Bsc dalam bidang astronomi

University of Groningen

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bsc dalam bidang astronomi

University of Groningen

Sarjana Muda Sains dalam Astronomi


Berapa lama alam semesta? Bagaimana bintang dan galaksi berkembang? Apa yang di antara bintang-bintang, dan bagaimana sistem planet terbentuk? Jika anda sedang terpesona dengan soalan-soalan seperti ini, maka Astronomi adalah program ijazah untuk anda!


Lebih daripada bintang dan planet


Jelas sekali, astronomi adalah mengenai alam semesta, bintang dan planet. Tetapi jika anda berminat dalam sains semula jadi yang lain, ia adalah berkemungkinan bahawa program ijazah ini akan merayu kepada anda. Anda akan mengkaji proses fizikal di alam semesta, supaya fizik dan matematik juga merupakan bahagian penting dalam program ini.


hubungan antarabangsa


Ahli-ahli astronomi Groningen adalah antara yang terbaik di dunia. Penyelidikan ke dalam astronomi telah dijalankan di Universiti Groningen sejak tahun 1883. Ahli astronomi dari Groningen bekerjasama dalam pembangunan instrumen HIFI di dalam ruang teleskop Herschel, dan juga terlibat dalam rangkaian LOFAR antarabangsa teleskop radio dan satelit GAIA yang akan menentukan hala peta tiga dimensi Galaxy kami.


Adakah Astronomi untuk anda?


Apa yang mempesonakan anda - bintang atau instrumen?


Tugas ahli astronomi adalah untuk cuba untuk memetakan dan memahami alam semesta - untuk mengkaji bintang, gas antara bintang, gugusan galaksi, dan untuk mengetahui bagaimana mereka membentuk dan mengapa mereka kadang-kadang hilang.


penemuan yang menakjubkan telah dibuat dalam bidang astronomi pada tahun-tahun kebelakangan ini, terutamanya kerana kemajuan teknologi membuat lebih banyak dan lebih banyak perkara mungkin. Dalam program ijazah ini, anda boleh menumpukan perhatian kepada alam semesta itu sendiri, atau kepada membangunkan dan menambah baik instrumen yang digunakan untuk melakukan ini.


Adakah Astronomi untuk anda?


Astronomi adalah untuk anda jika ...

... anda terpesona dengan bintang-bintang dan planet-planet

... anda suka untuk menganalisis proses kompleks

... anda pandai mata pelajaran sains

... anda adalah seseorang yang ditentukan dan ketekunan


Sebab-sebab belajar Astronomi di Groningen


Mengapa datang ke Groningen untuk mengkaji astronomi? Kerana anda akan diajar oleh ahli-ahli astronomi dari Kapteyn Astronomical Institute, yang diasaskan pada tahun 1883 dan merupakan salah satu daripada institusi terbesar dan paling sangat terkenal di Belanda. Institut ini bekerja rapat dengan pelbagai organisasi seperti SRON dan ASTRON. Dan program ijazah itu mempunyai lebih memuji ia.


Sebuah jabatan kecil, jadi komunikasi mudah


Jabatan itu adalah kecil dan oleh itu pada skala peribadi. Anda mempunyai hubungan harian dengan profesor, penyelidik dan pelajar. Ini juga bermakna bahawa soalan anda boleh dijawab dengan pantas.


Pilih pengkhususan yang sesuai dengan anda


Selepas program ijazah 3 tahun Sarjana Muda anda boleh memilih daripada dua program Sarjana 2-tahun yang berbeza. MSc dalam Astronomi membolehkan anda untuk pakar dalam hampir mana-mana bidang astronomi.


Banyak kenalan antarabangsa


Kami mempunyai kedudukan antarabangsa yang tinggi, dengan kenalan di seluruh dunia. Ini bermakna, sebagai contoh, bahawa anda akan mempunyai peluang untuk menjalankan penyelidikan di luar negara.


Balai Cerap di atas bumbung bangunan kami


Kami mempunyai kemudahan yang sangat baik, termasuk teleskop cermin di atas bumbung bangunan kami. Ia adalah salah satu yang terbesar di negara ini dan boleh mengambil gambar objek dalam ruang yang mendalam.


Instrumen astronomi terbaik


Melalui kerjasama dengan balai cerap terbesar di dunia, kita mempunyai akses kepada alat yang paling maju, yang membolehkan kami untuk menjalankan penyelidikan peringkat tertinggi.


Syarat kemasukan


Untuk program ijazah Sarjana Muda dalam bidang Astronomi

  • diploma pra-universiti termasuk fizik dan matematik
  • Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan kecuali pelajar yang bahasa ibundanya adalah Bahasa Inggeris. Untuk semua pemohon yang lain, keperluan minimum adalah:
  • an (iBT) skor TOEFL berasaskan internet 92
  • a (CBT) skor TOEFL berasaskan komputer 237
  • a (PBT) skor TOEFL berasaskan kertas 580
  • skor IELTS 6.5
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,060 EUR
- EU, 10800 EUR. - Bukan EU setahun
Information
Deadline
Locations
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
EU
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
non-EU
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
EU
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
non-EU
Tarikh akhir Permintaan Maklumat