Bs Dalam Bidang Sains Komputer

University of North Carolina Wilmington

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bs Dalam Bidang Sains Komputer

University of North Carolina Wilmington

mengenai

Jabatan Sains Komputer adalah masyarakat ulama khusus untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan. Ia berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran dan menawarkan kurikulum moden yang membawa kepada ijazah sarjana muda dalam bidang sains komputer. Ia menganggap penggunaan pendidikan pengalaman, termasuk pembangunan perisian berasaskan projek dan latihan, untuk menjadi penting untuk pembelajaran yang berkesan. Jabatan itu komited untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam ekonomi berasaskan pengetahuan yang baru muncul dan membantu mereka menjadi pelajar sepanjang hayat.

Jabatan itu bertujuan untuk memperkayakan persekitaran pembelajaran melalui pembangunan profesional aktif fakulti. Jabatan itu komited untuk menyediakan kepimpinan dalam penggunaan baru muncul komputer dan komunikasi di dalam kampus dan di kawasan sekitarnya. Jabatan itu kerap menaja ceramah dan aktiviti-aktiviti lain untuk memperkayakan kehidupan akademik kampus dan masyarakat yang lebih besar.

Tahap BS dalam Sains Komputer (Sistem Pilihan) yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Pengkomputeran ABET.

Program

Jabatan Sains Komputer menawarkan dua program pengajian yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang sains komputer. Kedua-dua pilihan menyediakan pelajar untuk hadir ke sekolah siswazah dan mencari peluang-peluang kerjaya dalam bidang sains komputer atau bidang yang berkaitan rapat, dan ikut sistem berasaskan pendekatan yang ditetapkan oleh Persatuan untuk Pengkomputeran Jentera dan Persatuan Komputer IEEE bagi program ijazah sarjana muda dalam bidang sains komputer. Pilihan 1 (Sistem pilihan), yang diiktiraf oleh Lembaga Akreditasi Kejuruteraan dan Teknologi (ABET), mengandungi liputan yang lebih menyeluruh tentang konsep dalam sistem operasi, pengkomputeran saintifik, dan mempunyai jam kredit lebih elektif dalam bidang sains komputer atas peringkat untuk membolehkan pelajar fleksibiliti untuk meneroka topik maju tambahan. Pilihan 2 direka untuk memberikan pelajar latar belakang yang kukuh dalam sains komputer dan peluang untuk kajian mendalam sesuatu kawasan aplikasi sains komputer.

Untuk menyelesaikan masalah menggunakan komputer anda akan mampu membuat komputer melakukan apa yang anda mahu ia lakukan, iaitu dengan memprogram ia. Oleh itu, awal kurikulum memberi tumpuan kepada pembelajaran prinsip-prinsip dan amalan pengaturcaraan komputer. Kemudian, kurikulum dikhaskan untuk belajar tentang teknik dan konsep khusus untuk sub-bidang seperti sistem operasi, rangkaian komputer, kecerdasan buatan, grafik komputer, pembinaan pengkompil, atau pangkalan data. Melaksanakan teknik yang anda belajar dalam kursus-kursus ini akan memerlukan anda untuk menulis program komputer.

Tarikh akhir permohonan:

1 April untuk Fall Kemasukan dan 1 Oktober untuk Spring Kemasukan

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Wilmington, North Carolina
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 8, 2021
Dates
Ogos. 2018
Amerika Syarikat - Wilmington, North Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 8, 2021