Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer

University of Toronto

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer

University of Toronto

Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer

Ilmu sains komputer adalah yang paling luas dengan kajian pengiraan dan aplikasi komputer. Perkembangannya telah dirangsang oleh kerjasama dengan banyak bidang termasuk kejuruteraan, sains fizikal dan hayat, matematik dan statistik, dan perdagangan. Walau bagaimanapun, sains komputer adalah lebih daripada satu set teknik yang digunakan dalam bidang aplikasi ini. Sains komputer sebagai disiplin merangkumi pelbagai bidang penyelidikan. Sebagai contoh, "interaksi manusia-komputer" adalah kajian corak penggunaan komputer dan reka bentuk antara muka antara pengguna dan sistem pengkomputeran. "Kejuruteraan perisian" merangkumi kedua-dua proses membina perisian dan kajian pengeluaran perisian sebagai perniagaan. "Sistem" (rangkaian, sistem operasi, pangkalan data, penyusun) berkenaan dengan reka bentuk dan analisis sistem pengkomputeran kompleks. "Analisis berangka" melibatkan reka bentuk, pengujian, dan analisis kaedah berangka untuk menyelesaikan masalah pengiraan dalam sains dan kejuruteraan. "Kriptografi" adalah kajian penyembunyian maklumat. "Teori" merangkumi kebolehkalaan - apa yang boleh dan tidak boleh dikira oleh mesin; kerumitan - usaha relatif diperlukan untuk melakukan pelbagai perhitungan; dan pengesahan - bukti formal mengenai ketepatan program.

Tawaran kursus dalam program Sains Komputer bertujuan untuk memberi perkhidmatan kepada pelbagai pelajar, mulai dari mereka yang mempunyai kepentingan utama dalam pemprosesan maklumat kepada mereka yang berminat untuk menggunakan pengkomputeran ke bidang lain.

Pendaftaran adalah terhad kepada semua pakar CSC dan program utama. CSC108H5, CSC148H5, MAT102H5, dan MAT135Y5 / 137Y5 adalah kursus tahun pertama standard untuk pelajar yang merancang untuk meneruskan program Sains Komputer.

Nota:

 1. Semua program CSC memerlukan MAT102H5, MAT135Y5 / 137Y5, dan CSC148H5. Untuk mengambil kursus ini, anda mestilah memperoleh minimum 70% dalam Gred 12 Advanced Functionals (MHF4U) atau setaraf, dan anda mestilah menyelesaikan Gred 12 Kalkulus dan Vektor (MCV4U) atau setaraf. Sederhana 70% dalam MCV4U adalah disyorkan.
 2. Semua pakar CSC dan program utama mempunyai keperluan menulis. Kursus yang disyorkan untuk memenuhi keperluan itu ialah CSC290H5. Semua pelajar juga boleh memenuhi keperluan menulis dengan mana-mana CCT110H5; ENG100H5, 110Y5; HSC200H5, 300H5; LIN204H5; WRI203H5. Sekiranya pelajar ingin menggantikan kursus yang lain untuk memenuhi keperluan menulis, pelajar harus berunding dengan Penasihat Fakulti Sains Komputer.
 3. Pelajar yang mendaftar dalam mana-mana program Sains Komputer sangat digalakkan untuk mengambil bahagian dalam program Pengalaman Profesional Tahun (PEY).
 4. Pelajar dalam mana-mana program University of Toronto boleh melengkapkan sehingga 1.5 kredit kursus tahun CSC ketiga dan keempat. Pendaftaran dalam kursus CSC tambahan adalah terhad kepada pelajar dalam pakar CSC dan program utama.
 5. Kursus CSC ditawarkan di ketiga-tiga kampus University of Toronto . Sesetengah nombor kursus adalah unik untuk kampus tertentu, dan yang lain dikongsi antara kampus. Apabila kursus dengan nombor biasa ditawarkan di U of T Mississauga, pelajar dijangka mengambil kursus di U of T Mississauga, walaupun kursus itu ditawarkan di kampus yang berbeza dalam istilah akademik yang berbeza. Oleh kerana tekanan pendaftaran, pelajar U of T Mississauga tidak semestinya dapat mendaftar dalam kursus yang unik untuk kampus yang lain.

Kami mengalu-alukan pertanyaan daripada pelajar U of T di dua kampus yang lain mengenai mengambil kursus Sains Komputer yang unik di kampus U of T Mississauga. Kenyataan timbal balik memegang: Berikutan tekanan pendaftaran di kampus U of T Mississauga, pelajar U of T dari dua kampus lain mungkin tidak dapat mendaftar dalam kursus yang unik untuk kampus U of T Mississauga.

Untuk kursus di kawasan ini, lihat:

 • Komunikasi, Budaya, Maklumat dan Teknologi CCT
 • Sains Komputer CSC
 • ENG Inggeris
 • HSC Biomedical Communications
 • LIN Linguistics
 • Mat Matematik
 • Statistik STA
 • Penulisan dan Komunikasi Profesional WRI

Kampus Scarborough (UTSC)

Kampus Mississauga (UTM)

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Kanada - Toronto, Ontario
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Kanada - Toronto, Ontario
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat