Beng (Kepujian) elektrik dan kejuruteraan elektronik (lanjutan berdiri)

University of Bolton - Ras Al Khaimah Academic Centre

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Beng (Kepujian) elektrik dan kejuruteraan elektronik (lanjutan berdiri)

University of Bolton - Ras Al Khaimah Academic Centre

program ini diajar di UAE

Yang Sarjana Muda (Kepujian) dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik adalah kelulusan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang akan memberi anda kemahiran untuk membangunkan kerjaya dalam kebanyakan bidang kejuruteraan elektrik dan elektronik moden.

Anda akan mengkaji kedua-dua sifat teori dan praktikal dalam bidang kejuruteraan elektrik dan elektronik. Akan ada penekanan yang besar ke atas aplikasi elektronik dalam bentuk sistem terbenam - sistem elektronik yang boleh dimasukkan ke dalam produk-produk lain yang tidak semestinya elektronik, seperti kereta, perubatan atau lain-lain sistem perindustrian. Kursus ini juga meliputi kelebihan dan teknologi baru muncul. Ini termasuk grid pintar yang akan membentuk generasi akan datang perkhidmatan elektrik di seluruh dunia sebagai grid elektrik moden, serta rangkaian kawasan badan - rangkaian wayarles peranti pengkomputeran boleh pakai yang mempunyai banyak aplikasi yang berpotensi termasuk pemantauan kesihatan murah dan berterusan.

peringkat akhir kursus ini menawarkan modul pilihan yang akan membolehkan anda untuk menimba ilmu pengetahuan pakar dalam bidang elektronik digunakan yang berada dalam permintaan yang besar dalam industri. Ini termasuk bidang seperti pemprosesan isyarat digital, reka bentuk litar bersepadu, sistem kuasa, grid pintar dan tenaga boleh diperbaharui.

Mengenai kursus

Ini bidang kejuruteraan menjadi pengetahuan umum di Universiti Bolton yang mempunyai sejarah lebih daripada empat puluh tahun dalam pelbagai format. Tenaga pengajar membawa kepakaran akademik dan industri yang luas untuk kursus ini, menggabungkan praktikal, digunakan dan berorientasikan penyelidikan pengalaman ke dalam program pengajaran.

Kursus ini adalah berbeza untuk banyak kursus serupa kerana ia mempunyai kandungan berasaskan makmal yang lebih tinggi. Sebagai seorang graduan program ini anda akan dapat untuk menunjukkan bahawa anda akan memberikan manfaat yang lebih segera dan terus kepada bakal majikan berbanding pelajar yang berpangkalan secara teori daripada kursus pesaing.

Kerja projek menampilkan ketara di setiap peringkat kursus dan dibangunkan dengan cara yang tersusun untuk mengeluarkan kamu dari suatu pertemuan pertama dengan reka bentuk elektrik dan elektronik untuk menjalankan satu projek individu utama dalam tahun akhir anda. aktiviti projek anda menjadi tumpuan untuk aplikasi pengetahuan yang pelbagai dan kemahiran yang dibangunkan semasa kursus pengajian anda.

Jabatan ini menawarkan kemudahan standard industri, termasuk pelbagai jenis CAD dan simulasi reka bentuk perisian.

ciri-ciri istimewa

  • Kursus ini menggunakan pelbagai jenis penilaian termasuk pembelajaran berasaskan projek, tugasan dan peperiksaan formal.
  • Bahan pembelajaran modul akan disediakan di persekitaran kita maya pembelajaran (Moodle) membenarkan anda untuk menyokong muka-ke-muka pembelajaran dengan kajian pada masa dan lokasi yang sesuai dengan anda.
  • Kami juga telah berdedikasi pelayan aplikasi yang menjadi tuan rumah CAD, simulasi dan perisian alat yang digunakan sepanjang kursus. Kebanyakan pakej perisian boleh didapati dalam talian, memberikan anda fleksibiliti yang besar yang mungkin dari segi di mana dan bila anda boleh menyiapkan tugasan dan projek-projek anda.

Apa yang anda akan belajar

Anda akan mempelajari teori-teori dan prinsip-prinsip kejuruteraan elektrik dan elektronik dan permohonan mereka kepada projek-projek yang dipohon. Khususnya semasa peringkat pertama kursus ini anda akan diajar konsep asas prinsip elektrik, analog dan kejuruteraan elektronik digital dan sistem komputer tertanam dan pengaturcaraan.

Dalam peringkat kedua subjek yang sama diajar tetapi pada tahap yang lebih tinggi dan lebih penekanan diberikan kepada reka bentuk dan pelaksanaan sistem yang kecil. Juga topik baru diperkenalkan termasuk instrumentasi dan kawalan dan pemprosesan isyarat. Anda juga akan mempelajari asas-asas teori komunikasi memandangkan ini latar belakang yang penting kepada aplikasi tanpa wayar yang menjadi begitu berleluasa di kalangan pengguna moden dan kejuruteraan elektrik dan elektronik industri.

Di peringkat akhir anda akan mengkaji salah satu daripada empat modul khusus pilihan dan melaksanakan projek individu.

Sepanjang perjalanan anda akan mempelajari prinsip-prinsip pengurusan dan perusahaan yang merupakan kemahiran utama bagi jurutera siswazah.

Pembelajaran dicapai melalui kuliah, kerja amali dan tutorial, disokong oleh tangan-on penggunaan komputer dan peralatan teknikal lanjutan yang besar. Penggunaan idea, prinsip dan teknik ditekankan dengan menggunakan uji kaji dan kerja projek, bersama-sama dengan kajian kes yang berkaitan.

Apa yang Akan Kaji

Tahap 1 (Level HE4)

Pengenalan Kejuruteraan Matematik; Prinsip Elektrik Pengenalan; Alam Sekitar Kejuruteraan; Pengenalan Elektronik Digital; Pengenalan analog elektronik; Sistem Terbenam pengenalan.

Level 2 (Level HE5)

Kejuruteraan Modelling dan Analisis; Instrumentasi dan Kawalan; Intermediate Elektronik Digital dan Komunikasi; Prinsip Elektrik Pertengahan dan Membolehkan Elektronik Kuasa; Intermediate terbenam Systems; Analog pemprosesan isyarat dan Komunikasi.

Level 3 (Tahap HE6)

projek; Pengurusan dan Enterprise Kejuruteraan; Mesin Elektrik dan Kuasa Pemacu Elektronik; Kejuruteraan Keelektromagnetan.

modul pilihan (pilih satu): Pemprosesan Isyarat Digital; Design Litar bersepadu; Power Systems dan Grid Pintar; Tenaga boleh diperbaharui.

syarat kemasukan

240 UCAS mata daripada sekurang-kurangnya dua A2-peringkat (atau setara) termasuk matematik, atau berjaya selesai Kejuruteraan Foundation Year.

Anda juga perlu mempunyai lima GCSE pada Gred C atau lebih (atau setara) termasuk Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains.

Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda akan juga biasanya memerlukan IELTS 6.0 (atau setaraf). Jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan, anda boleh belajar bahasa Inggeris dengan kami dari IELTS 4.0 (atau setaraf).

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
9,000 GBP
Rumah / Bayaran EU; £ 11,250.00 - Yuran Antarabangsa
Locations
Emiriah Arab Bersatu - Al Jazirah Al Hamra, North Ras Al Khaimah
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat