Sarjana Muda Sains: Kementerian Belia

Barclay College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Sains: Kementerian Belia

Barclay College

Statistik menunjukkan bahawa usia purata di mana orang menerima Kristus sebagai Juruselamat mereka adalah enam belas. Para graduan Kementerian Belia akan bersedia untuk melayani para remaja di peringkat kehidupan kritikal ini apabila kemungkinan penginjilan dan pemuridan sangat hebat. Utama Kementerian Belia dirancang untuk memberi pelajar kemahiran yang diperlukan untuk kementerian yang berkesan untuk belia serta pemahaman tentang konteks yang lebih luas kementerian belia dalam Gereja dan keluarga Kristian.

OBJEKTIF

Pelajar yang melengkapkan kurikulum Kementerian Belia akan memenuhi objektif Bahagian Bible dan Kementerian, serta objektif berikut khusus untuk perkara utama ini.

Objektif Bahagian: pelajar akan

 1. Memahami keperluan, makna, dan amalan perhubungan peribadi dengan Tuhan melalui Yesus Kristus.
 2. Menunjukkan pengetahuan tentang Alkitab dan doktrin Kristian yang penting, keupayaan untuk menafsirkan Alkitab dengan tepat, dan pandangan dunia Kristian yang semakin membingungkan yang membolehkan mereka menerapkan prinsip alkitabiah kepada soalan etika, belas kasihan, dan semua situasi kehidupan yang lain.
 3. Mempamerkan gaya hidup yang dicirikan oleh kesederhanaan, integriti, tanggungjawab, dan perintah yang mencerminkan keprihatinan terhadap implikasi sosial Injil dan memberi kredibiliti kepada kesaksian Kristian.
 4. Menunjukkan pengetahuan dasar dan keupayaan yang diperlukan untuk melayani orang lain dalam kelompok budaya mereka sendiri dan melintasi sempadan budaya, menggunakan teknologi yang sesuai dan bentuk-bentuk yang relevan dari komunikasi tertulis dan lisan.
 5. Menunjukkan ketekunan dan komitmen, dan kemampuan untuk bekerja secara produktif baik secara mandiri maupun dalam tim.
 6. Membangunkan kemahiran dan kefahaman yang diperlukan untuk pengajian Bible, doa, dan kehidupan kebaktian peribadi yang dapat mempertahankan dan memperkuat kehidupan dan pelayanan pribadi seseorang.
 7. Menunjukkan keupayaan untuk mencari, memproses dan menerapkan maklumat yang berkaitan dengan kehidupan dan kementerian Kristian melalui latihan pemikiran kritis dan kreatif.

Objektif Program Khusus: pelajar akan

 • Memahami hubungan keluarga dan prinsip alkitabiah untuk kementerian kepada keluarga.
 • Berkesan berkaitan dengan belia, ibu bapa, jemaah dan kepimpinan gereja.
 • Menunjukkan kemahiran untuk berkhidmat kepada belia seperti yang ditunjukkan oleh keupayaan mereka
 • Alamat isu-isu pentadbiran khusus kepada kementerian dengan belia dalam persekitaran gereja tempatan.
 • Berhubung dan berkomunikasi dalam konteks budaya pemuda sambil mencabar orang muda untuk melangkah budaya mereka dan hidup untuk Kristus.
 • Mengiktiraf dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran kementerian.
 • Bercakap dengan berkesan kepada belia.
 • Memenuhi objektif Bahagian Pengajian Am.
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Haviland, Kansas
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Haviland, Kansas
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat