Bsc (Kepujian) dalam bidang pentadbiran perniagaan (pengurusan keusahawanan laluan)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan Keusahawanan laluan)

bsc801

Keusahawanan Pengurusan utama menyediakan pelajar untuk pendidikan lepasan ijazah dan untuk kerjaya dalam bidang keusahawanan, dan dalam bidang-bidang lain yang berkaitan, dalam dunia yang mencabar persaingan, perubahan teknologi yang pesat, peningkatan kerumitan dan globalisasi. Program ini menggalakkan pemikiran kritikal dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan pelbagai perniagaan, kemahiran praktikal dan boleh dipindah milik yang akan membolehkan mereka untuk melaksanakan dengan berkesan dalam semua usaha keusahawanan dan dalam pelbagai tetapan korporat.

Apa yang Akan Kaji

Keusahawanan Pengurusan utama akan merayu kepada pelajar-pelajar yang berminat untuk memulakan, mengendalikan dan mengembangkan perniagaan atau lain-lain yang berminat untuk bekerja untuk syarikat-syarikat yang diketuai oleh pertumbuhan dan inovasi mereka sendiri. Antara topik yang dipelajari dalam utama ini termasuk: penciptaan usaha baru, inovasi dan keusahawanan korporat, kepimpinan, pengurusan perniagaan keluarga, pertumbuhan perusahaan, pemasaran digital untuk usahawan, perhubungan awam, dan kewangan keusahawanan.

/ Peluang Kerjaya Siswazah Kajian

Asas-asas teori, praktikal dan pengalaman yang diberikan dengan mengkaji Pengurusan Keusahawanan membantu graduan berfungsi dengan selesa dan berkesan dalam persekitaran yang keusahawanan dan dalam tetapan perniagaan kontemporari lain. Melalui kajian ini utama, pelajar akan membangunkan kemahiran kepimpinan, perniagaan dan inovasi yang diperlukan untuk kejayaan keusahawanan. Mereka juga akan juga disediakan bagi: jawatan pengurusan dalam perbadanan yang ditubuhkan berusaha untuk meningkatkan lagi dan mengekalkan kelebihan daya saing; kerjaya dalam perundingan pengurusan; memulakan perniagaan baru. Begitu juga, pelajar bersedia untuk meneruskan pengajian siswazah dalam bidang keusahawanan, inovasi dan bidang-bidang perniagaan yang berkaitan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 ... Baca lebih lanjut

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 years, ACG has been offering transformative education and cultivating a fertile intellectual and cultural collaboration between Greece and the United States. Baca Ringkas