Baca keterangan rasmi

BSc dalam Kejuruteraan Bahan

Kolej: Kolej Kejuruteraan

Tempoh: 4 Tahun

Penerangan: Kejuruteraan bahan adalah kawasan maju, yang memasuki banyak industri yang berbeza-beza dengan pantas. Kepentingan penting kejuruteraan bahan terletak pada pembangunan proses dan bahan baru yang diperlukan untuk industri maju.

Jurutera bahan memilih bahan yang sesuai untuk pelbagai aplikasi kejuruteraan; terlibat dalam R & D bahan daripada nuklear melalui tahap molekul; meneliti, membangun dan melaksanakan proses, serta kualiti produk dan jaminan kebolehpercayaan; meningkatkan sifat bahan; menyiasat kegagalan produk; menggunakan kaedah analisis maju; dan menguruskan teknologi.

Kawasan pengkhususan termasuk metalurgi dan bahan-bahan logam; bahan elektronik; bahan seramik; polimer dan bahan plastik; bahan yang kompleks; perlindungan alam sekitar bahan; kaedah mencirikan bahan.

Program ini memastikan kelayakan bahan-bahan jurutera yang disediakan untuk pekerjaan dalam kedua-dua R & D dan kedudukan industri. Tinjauan peringkat pertama memberi tumpuan kepada kursus sains asas (matematik, fizik, kimia dan sains komputer), bersama dengan kursus pengenalan dalam bidang kejuruteraan bahan. Peringkat kedua termasuk kursus lanjutan, di mana pelajar memperoleh asas ilmiah yang kukuh dalam bidang utama kejuruteraan bahan, dan kemudiannya boleh mengkhususkan diri dalam beberapa bidang yang disebutkan di atas.

Pengenalan Tutor

Moshe Eizenberg, Ketua Program Kejuruteraan Bahan dan Sains

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Guangdong Technion Israel Institute Of Technology »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date