Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Sains Pertanian Lestari

Sejak semester musim sejuk 2010/2011 Universiti Rhine-Waal Sains Gunaan menawarkan kursus bahasa Inggeris pengajian Pertanian Lestari di lokasi kampus mereka di Kleve. Di jalan ini kajian pertanian dan hortikultur sistem pengeluaran dianalisis dan dinilai sebagai sebahagian daripada rantaian nilai dengan mengambil kira kelestarian mereka. Sebagai hasil yang strategi pengoptimuman mensasarkan semua tiga bidang utama kelestarian: penjagaan alam sekitar, keuntungan ekonomi dan tanggungjawab sosial.

&nbsp

Isu-isu utama global termasuk perubahan iklim dengan keadaan cuaca yang berubah-ubah, kemusnahan tanah semakin meningkat dan kehilangan biodiversiti akan diuruskan serta soalan khasiat dunia, turun naik harga yang kukuh untuk produk pertanian dan jaminan pendapatan bagi petani dan tukang kebun di dunia global.Pada masa yang sama sistem pengeluaran masa rantaian nilai yang berbeza daripada pengeluaran makanan untuk pengeluaran tanaman hiasan untuk pengeluaran bahan-bahan mentah boleh diperbaharui adalah melihat dan dinilai dengan pendekatan yang berbeza dan kaedah mengenai kemampanan mereka dari segi alam sekitar, ekonomi dan sosial mereka. Isu-isu etika yang terhasil juga ditangani dalam kursus.

Pertanian lestari adalah kursus pengajian secara gabungan teknikal, semula jadi, disiplin ekonomi dan sosial sains. Dalam pelbagai projek antara disiplin, pelajar belajar untuk menganalisis, menilai dan mengoptimumkan sistem pengeluaran pertanian dan hortikultur sebagai sebahagian daripada rantaian nilai. Dalam kerjasama dengan syarikat-syarikat dan institusi kajian aplikasi berorientasikan ini membolehkan tahap yang tinggi relevan praktikal untuk dicapai.Di samping penyediaan kandungan teknikal dan saintifik dan penubuhan dan pembangunan kemahiran metodologi, yang kecekapan sosial setiap individu diperkukuhkan.

&nbsp

Pembelajaran kendiri dianjurkan sebagai kompetensi utama dan sebagai sebahagian daripada kajian universiti adalah digalakkan dari awal lagi. Di sini untuk ijazah besar pemindahan kemahiran profesional yang layak dan kemajuan kecekapan peribadi berlaku melalui integrasi dan pengkhususan. Dengan berbuat demikian, pelbagai bentuk pembelajaran seperti ceramah, seminar, kursus makmal, latihan, latihan dan kerja-kerja projek yang dipilih untuk berkomunikasi kandungan klasik pendidikan (contohnya sains tanah, botani, pentadbiran perniagaan, jualan ternakan) serta tema moden cawangan pertanian (contohnya ketepatan pertanian, pengeluaran tenaga, pengurusan kualiti, rantai analisis nilai).

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Rhine-Waal University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date