Baca keterangan rasmi

BSc dalam Bioteknologi dan Kejuruteraan Makanan

Kolej: Kolej Kejuruteraan

Tempoh: 4 Tahun

Penerangan: Ijazah dari Fakulti Kejuruteraan Bioteknologi dan Teknik Kejuruteraan Makanan dalam dua bidang: bioteknologi dan makanan. Program ini menyediakan gabungan unik bidang kejuruteraan dan teknologi dan bidang sains alam dan kehidupan, khususnya, bioteknologi. Bekerja dengan bahan biologi adalah umum untuk kedua-dua bidang, dan menyediakan asas bagi kursus teras dalam kejuruteraan dan teknologi.

Program ini direka bentuk untuk menyediakan graduan untuk kerja dalam pelbagai bidang bioteknologi atau kejuruteraan makanan - dalam pelbagai industri yang menggabungkan teknologi tinggi dan berdasarkan kepada proses bioteknologi dan biokimia. Graduan boleh digunakan, antara bidang lain, dalam industri makanan atau bidang seperti farmaseutikal; kosmetik; perlindungan alam sekitar; institut piawaian, dan peraturan makanan dan dadah.

Program empat tahun ini terdiri daripada bakul kursus teras dalam bidang matematik, fizik, kimia, dan komputer, yang bersama-sama dengan kursus kejuruteraan lanjutan, memberikan latar belakang untuk mengintegrasikan kajian kejuruteraan ke dalam mata pelajaran sains dan bioteknologi yang lebih maju. Baki program ini berdasarkan tiga bidang: bioteknologi; kejuruteraan dan teknologi untuk kejuruteraan makanan; dan ilmu kehidupan dan makanan. Sebahagian kajian dijalankan di kilang perintis dan termasuk lawatan ke syarikat.

Pengenalan Tutor

Sima Yaron, Ketua Program Bioteknologi dan Kejuruteraan Makanan

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Guangdong Technion Israel Institute Of Technology »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date