Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Komputer

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Komputer adalah program ijazah profesional yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam kejuruteraan komputer. Ijazah itu menyediakan individu untuk menggunakan prinsip matematik dan saintifik untuk reka bentuk, pembangunan dan penilaian operasi perkakasan komputer, sistem terbenam, sistem perisian, dan peralatan dan kemudahan berkaitan; dan analisis masalah khusus aplikasi komputer untuk pelbagai tugas. Seorang graduan kejuruteraan komputer dapat merancang dan melaksanakan sistem komputer untuk tujuan umum atau pengkomputeran tertanam. Pelajar belajar untuk menggabungkan amalan terbaik dan penyelesaian terkini kepada pelbagai masalah pengkomputeran secara etika dan bertanggungjawab sosial. Ini termasuk sistem yang mempunyai kedua-dua komponen perkakasan dan perisian, yang reka bentuknya memerlukan antara muka yang jelas antara kedua-dua dan penilaian berkaitan perdagangan. Graduan akan mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat dan mampu berkomunikasi dengan pelbagai penonton, serta keupayaan untuk bekerja sebagai ahli produktif pasukan interdisipliner.119771_18165846101_d5448aab3b_z.jpg

Objektif Program

Sediakan graduan kerjaya sebagai jurutera komputer profesional.

Graduan akan dapat:

 1. Berjaya menjalankan kejuruteraan komputer untuk berkhidmat untuk industri negeri dan serantau, agensi kerajaan atau industri nasional dan antarabangsa.
 2. Menyediakan penyelesaian kepada masalah yang mencabar dalam profesion mereka dengan menggunakan teori dan prinsip kejuruteraan komputer.
 3. Berkomunikasi dengan berkesan, bekerjasama dan menunjukkan tahap profesionalisme dan tanggungjawab etika yang tinggi.
 4. Mencapai kejayaan peribadi dan profesional dengan kesedaran dan komitmen terhadap tanggungjawab etika dan sosial mereka, baik sebagai individu dan persekitaran pasukan.

Kenapa saya harus major dalam kejuruteraan komputer di HPU?

Dalam era teknologi, permintaan bagi pengaturcara komputer terus berkembang. Menurut Biro Statistik Buruh AS, permintaan pelajar dengan ijazah dalam kejuruteraan komputer berkembang lebih cepat daripada kebanyakan darjah.

Kami komited untuk memasukkan trend terkini dalam teknologi ke dalam kurikulum kami.

Anda akan mempunyai akses ke perisian atas yang ada. Pelajar kami mencipta dan merekabentuk pendekatan baru untuk mengira teknologi dan mencari penggunaan inovatif untuk teknologi yang sedia ada.

Jurutera komputer menikmati prospek pekerjaan yang sangat baik kerana banyak syarikat melaporkan kesulitan dalam mencari pekerja-pekerja berkemahiran tinggi ini.

Apa yang boleh saya lakukan dengan perkara ini?

Pelajar dengan ijazah dalam kejuruteraan komputer bekerja secara profesional dalam bidang berikut: perkakasan komputer dan reka bentuk perisian, sistem terbenam, rangkaian komputer, sistem siber-fizikal, robotik, integrasi sistem dan automasi reka bentuk elektronik.

Tawaran kursus yang unik

 • Pemrograman Lanjutan dengan Struktur Data
 • Asas CAD / CAM
 • Litar
 • Senibina Komputer
 • Sistem Logik Digital dan Komputer
 • Struktur Diskret
 • Elektronik
 • Aplikasi Mikropemproses
 • Sistem operasi
 • Pengaturcaraan di MATLAB
 • Sistem masa nyata dan tertanam
 • Isyarat dan Sistem119752_18165814591_6a0306e77a_z.jpg

Hasil Pelajar Program

Pelajar kemahiran yang akan dimiliki semasa tamat pengajian termasuk:

 1. Keupayaan untuk mengenal pasti, merumuskan, dan menyelesaikan masalah kejuruteraan yang kompleks dengan menggunakan prinsip kejuruteraan, sains, dan matematik.
 2. Keupayaan untuk menggunakan reka bentuk kejuruteraan untuk menghasilkan penyelesaian yang memenuhi keperluan tertentu dengan pertimbangan kesihatan awam, keselamatan, dan kebajikan, serta faktor global, budaya, sosial, alam sekitar dan ekonomi.
 3. Keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan dengan pelbagai penonton.
 4. Keupayaan untuk mengenali tanggungjawab etika dan profesional dalam situasi kejuruteraan dan membuat pertimbangan yang bermaklumat, yang mesti mempertimbangkan kesan penyelesaian kejuruteraan dalam konteks global, ekonomi, alam sekitar dan sosial.
 5. Keupayaan untuk berfungsi dengan berkesan pada satu pasukan yang bersama-sama memberikan kepimpinan, mewujudkan persekitaran bersama dan inklusif, mewujudkan matlamat, merancang tugas, dan memenuhi objektif.
 6. Keupayaan untuk membangun dan menjalankan eksperimen yang sesuai, menganalisis dan mentafsir data, dan menggunakan penghakiman kejuruteraan untuk membuat kesimpulan.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around ... Baca lebih lanjut

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around you-you'll be expected to become an active citizen. Baca Ringkas