Baca keterangan rasmi

Ramai daripada kita ingin tahu mengapa orang berkelakuan dengan cara yang mereka lakukan. Dan sebahagian daripada kita ingin benar-benar tahu mengapa, dan kemudian melakukan sesuatu untuk membantu. Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, maka majoriti psikologi mungkin apa yang anda cari.

Psikologi adalah kajian minda dan tingkah laku. Disiplin ini merangkumi semua aspek pengalaman manusia - dari fungsi otak kepada tindakan bangsa, dari perkembangan kanak-kanak untuk menjaga orang tua. Dalam setiap suasana yang boleh difikirkan dari pusat penyelidikan saintifik ke perkhidmatan penjagaan kesihatan mental, "pemahaman tentang tingkah laku" adalah fokus psikologi. Jurusan Psikologi di Pitt-Bradford mengambil kursus seperti: Pengantar Psikologi, Teori Kepribadian, Pembangunan Anak, Statistik, Psikologi Sosial, Psikologi Eksperimen, Psikologi Abnormal dan Psikologi Kaunseling.

Sebagai majoriti psikologi, anda akan belajar banyak tentang mengapa manusia berkelakuan seperti yang mereka lakukan. Anda akan fokus pada satu kawasan yang anda minati dan mereka bentuk dan menjalankan penyelidikan anda sendiri. Apabila anda siap, anda boleh pergi ke komuniti untuk menjalani latihan di kemudahan kesihatan mental di hospital tempatan atau di agensi perkhidmatan sosial atau institusi pemulihan. Anda juga boleh mengambil bahagian dalam latihan berkaitan kaunseling.

Sebaik sahaja anda mendapat ijazah anda, anda akan bersedia untuk bekerja di perkhidmatan sosial atau agensi kesihatan mental. Atau, anda boleh bekerja di sekolah atau syarikat. Anda juga boleh menerima pekerjaan di agensi kerajaan. Atau, anda boleh membuat keputusan untuk pergi ke sekolah siswazah untuk lebih banyak belajar.

Keperluan Kursus dalam Major

  • PENGENALAN PESOKOLOGI
  • STATISTIK: PSIKOLOGI
  • PEMBANGUNAN ANAK atau PEMBANGUNAN LIFESPAN
  • PSIKOLOGI SOSIAL atau TEORI PERSONALITI
  • PSNCHOLOGI ABNORMAL
  • SEMINAR PROFESIONAL DALAM PSIKOLOGI
  • ANALISIS DATA DAN PENULISAN PENYELIDIKAN
  • PSIKOLOGI EXPERIMENTAL
  • CAPSTONE: PSIKOLOGI

Maklumat tambahan:

Sekiranya anda seorang pelajar pemindahan dan sudah memperoleh ijazah terdahulu, anda tidak perlu melengkapkan anak kecil.

Program diajar dalam:
English

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh University of Pittsburgh at Bradford »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date