Read the Official Description

Sarjana Muda Sains dalam Biomaterials

Kursus ijazah adalah berdasarkan kepada huraian kerja seorang saintis bahan atau pakar bahan yang terlibat dalam pembangunan dan pengeluaran hampir semua produk kehidupan harian: kereta, kapal terbang, perabot, masa lapang, industri makanan, perubatan dan farmasi, tekstil, IT, untuk menyebut hanya beberapa. Memandangkan kos dan keselamatan alam sekitar, untuk permohonan dengan profil keperluan yang telah ditetapkan, adalah menjadi tanggungjawab pakar bahan untuk menggunakan bahan yang sesuai untuk produk yang betul.

&nbsp

Kursus ijazah kami menganggap fakta bahawa minyak mentah, sebagai asas bahan mentah yang paling penting dalam 100 tahun yang lalu, semakin mahal sepanjang masa dan berterusan akan kurang terdapat di masa hadapan. Ini bermakna bahawa alternatif menjadi perlu, sebagai contoh bahan-bahan berasaskan haiwan atau tumbuhan sumber.Dalam tempoh 15 tahun yang lalu, dasar ini telah dijumpai semula dan disemak semula selepas biobahan seperti bulu, kapas, getah asli, tanduk atau lak telah diambil untuk diberikan.

&nbsp

Institusi awam (EU, Kerajaan Persekutuan) dan juga industri sedang membelanjakan berjuta-juta dana penyelidikan kepada pembangunan bahan asas produk semula jadi, seperti dalam pencarian sumber tenaga alternatif. Ini jelas menunjukkan bahawa ini adalah tumpuan utama pembangunan bahan bertujuan untuk masa depan yang tidak bermula dalam 5 atau 10 tahun akan datang, tetapi sudah bermula 5 tahun yang lalu. Semua sektor industri bekerja pada perkembangan inovatif.

&nbsp

Contoh perkembangan, proses dan produk bahan asas akan dibentangkan dalam Biomaterials kursus ijazah. The University Graduate akan dapat tahu, dikenakan dan membangunkan lagi bahan asas konvensional sehingga perkembangan terkini dalam bidang penyelidikan bahan.

See 12 more programs offered by Rhine-Waal University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019