebahagiannya diadakan dalam bahasa Inggeris dan setiap diakhiri dengan kajian kes. Kurikulum berasaskan aplikasi digenapkan dengan tema pengurusan semasa, berkaitan dengan perniagaan antarabangsa dan pengurusan serta isu-isu etika. Semua peperiksaan berada dalam iringan kepada kursus dan dinilai mengikut ECTS (European Sistem Pemindahan Kredit). Program Sarjana Muda diakhiri dengan Ijazah Sarjana Muda tesis yang berkaitan dengan perniagaan, yang ideal harus susulan ke atas kerja-kerja perundingan yang disediakan semasa kursus khusus.

Program taught in:
English

See 8 more programs offered by bbw University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
16,920 EUR
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date