Biokimia Ijazah Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Dengan kimia atau biokimia dari Jabatan Kimia Amerika yang terakreditasi, anda boleh bekerja untuk mengubati kanser; memantau lapisan ozon yang melindungi kita dari matahari; menyelidik penyelesaian tenaga unggul (iaitu, teknologi bateri atau panel solar); membangun tekstil baru, kosmetik atau produk farmaseutikal; atau menyelesaikan masalah pencemaran air.

Program kami menggabungkan ahli akademik yang ketat dengan peluang yang luas untuk penyelidikan dan kerja di makmal. Anda akan mendapat asas yang kukuh dalam matematik dan sains fizikal sambil membangunkan pemikiran kritis, menyelesaikan masalah, kemahiran berpasukan dan kepimpinan. Kemahiran ini adalah permintaan dalam tenaga kerja hari ini.

Institusi yang besar tidak dapat memberikan perhatian individu yang anda dapati di sini. Walaupun sebagai seorang pelajar baru, anda akan berpeluang berada di makmal yang bekerja dengan profesor sebenar - bukan penolong graduan atau jurulatih makmal. Sepanjang empat tahun anda, anda akan mempunyai peluang untuk mereka bentuk dan menjalankan eksperimen anda sendiri, bekerja pada projek bebas, membantu profesor dengan penyelidikan yang dibiayai oleh geran, mengemukakan penyelidikan anda di persidangan serantau dan / atau kebangsaan, dan mungkin juga pengarang bersama artikel untuk jurnal kimia antarabangsa. Kesempatan yang terbuka untuk anda adalah benar-benar luar biasa!

Di sini, anda tidak akan tersesat di kalangan orang ramai. Anda akan menjadi pelajar elit / biokimia - sebahagian daripada keluarga kami. Anda akan menikmati saiz kelas kecil dan persahabatan yang luar biasa. Profesor yang berdedikasi akan mengenali anda. Mereka akan menyokong anda dalam kursus, penyelidikan, latihan, koperasi, dan persediaan pasca siswazah atau kerjaya. Mereka akan dilaburkan secara peribadi dalam kejayaan anda - di kolej dan seterusnya.

Apabila tamat pengajian, anda bersedia untuk membuat sumbangan saintifik penting. Anda akan bersenjata dengan pengetahuan, pengalaman tangan dan kemahiran berfikir kritis yang diperlukan untuk berjaya - tidak kira di mana jalan anda membawa anda.

107037_13.jpg

Temui semangat anda

Sains adalah mengenai penemuan. Di sini anda akan mempunyai banyak peluang untuk menangani projek-projek penyelidikan, menghadiri persidangan dan dapat diterbitkan bekerja bersama profesor bertaraf dunia.

Penyelidikan Mentored

Mengambil bahagian dalam projek penyelidikan mentor dengan ahli fakulti semasa tahun junior dan / atau kanan anda. Anda boleh menerima satu hingga dua jam kredit untuk kerja penyelidikan anda setiap semester, yang sering terdiri antara 3-6 jam seminggu bekerja di makmal melakukan eksperimen, menganalisis dan menyusun data, atau membaca kesusasteraan teknikal terkini mengenai topik penyelidikan anda.

Pengalaman Penyelidikan Musim Panas

Memohon pengalaman penyelidikan sarjana musim panas. Pelajar kami mempunyai rekod prestasi yang sangat baik untuk diterima untuk posisi yang sangat berdaya saing dan berbayar yang hanya menganggap pelajar sains terbaik. Pengalaman ini berlaku di institusi penyelidikan akademik, industri atau kerajaan yang besar di seluruh negara.

Organisasi Pelajar

Sertai organisasi pelajar untuk pembangunan profesional, rangkaian, dan aktiviti sosial. Ahli-ahli Pelajar ONU Persatuan Kimia Amerika (SMACS) menaja aktiviti jangkauan kampus seperti ukiran labu jadual berkala, akar bir terapung sosial (kerana kita ahli kimia, kita membuat bir akar kita sendiri dengan ais kering dan ais krim kita sendiri cecair) dan pendidikan mengenai topik seperti kitar semula dan ketagihan opioid. Bab kita menghantar beberapa ONU kepada persidangan kebangsaan ACS setiap tahun. Gamma Sigma Epsilon adalah masyarakat kehormatan negara untuk kimia.

Siri Kuliah Kimia

The Kritzler Lectureship in Chemistry memberikan anda akses kepada perkembangan baru dalam bidang kimia yang disampaikan oleh para saintis yang diakui sebagai pengkomunikasikan idea-idea yang menguasai. The Kritzler Lectureship in Chemistry telah ditubuhkan pada tahun 1996 sebagai cara untuk menonjolkan perkembangan baru asas dalam sains kimia dan biokimia. Pembicara dipilih setiap tahun berdasarkan sumbangan cemerlang kepada sains kimia dan kemahiran komunikasi yang cemerlang dalam tafsiran kerja mereka untuk orang ramai.

Makmal dan Peralatan Kelas Dunia

Kami mungkin kecil, tetapi kemudahan kami adalah moden dan peralatan kami canggih. Selain itu, anda akan mempunyai akses mudah ke peralatan yang kebanyakan pelajar tidak dapat digunakan sehingga sekolah siswazah.

Jabatan kami ditempatkan di tingkat dua Meyer Hall of Science dan Pusat Mathile untuk Sains Semula jadi, penyelidikan berpusatkan pelajar dan kemudahan pembelajaran yang meliputi:

 • Sembilan bilik darjah
 • Sembilan makmal pengajaran
 • Tiga bilik persidangan
 • Dua ruang pengkomputeran
 • 17 pejabat
 • 13 makmal penyelidikan
 • Ruang stok dan kawasan penyediaan

Spektrometer resonans magnetik nuklear

Kami sangat berbangga dengan spektrometer resonans magnet nuklear (NMR) kami - Bruker Avance III 400 MHz dengan probe pintar jalur lebar. Instrumen utama ini memperluaskan skop dan kualiti penyelidikan yang kami jalankan di ONU . Sebagai majoriti kimia atau biokimia, anda akan menerima latihan tangan yang luas di NMR pada tahun kedua tahun ini supaya anda dapat mengendalikannya secara bebas. Ini satu lagi pengalaman yang luar biasa untuk ditambah kepada resume anda.

107033_4.jpg

Hasil pembelajaran

Dengan melengkapkan ijazah Sarjana Muda Sains dalam Biokimia, pelajar akan dapat:

 • Menunjukkan kemampuan untuk berkomunikasi konsep kimia dan biokimia dalam format bertulis dan lisan.
 • Berfikir secara bebas dan kritikal mengenai maklumat baru dan / atau lebih rumit di kawasan di mana asas-asas telah dibentangkan sebelum ini.
 • Pilih, memohon, dan selamatkan prosedur makmal yang sesuai dengan ukuran dan sistem fizikal.
 • Menilai dan terangkan fenomena biologi dalam istilah kimia.
 • Kuantitatif menganalisis energetik dan proses pemangkin.

Hasil Pepejal

 • 95% pelajar siswazah mengambil bahagian dalam projek penyelidikan.
 • Kadar penempatan 95% dalam pekerjaan sepenuh masa atau sekolah siswazah / perubatan dalam tempoh 6 bulan tamat pengajian.
 • TOP 10 ONU menduduki 10 kolej kecil di Midwest oleh Wall Street Journal.
 • 13: 1 nisbah fakulti pelajar ONU .

Lulusan kami terus melakukan perkara yang luar biasa. Kebanyakan mengejar salah satu daripada tiga laluan yang berbeza selepas tamat pengajian: kerjaya di industri, sekolah siswazah atau sekolah perubatan. Semak di mana graduan kita telah berakhir.

126467_logos01.png

Kurikulum

Tahun 1

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
CHEM 1811 Kimia Am 1 5 CHEM 1821 Kimia Am 2 5
MATH 1631 Calculus 1 4 MATH 1641 Calculus 2 4
BIOL 1301 Biologi 1 4 BIOL 1401 Biologi 2 4
Pengalaman Peralihan TREX 1001 3 Seminar Penulisan ENGL 1221 3
Jumlah 16 Jumlah 16

Tahun 2

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
CHEM 2611 Kimia Organik 1 3 CHEM 2621 Organik Kimia 2 3
CHEM 2651 Makmal Kimia Organik 1 1 CHEM 2661 Makmal Kimia Organik 2 2
CHEM 2311 Analytical Chemistry 1 4 CHEM 2481 Aplikasi Kimia Matematik 3
PHYS 2311 Physics 1 3 PHYS 2321 Physics 2 3
PHYS 2341 Lab Fizik 1 1 PHYS 2351 Lab Fizik 2 1
CHEM 2001 Capstone 1 1 Keperluan Pengedaran 3
Keperluan Pengedaran 3 Jumlah 15
Jumlah 16

Tahun 3

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
CHEM 3411 Kimia Fizikal 1 4 CHEM 4111 Biokimia Lanjutan 1 3
CHEM 3111 Biokimia 3 CHEM 3001 Capstone 2 1
Makmal Biokimia CHEM 3151 1 ACS Biokimia Elektif * atau Elektif 3
Seminar Kultur yang Beragam 3 Keperluan Pengedaran 3
Keperluan Pengedaran 3 Elektif 3
Jumlah 14 Jumlah 13

Tahun 4

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
CHEM 3711 Kimia anorganik 1 * atau Elektif 3 CHEM 4001 Capstone 3 2
Keperluan Pengedaran 3 CHEM 4121 Biokimia Lanjutan 2 3
Keperluan Pengedaran 3 CHEM 4161 Makmal Biokimia Lanjutan 2
Elektif 3 Elektif 3
Elektif 3 Elektif 3
Jumlah 15 Elektif (sekurang-kurangnya 2 jam) 2
Jumlah 15

107032_3.jpg

Fikirkan Kejayaan

Allison Williamson BS dengan major dalam Chemistry '13

"Salah satu langkah kejayaan paling mudah adalah untuk mengatakan bahawa anda menyukai pekerjaan anda dan berharap untuk pergi ke tempat kerja pada waktu pagi. Sesetengah orang tidak dapat mengatakannya, tetapi saya boleh dengan penuh keikhlasan. Saya tidak boleh mengucapkan terima kasih kepada profesor ONU saya cukup kerana sejauh mana mereka mempersiapkan saya untuk berjaya di dalam tenaga kerja. Mereka menyampaikan pengetahuan, nasihat dan juga kemahiran praktikal, seperti bagaimana untuk bekerja dengan cekap dan selamat di makmal. "

Di sekolah menengah, Allison Williamson cemerlang dalam bidang kimia. Pamannya, ahli biokimia dalam penyelidikan kanser, menunjukkan bahawa sains mempunyai potensi untuk meningkatkan kualiti hidup. Allison memutuskan untuk membuat jalan kerjaya kimianya. Di ONU , beliau menjadi ahli pendiri Gamma Sigma Epsilon kehormatan kimia. Beliau juga aktif dalam bab ONU dari Ahli Pelajar Persatuan Kimia Amerika (SMACS). Kumpulan ini memberikan peluang yang menyenangkan kepadanya, seperti mengukir keseluruhan meja berkaca labu dan membuat ais krim menggunakan nitrogen cecair. SMACS juga membiayai penyertaannya dalam persidangan kebangsaan untuk Persatuan Kimia Amerika di mana dia membentangkan penyelidikan. Hari ini, Allison adalah ahli kimia penyelidikan untuk Lubrizol Corporation di Wickliffe, Ohio, sebuah syarikat khusus yang mengeluarkan bahan tambahan untuk digunakan dalam minyak enjin, cecair penghantaran, cecair hidraulik, minyak gear dan banyak lagi. Dia bergerak ke luar negara dan di peringkat antarabangsa ke loji syarikat di mana dia menyelesaikan masalah dan memberikan sokongan.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Baca lebih lanjut

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Baca Ringkas