GO UNTUK REAKSI POSITIF

Dengan kimia atau biokimia dari Jabatan Kimia Amerika yang terakreditasi, anda boleh bekerja untuk mengubati kanser; memantau lapisan ozon yang melindungi kita dari matahari; menyelidik penyelesaian tenaga unggul (iaitu, teknologi bateri atau panel solar); membangun tekstil baru, kosmetik atau produk farmaseutikal; atau menyelesaikan masalah pencemaran air.

Program kami menggabungkan ahli akademik yang ketat dengan peluang yang luas untuk penyelidikan dan kerja di makmal. Anda akan mendapat asas yang kukuh dalam matematik dan sains fizikal sambil membangunkan pemikiran kritis, menyelesaikan masalah, kemahiran berpasukan dan kepimpinan. Kemahiran ini adalah permintaan dalam tenaga kerja hari ini.

Institusi yang besar tidak dapat memberikan perhatian individu yang anda dapati di sini. Walaupun sebagai seorang pelajar baru, anda akan berpeluang berada di makmal yang bekerja dengan profesor sebenar - bukan penolong graduan atau jurulatih makmal. Sepanjang empat tahun anda, anda akan mempunyai peluang untuk mereka bentuk dan menjalankan eksperimen anda sendiri, bekerja pada projek bebas, membantu profesor dengan penyelidikan yang dibiayai oleh geran, mengemukakan penyelidikan anda di persidangan serantau dan / atau kebangsaan, dan mungkin juga pengarang bersama artikel untuk jurnal kimia antarabangsa. Kesempatan yang terbuka untuk anda adalah benar-benar luar biasa!

Di sini, anda tidak akan tersesat di kalangan orang ramai. Anda akan menjadi pelajar elit / biokimia - sebahagian daripada keluarga kami. Anda akan menikmati saiz kelas kecil dan persahabatan yang luar biasa. Profesor yang berdedikasi akan mengenali anda. Mereka akan menyokong anda dalam kursus, penyelidikan, latihan, koperasi, dan persediaan pasca siswazah atau kerjaya. Mereka akan dilaburkan secara peribadi dalam kejayaan anda - di kolej dan seterusnya.

Apabila tamat pengajian, anda bersedia untuk membuat sumbangan saintifik penting. Anda akan bersenjata dengan pengetahuan, pengalaman tangan dan kemahiran berfikir kritis yang diperlukan untuk berjaya - tidak kira di mana jalan anda membawa anda.107037_13.jpg

PELUANG TERHAD

PENYELIDIKAN PESAN PUSAT STUDI

Sembilan puluh lima peratus daripada pelajar kimia / biokimia kami bekerja bersebelahan dengan profesor ONU mengenai projek penyelidikan penting. Pembiayaan untuk projek-projek ini datang dari pelbagai sumber, termasuk Yayasan Sains Negara, Hutan Laut Ohio, Kajian Geologi Amerika Syarikat, Persatuan Kimia Amerika dan, tentu saja, ONU .

MELIBATKAN DIRI

Sertai organisasi profesional, dan anda akan belajar tentang peluang di bidang anda dan bertemu dengan orang baru. Pelajar dalam bab ONU Persatuan Kimia Amerika, sebagai contoh, merancang perhimpunan sosial, menaja penceramah tetamu dan menghadiri pameran kerjaya. Tambahan pula, jabatan ini juga menaja satu bahagian honama kimia Gamma Sigma Epsilon, yang membantu mempromosikan kecemerlangan akademik dan biasiswa penyelidikan sarjana dalam bidang kimia. Sebagai sebahagian daripada organisasi-organisasi ini, anda dapat membina jaringan profesional anda.

SCIENTISTS DI RUMAH

Setiap tahun, kami membawa ulama sains terkenal ke kampus untuk berkongsi penemuan mereka - dan perjalanan mereka - dengan pelajar. Sebagai contoh, kuliah Kritzler dalam Kimia membawa ahli kimia yang terkenal ke kampus setiap tahun untuk membentangkan perkembangan baru dalam bidang mereka. Anda akan mendapat peluang untuk bertemu dan berinteraksi dengan setiap penceramah.107033_4.jpg

BERPIKA KEJAYAAN

ALLISON WILLIAMSON BS DENGAN MAJOR DI CHEMISTRY '13

"SATU LANGKAH LANGKAH-LANGKAH YANG SUKSES KE TINGGI MUNGKIN KAMU BAHAWA ANDA MENCINTAI PEKERJA ANDA ANDA MENARIK UNTUK MENJADI KERJA DALAM KEBAKARAN. BEBERAPA ORANG TIDAK MUNGKIN KAMI BAHAWA, TETAPI AKU DAPAT DENGAN SINARISI SELESAI. Saya TIDAK PERLU BAGI PROFESOR ONU SAYA CUKUP BAGAIMANA MEREKA SAYA MENYEDIAKAN AKU UNTUK MENJAGA DALAM KESEHATAN. MEMERLUKAN MEMENUHI PENGETAHUAN, SARAN DAN JUGA KEMAHIRAN PRAKTIKAL, SEPERTI BAGAIMANA Bekerja dengan CEPAT DAN SELESAI DALAM LAB. "

Di sekolah menengah, Allison Williamson cemerlang dalam bidang kimia. Pamannya, ahli biokimia dalam penyelidikan kanser, menunjukkan bahawa sains mempunyai potensi untuk meningkatkan kualiti hidup. Allison memutuskan untuk membuat jalan kerjaya kimianya. Di ONU , beliau menjadi ahli pendiri Gamma Sigma Epsilon kehormatan kimia. Beliau juga aktif dalam bab ONU dari Ahli Pelajar Persatuan Kimia Amerika (SMACS). Kumpulan ini memberikan peluang yang menyenangkan kepadanya, seperti mengukir keseluruhan meja berkaca labu dan membuat ais krim menggunakan nitrogen cecair. SMACS juga membiayai penyertaannya dalam persidangan kebangsaan untuk Persatuan Kimia Amerika di mana dia membentangkan penyelidikan. Hari ini, Allison adalah ahli kimia penyelidikan untuk Lubrizol Corporation di Wickliffe, Ohio, sebuah syarikat khusus yang mengeluarkan bahan tambahan untuk digunakan dalam minyak enjin, cecair penghantaran, cecair hidraulik, minyak gear dan banyak lagi. Dia bergerak ke luar negara dan di peringkat antarabangsa ke loji syarikat di mana dia menyelesaikan masalah dan memberikan sokongan.107032_3.jpg

HASIL DAN KURSUS

HASIL HASIL

 • Sepanjang lima tahun yang lalu, purata 95 peratus daripada jurusan kimia / biokimia kami telah bekerja sepenuh masa atau mendaftar di sekolah profesional atau siswazah dalam tempoh enam bulan tamat pengajian.
 • Pelajar kimia kami secara konsisten memperolehi latihan magang dan Pengalaman Penyelidikan untuk mahasiswa (REU) untuk musim panas.
 • Graduan kami mendapat masuk ke sekolah siswazah terkemuka, termasuk University of Cincinnati School of Medicine, Cornell University, MIT, University of Chicago, Northwestern University, University of California Berkeley, Ohio State University (program pergigian dan optometri), Michigan Universiti Negeri dan Universiti Yale.

KURSUS

Anda boleh memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang biokimia atau kimia dengan kepekatan ACS yang diiktiraf pilihan atau Sarjana Muda Seni dalam bidang kimia. Di samping itu, anda boleh menjadi pelajar pra-perubatan dengan mana-mana darjah ini, atau anda boleh meneruskan lesen guru dalam bidang kimia.

Berikut adalah beberapa kursus yang boleh anda ambil sebagai kimia atau majoriti biokimia:

 • Kimia organik
 • Kimia fizikal
 • Kimia ubat
 • Kimia Analisis
 • Kimia anorganik
 • Kimia polimer
 • Sintesis organik
 • Biokimia
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Ohio Northern University »

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 24, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date