Bba dalam pengurusan pengangkutan dan logistik

Umum

Penerangan Program

Apakah Pengurusan Pengangkutan dan Logistik?

Pengurusan pengangkutan menyelia pembangunan dan penyelenggaraan sistem pengangkutan. Perniagaan perkapalan adalah utama baru yang penting dan menarik. utama ini berfungsi dalam menyebarkan perniagaan perkapalan di kalangan generasi baru. Ia juga membantu dalam merapatkan jurang dalam keperluan Industri.

Mengapa ia penting?

Penghantaran telah menjadi satu sektor ekonomi utama dan faktor yang paling penting dalam perdagangan antarabangsa. Di Lubnan dan di luar negara, ia telah menjadi sukar untuk mencari pekerja yang berkelayakan dalam bidang pengangkutan.

peluang pekerjaan banyak, manakala, keperluan industri yang semakin meningkat. Pengangkutan adalah penting kerana ia membolehkan perdagangan antara orang, yang seterusnya mewujudkan tamadun.

Apakah manfaat mendaftar dalam utama ini di AUT?

AUT telah bekerjasama dengan syarikat perkapalan terbesar ke-3 di dunia, (CMA CGM) dan dengan universiti yang paling berprestij di bidang ekonomi maritim, (Erasmus University Rotterdam) untuk Belanda untuk menawarkan pelajar-pelajar kita yang berkualiti tinggi up-untuk- program tarikh dan untuk magang peluang sepenuh masa. Di samping itu, kerjasama dengan universiti Arab bahagian dalam bidang pengangkutan, (Arab Akademi Sains, Teknologi dan Pengangkutan Maritim) (Alexandria, Mesir) membolehkan kumpulan pelajar untuk menghabiskan residensi pendek di Alexandria kursus intensif pendek dan gunakan mereka makmal dan peralatan state-of-the-art.

Pelajar juga mendapat manfaat dari pakar-pakar antarabangsa terkemuka dalam bidang yang datang untuk tempoh pengajaran intensif di AUT. Antaranya ialah Dr Hercules Haralambides, Dr Michele Acciaro dan banyak lagi. lawatan ke pelabuhan, lapangan terbang dan agensi perkapalan di Lebanon juga merupakan sebahagian daripada kurikulum dan menyediakan pelajar untuk berjaya dalam kehidupan profesional mereka.

Apakah jenis kursus saya mengambil program Sarjana Muda ini?

  • Ekonomi Pengangkutan
  • Pengurusan Pelabuhan dan Ekonomi
  • Pengurusan rantaian bekalan
  • Teknologi Marin
  • Ekonomi Penghantaran
  • undang-undang maritim

Adakah program ini termasuk pensijilan profesional?

Ya. Pelajar mendapat sehingga tiga pensijilan antarabangsa di sepanjang jalan yang menjadikan mereka lebih berdaya saing dalam pasaran kerja.

Di mana boleh saya diambil bekerja selepas menamatkan pengajian?

Pelajar-pelajar kita setiap kelas tamat pengajian akan mempunyai peluang untuk diambil bekerja oleh CMA CGM dan Logistik Net, Sky Net, TNT kurier.

graduan mencari pekerja juga boleh dilakukan oleh syarikat perkapalan lain (udara, kereta api, jalan raya, saluran paip kabel dan ruang), dan oleh perusahaan import / eksport dan pengangkutan yang berkaitan. Insurans, pembungkusan penyimpanan

Apakah Pengurusan Pengangkutan?

Sistem pengurusan pengangkutan yang diperlukan untuk mendapatkan produk dari sumber ke tempat penghantaran dan akhir pengguna.

Logistics memerlukan jumlah hujan yang terperinci untuk mengatur, menyediakan pelepasan, mengesan, menyelesaikan dan menyampaikan produk.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The mission of AUT is to provide an innovative, TECHNOLOGY-RICH, ENTREPRENEURIAL, EXPERIENTIAL university learning environment that produces CIVICALLY ACTIVE and MARKET-READY graduates.

The mission of AUT is to provide an innovative, TECHNOLOGY-RICH, ENTREPRENEURIAL, EXPERIENTIAL university learning environment that produces CIVICALLY ACTIVE and MARKET-READY graduates. Baca Ringkas