Bsc (Kepujian) dalam bidang pentadbiran perniagaan (perakaunan dengan laluan kewangan)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pentadbiran Perniagaan (Perakaunan dengan laluan Kewangan)

bsc101

Program Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan Perakaunan utama dengan Kewangan melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membina dan mengembangkan dalam kerjaya mereka dengan menyediakan mereka dengan latar belakang teori dan teknikal yang kuat, mengukuhkan kemahiran interpersonal mereka dan membina mereka dalam perspektif etika untuk menyelesaikan perniagaan masalah.

Program ini mensasarkan pelajar yang ingin melanjutkan kerjaya profesional dalam bidang Perakaunan di samping menyediakan mereka untuk pengajian siswazah dalam bidang Perakaunan, Kewangan, Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan.

Program ini juga sesuai untuk graduan dan profesional mencari untuk meningkatkan dan mengemas kini kemahiran kuantitatif dan kualitatif mereka dalam analisis kewangan dan pengurusan kos dan meluaskan ufuk profesional mereka sama ada sebagai cukai dan kawalan dalaman perunding atau pengurus kewangan di syarikat antarabangsa atau tempatan.

Apa yang Akan Kaji

Kursus memeriksa aplikasi teori perakaunan dan amalan dan meliputi perkara-laporan kewangan dan analisis, pengurusan kos dan penilaian prestasi, percukaian, audit dan perakaunan forensik dan juga mereka kewangan korporat, kewangan dan model kos.

Di samping itu, topik-topik yang berkaitan dengan organisasi perniagaan dan perancangan, komunikasi profesional, undang-undang dan etika perniagaan akan dikaji. Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk menggunakan pengetahuan mereka dalam persekitaran perniagaan sebenar.

/ Peluang Kerjaya Siswazah Kajian

Setelah tamat pengajian, pelajar akan telah mendapat pemahaman yang kukuh teori perakaunan yang relevan dan amalan. Mereka akan bersedia untuk memajukan aspek pencapaian akademik di peringkat siswazah, bekerja sebagai akauntan atau pengawal dalam perakaunan dan kewangan jabatan organisasi perniagaan atau menjadi penasihat cukai, dan juruaudit di peringkat yang disahkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 ... Baca lebih lanjut

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 years, ACG has been offering transformative education and cultivating a fertile intellectual and cultural collaboration between Greece and the United States. Baca Ringkas