Bsc dalam kejuruteraan makanan

Umum

Penerangan Program

Tempoh kursus: 7 (6 + 1) semester

kurikulum teras (bidang pengetahuan yang penting untuk kelayakan):

  • disiplin sains semula jadi (Matematik, Fizik, Kimia, Biologi) menyediakan asas untuk profesion kejuruteraan makanan, 20-30 kredit
  • latihan profesional umum berkaitan dengan memahami proses dalam pemprosesan makanan dan menyimpan (Biokimia, kimia makanan, kimia fizikal, mikrobiologi umum, 15-25 kredit
  • pengetahuan asas dalam bidang kejuruteraan dan teknologi (teknologi kejuruteraan, kemahiran pemprosesan industri makanan, ukuran dan automasi, electotechnics, informatik), 30-40 kredit
  • knwledge khusus dalam keselamatan makanan (analisis makanan, mikrobiologi makanan dan kebersihan makanan, keselamatan makanan, makanan kawalan kualiti industri) 10-20 kredit
  • pengetahuan ekonomi dan komunikasi (ekonomi, ekonomi industri makanan, pemasaran industri makanan, pengurusan proses, peraturan-peraturan undang-undang pengeluaran makanan dan pemprosesan makanan, kemahiran rundingan) 15-25 kredit
  • pengetahuan profesional sektor makanan yang menawarkan kecekapan khas untuk pengeluaran makanan dan pengendalian makanan (teknologi barangan pengendalian, teknologi produk haiwan, teknologi pengeluaran wain dan minuman ringan, teknologi kuih-muih dan pengeluaran lemak yang boleh dimakan, teknologi bru dan menyuling, teknologi bijirin, teknologi pemeliharaan, perdagangan makanan), 50-75 kredit

Latihan profesional

latihan Field terdiri daripada dua bahagian: 1. latihan 3 minggu panjang minimum yang berkaitan dengan latihan teori profesional prasyarat tanpa kredit mata. 2. latihan (15 minggu) professional semester panjang yang boleh dianjurkan di luar institusi, dan sekurang-kurangnya 30 kredit boleh diperolehi.

Kajian diterima sebagai prasyarat untuk kemasukan ke program ijazah sarjana muda:

asas yang kukuh dalam sekurang-kurangnya dua daripada bidang-bidang berikut, dibuktikan dengan sijil sekolah tinggi atau transkrip rekod: Matematik, Fizik, Kimia, Biologi

keperluan bahasa asing:

Untuk mendapatkan ijazah sarjana muda, sekurang-kurangnya sebuah kompleks (gabungan lisan dan bertulis) peringkat pertengahan (B2) bahasa peperiksaan, atau sekolah menengah bersamaan meninggalkan pemeriksaan atau diploma. sijil yang diperlukan mungkin untuk mana-mana bahasa moden di mana utama yang berkenaan telah khusus kesusasteraan saintifik.

Selepas program BSc anda boleh meneruskan pengajian anda di salah satu daripada program-program berikut:

  • MSc Kejuruteraan Makanan
  • MSc Keselamatan dan Kualiti Makanan
  • PhD dalam Sains Makanan

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami di http://food.sziu.hu

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With its more than 1,7 million inhabitants, Budapest is the capital and the biggest city of Hungary. The city is situated along the two banks of the Danube, on the left hand side Pest and on the right ... Baca lebih lanjut

With its more than 1,7 million inhabitants, Budapest is the capital and the biggest city of Hungary. The city is situated along the two banks of the Danube, on the left hand side Pest and on the right hand side Buda can be found. Baca Ringkas