Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Kejuruteraan Elektronik

&nbsp

Ini kawasan tertakluk menawarkan pengajaran pelbagai disiplin dalam bidang elektronik dalam semua aspek serta aplikasinya. Pengajaran menyediakan asas kepada analog dan elektronik digital, yang perlu untuk memahami kajian sistem elektronik pelbagai. Ini membolehkan pelajar untuk mendapatkan pengetahuan penting dalam bidang sains komputer, matematik dan fizik yang adalah pelengkap kepada pengajaran dalam bidang elektronik.

&nbsp

&nbsp

Peluang


Kajian lanjut

Kelayakan untuk ijazah sarjana sains dalam bidang kejuruteraan dengan elemen elektronik di UPMC tetapi juga untuk ijazah sarjana khusus lain dalam elektronik, sains komputer, digunakan fizik dan kejuruteraan di Perancis, seluruh Kesatuan Eropah dan Switzerland.Kawasan subjek elektronik juga membolehkan seseorang untuk masuk, berdasarkan kelayakan sebelum, sekolah kejuruteraan tertentu.

Integrasi profesional

Melalui latihan profesional.

&nbsp

Pertubuhan

Kawasan subjek elektronik dianjurkan sekitar teras biasa kursus siap dengan mengajar unit (TU) bagi program pengajian anda, percuma tus dan bahasa tus.

- Teras Common TU: 81 ECTS dalam elektronik tetapi juga dalam bidang sains komputer, matematik dan fizik untuk program saintifik lengkap berorientasikan elektronik.

&nbsp

- Program pengajian TU: 24 ECTS kajian langsung ke arah daripada domain permohonan elektronik sesuai dengan selera dan rancangan setiap pelajar.

- Percuma tus: 9 ECTS dipilih secara bebas mengikut apa yang boleh dimuatkan di dalam jadual anda.

- Bahasa TU: 6 ECTS dalam Bahasa Inggeris atau bahasa lain. Tiga program rujukan kajian, memastikan yang padu tus, ditawarkan.

Elektronik dan fizik program menawarkan pengkhususan dalam domain telekomunikasi, peralatan dan mikroelektronik.

Elektronik dan mekanik program bertujuan untuk pelajar yang ingin memberi tumpuan kepada automasi, robotik dan kawalan proses.

Elektronik dan sains komputer program bertujuan untuk pelajar yang ingin mengikuti program bercampur pengajian yang membawa kepada kajian memberi tumpuan kepada pemprosesan data industri, seni bina dan reka bentuk litar bersepadu. Semasa L2, pengajaran adalah di atas semua berdasarkan asas-asas dan tanggapan asas dan pengenalan kepada salah satu program pengajian yang ditawarkan.Semasa L3, pelajar mengembangkan pengetahuan mereka dalam bidang elektronik dan pakar dalam sesuatu program pengajian.

Tahap L2

Pengajaran di atas semua berdasarkan asas-asas dan tanggapan asas dan pengenalan kepada salah satu program pengajian yang ditawarkan.

Tahap L3

Mendalamkan pengetahuan dalam bidang elektronik dan pengkhususan dalam program pengajian.

&nbsp


Awam yang disasarkan dengan baik

- Kemasukan ke dalam L2 terbuka kepada pelajar yang telah melakukan program pengajian dalam bidang matematik, sains komputer, mekanik, elektronik (MIME) dan fizik, kimia, mekanik, elektronik (PCME) dalam kitaran integrasi di UPMC, atau yang telah melakukan program bersamaan pengajian di pertubuhan lain.

- Entry di peringkat L3 menganggap pengambilalihan tahap L2, sama ada di UPMC atau universiti lain.Pelajar yang telah dilakukan setahun dua kelas persediaan untuk grandes Ecoles, pemegang DUT dan BTS dan pelajar yang telah melakukan program sains pelbagai disiplin pengajian selepas baccalauréat boleh masukkan di peringkat L2 atau L3 selepas permohonan mereka telah diperiksa. 

See 13 more programs offered by Université Pierre et Marie Curie (UPMC) »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date