Baca keterangan rasmi

Biologi utama menyediakan lulusan dengan pelbagai kursus untuk kepelbagaian pengalaman dalam biologi. Program ini, yang ditawarkan di Kansas City di kampus Parkville kami, termasuk kursus biologi, botani, anatomi, fisiologi, genetik, mikrobiologi dan teknik penyelidikan. Dengan kursus asas teras, ditambah dengan kursus kimia biologi, matematik, dan elektif yang diperlukan, graduan biologi akan disediakan untuk sama ada tenaga kerja atau masuk ke sekolah profesional atau siswazah. Pelajar dinasihatkan untuk mencari sama ada major atau kecil tambahan untuk menyediakan peluang pascasiswazah maksimum.

Jabatan Sains Alam dan Fizikal mengalu-alukan perkongsian dengan perniagaan yang sesuai dan agensi kerajaan untuk menempatkan pelajar yang mempelajari biologi di Kansas City menjadi jawatan magang di bidang utama atau yang berkaitan. Jabatan Ilmu Pengetahuan Alam dan Fizikal secara aktif menggalakkan para pelajar untuk bekerja dalam jawatan magang dan menganggap latihan sebagai sebahagian daripada kurikulum.

Pengiktirafan

Para pelajar dan fakulti program Biologi sarjana di Taman terus mendapat markah tinggi dalam sumbangan, penyelidikan, dan aktiviti ilmiah yang dikenali.

Kerjaya

Pelbagai pilihan kerjaya yang berkaitan dengan biologi tersedia untuk graduan biologi berkelayakan, termasuk:

  • Mengajar biologi di sekolah menengah
  • Menjadi ahli biologi hidupan liar
  • Bekerja untuk sebuah syarikat yang menyediakan laporan kesan alam sekitar
  • Bekerja untuk jabatan sumber semula jadi negeri sebagai ahli biologi, pegawai pemuliharaan, atau pakar kualiti air
  • Menjalankan penyelidikan di syarikat farmaseutikal, hospital, atau syarikat perindustrian seperti Quaker Oats
  • Menjadi pemeriksa untuk Pentadbiran Makanan dan Dadah
  • Memperolehi Ph.D. ijazah dan memperoleh jawatan pengajaran / penyelidikan di sebuah universiti
  • Biologi utama dalam bidang pengajian dengan fokus pra-med amat disyorkan untuk pelajar memperoleh ijazah lanjutan untuk menjadi doktor, ahli optik, ahli terapi fizikal, doktor gigi atau profesional berlesen yang lain.

Spotlight

DR. PATTY RYBERG, PROFESOR PENGUJIAN BIOLOGI, MENERIMA GERAN PELAJAR SAINS NASIONAL

Patty Ryberg, Ph.D., penolong profesor biologi, telah dianugerahkan $ 168,000 geran penyelidikan dari Yayasan Sains Nasional. Pemberian itu, geran NSF pertama yang diterima oleh ahli fakulti Park University sejak 1993, akan menubuhkan satu program penyelidikan paleobotanikal di Park dengan tumpuan kepada tumbuh-tumbuhan fosil Antartika. Pelajar akan mengkaji tumbuhan peranan kritikal dalam persekitaran bumi dan mengubah ekosistem. Geran NSF akan membiayai mikroskop baru dengan pembesaran resolusi tinggi, dan ia akan membolehkan sehingga 12 pelajar sarjana Park untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan stipend. Para pelajar akan mempunyai akses kepada beribu-ribu tumbuhan fosil Antartika yang ditempatkan di University of Kansas di Lawrence di mana Ryberg mengekalkan perkongsian penyelidikan berikutan persekutuan post doktoralnya.

Program diajar dalam:
English

Lihat 38 lagi program yang ditawarkan oleh Park University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date