BAPerniagaan - Pengurusan Perkhidmatan Makanan
Kendall College
Maklumat Utama
Pilih lokasi
Lokasi kampus
Chicago, Amerika Syarikat
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
BA dalam Perniagaan - Pengurusan Perkhidmatan Makanan
 
Pengurusan Perkhidmatan Makanan Konsentrasi menyediakan pelajar perniagaan dengan asas yang kukuh dalam semua bidang pengurusan perkhidmatan makanan dan industri berkaitan makanan termasuk operasi, perolehan, pengeluaran, pengedaran dan perkhidmatan serta tingkah laku pengguna.
 
Kepekatan ini memberi tumpuan kepada menyediakan graduan untuk bekerja berasaskan rangkaian, operasi berskala besar seperti rantai dan francais restoran dan syarikat katering, dan juga peruncitan dan penghantaran makanan entiti besar pakej, menyediakan dan / atau makanan bekalan kepada pertubuhan seperti sekolah , kemudahan penjagaan kesihatan dan perniagaan komersial lain.
 
Seperti program Kendall lain, pelajar belajar daripada proses pengajaran mendalam yang merangkumi latihan industri serta projek kanan integratif.
Kursus Pengurusan Perkhidmatan Makanan persampelan:
Pengenalan kepada Pengurusan Perkhidmatan Makanan - meneroka dunia yang luas industri perkhidmatan makanan termasuk makan kontrak, operasi hotel, restoran bebas, warga tua, perkhidmatan makanan pendidikan, tukang masak peribadi, katering, penyelidikan dan pembangunan.
 
Kuantiti Perkhidmatan Makanan / Pengeluaran - memberi tumpuan kepada strategi untuk berkhidmat ramai orang termasuk kuantiti pembelian makanan, pengeluaran dan perkhidmatan serta keselamatan makanan, perolehan, operasi harian, sistem penghantaran makanan dan sistem komisari.
 
Logistik Pengurusan Perkhidmatan Makanan - memberikan gambaran keseluruhan sistem dan proses yang terlibat dalam pembelian dan pengedaran makanan di kawasan geografi yang luas.Pelajar-pelajar belajar konsep-konsep pengurusan rantaian bekalan, pengedaran, pengeluaran dan bergerak makanan dalam kuantiti yang besar, pengurusan inventori dan penghantaran kepada yang sukar untuk dicapai lokasi yang jauh.
 
Kelakuan Pengguna - meneroka bagaimana pengguna membuat keputusan pembelian berdasarkan kriteria yang rasional dan tidak rasional. Pelajar menemui pangkalan pengiklanan moden, promosi dan strategi barangan.
 
Sanitasi - mengajar pelajar bagaimana untuk memastikan operasi perkhidmatan makanan yang sihat dan selamat termasuk HAACP (Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal), kebersihan diri, makanan pembelian / menerima / penyimpanan, penyediaan makanan dan berkhidmat, pencemaran makanan, makanan penyakit bawaan dan pengurusan perosak.
 
Bahan - memperkenalkan pelajar kepada istilah biasa industri makanan, yang membolehkan mereka untuk memahami asas-asas makanan dan minuman pengenalan dengan penekanan kepada penggunaan biasa, serta kebiasaan dengan serviceware dan peralatan dapur umum.
 
Makanan dan Pengurusan Minuman - mencabar pelajar untuk membuat keputusan perniagaan yang berkesan dengan mengkaji senario operasi yang berbeza. Pelajar-pelajar belajar konsep perancangan menu dan kawalan kos, membangunkan belanjawan, menganalisis penyata kewangan, mengesyorkan pelarasan operasi, menangani isu-isu sumber manusia, dan membuat keputusan dasar yang memberi kesan kepada pengurusan, kakitangan dan pemilikan.
 
Pemakanan Manusia - menyiasat peranan pemakanan dalam makanan dan kesihatan dan pemakanan kesan telah di industri perkhidmatan makanan. Pelajar-pelajar belajar konsep pemakanan asas dan membincangkan penemuan semasa dan kontroversi.Mereka meneroka makanan, label, resipi dan menu untuk faedah pemakanan, dan merancang diet dan strategi pemasaran bagi penduduk yang khusus.