Read the Official Description

BSc Kewangan (Kepujian)

Berterusan isu hutang zon euro menyediakan peluang yang mencabar dan menarik untuk anda untuk mengkaji kewangan, subjek yang menjadi tumpuan perdebatan semasa yang banyak. Kesedaran yang tinggi daripada kekurangan dalam sistem kewangan telah menarik perhatian kepada keperluan untuk generasi baru sedar risiko, pengurus dididik dengan pemahaman instrumen dan pasaran kewangan untuk menjalankan operasi yang berkesan di seluruh depan, persekitaran pejabat pertengahan dan belakang.

Program ini akan menyediakan anda dengan peluang untuk mengambil kesempatan ke atas peluang-peluang ini, memberikan anda dengan program yang ketat tetapi praktikal kajian direka untuk menyediakan anda untuk prestasi kerja yang berkesan dalam institusi kewangan.

Kelayakan Chartered Financial Analyst diiktiraf di peringkat global dan dihormati. Manakala pengecualian tidak mungkin, program ini direka untuk meliputi sekurang-kurangnya 70% daripada kelayakan Level 1, dan dengan itu melengkapkan anda dengan pengetahuan untuk memudahkan lulus peperiksaan ini selepas tamat pengajian.

Tujuan program ini adalah:

  • Untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya dalam sektor kewangan
  • Untuk mengembangkan pengetahuan teori dan praktikal anda kewangan dalam konteks ekonomi global
  • Untuk melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk persekitaran perniagaan yang kompleks dan sentiasa berubah.

Syarat Kemasukan

Pemohon hendaklah mempunyai:

300 mata UCAS

DARI sekurang-kurangnya dua A-level penuh atau bersamaan BTEC.

PLUS sekurang-kurangnya gred GCSE matematik B dan GCSE Bahasa Inggeris gred C.

  • Sila ambil perhatian bahawa kuning Utama: Permohonan Nombor dan Komunikasi tidak diterima di tempat matematik GCSE dan Bahasa Inggeris.
  • Pemohon yang mempunyai kelayakan profesional dan / atau sepenuh masa pengalaman kerja empat tahun atau lebih 'dianggap secara individu.
  • Pemohon-pemohon yang tidak mempunyai bahasa Inggeris sebagai bahasa pertama mereka memerlukan IELTS 6.0 (dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam setiap kemahiran) atau penarafan yang setaraf dengannya dalam satu lagi bahasa Inggeris selamat Ujian Bahasa.

Penilaian

Melalui peperiksaan dan kursus tugasan, termasuk disertasi memberi tumpuan kepada kedua-dua aspek kualitatif dan kuantitatif masalah pelaburan praktikal.

Pengiktirafan Profesional

Melengkapkan anda dengan pengetahuan untuk membantu lulus Tahap 1 daripada kelayakan Chartered Financial Analyst.

Pilihan kerjaya

Graduan boleh melanjutkan pekerjaan dalam bidang perakaunan dan kewangan jabatan, sektor perkhidmatan kewangan, organisasi bukan keuntungan yang membuat dan dalam amalan awam dengan firma-firma akauntan bertauliah atau yang disewa.

Lokasi

Greenwich Kampus

Program taught in:
English

See 58 more programs offered by University of Greenwich »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
11,200 GBP
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date