Tempoh kursus: 7 (6 + 1) semester

kurikulum teras (bidang pengetahuan yang penting untuk kelayakan):

  • disiplin sains semula jadi (Matematik, Fizik, Kimia, Biologi) menyediakan asas untuk profesion kejuruteraan makanan, 20-30 kredit
  • latihan profesional umum berkaitan dengan memahami proses dalam pemprosesan makanan dan menyimpan (Biokimia, kimia makanan, kimia fizikal, mikrobiologi umum, 15-25 kredit
  • pengetahuan asas dalam bidang kejuruteraan dan teknologi (teknologi kejuruteraan, kemahiran pemprosesan industri makanan, ukuran dan automasi, electotechnics, informatik), 30-40 kredit
  • knwledge khusus dalam keselamatan makanan (analisis makanan, mikrobiologi makanan dan kebersihan makanan, keselamatan makanan, makanan kawalan kualiti industri) 10-20 kredit
  • pengetahuan ekonomi dan komunikasi (ekonomi, ekonomi industri makanan, pemasaran industri makanan, pengurusan proses, peraturan-peraturan undang-undang pengeluaran makanan dan pemprosesan makanan, kemahiran rundingan) 15-25 kredit
  • pengetahuan profesional sektor makanan yang menawarkan kecekapan khas untuk pengeluaran makanan dan pengendalian makanan (teknologi barangan pengendalian, teknologi produk haiwan, teknologi pengeluaran wain dan minuman ringan, teknologi kuih-muih dan pengeluaran lemak yang boleh dimakan, teknologi bru dan menyuling, teknologi bijirin, teknologi pemeliharaan, perdagangan makanan), 50-75 kredit

Latihan profesional

latihan Field terdiri daripada dua bahagian: 1. latihan 3 minggu panjang minimum yang berkaitan dengan latihan teori profesional prasyarat tanpa kredit mata. 2. latihan (15 minggu) professional semester panjang yang boleh dianjurkan di luar institusi, dan sekurang-kurangnya 30 kredit boleh diperolehi.

Kajian diterima sebagai prasyarat untuk kemasukan ke program ijazah sarjana muda:

asas yang kukuh dalam sekurang-kurangnya dua daripada bidang-bidang berikut, dibuktikan dengan sijil sekolah tinggi atau transkrip rekod: Matematik, Fizik, Kimia, Biologi

keperluan bahasa asing:

Untuk mendapatkan ijazah sarjana muda, sekurang-kurangnya sebuah kompleks (gabungan lisan dan bertulis) peringkat pertengahan (B2) bahasa peperiksaan, atau sekolah menengah bersamaan meninggalkan pemeriksaan atau diploma. sijil yang diperlukan mungkin untuk mana-mana bahasa moden di mana utama yang berkenaan telah khusus kesusasteraan saintifik.

Selepas program BSc anda boleh meneruskan pengajian anda di salah satu daripada program-program berikut:

  • MSc Kejuruteraan Makanan
  • MSc Keselamatan dan Kualiti Makanan
  • PhD dalam Sains Makanan

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami di http://food.sziu.hu

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,000 EUR
2000 EUR / semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Jan 30, 2020
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 30, 2020