Baca keterangan rasmi

Kajian Psikologi menyediakan pelajar untuk lebih memahami sifat dan penyebab tingkah laku, perasaan dan fikiran, serta teknik yang berkesan untuk mengekalkan kesihatan psikologi dan sosial. Program Barclay College dalam psikologi menawarkan para siswa kesempatan untuk mengenali prinsip-prinsip psikologi dalam lingkungan yang secara khusus menggalakkan penilaian kritis dari prinsip-prinsip itu berdasarkan Alkitab dan keinginan Tuhan untuk penebusan dan kekudusan manusia.

The Barclay College Psychology and Family Studies utama menawarkan penekanan dalam sistem keluarga, melengkapkan graduan untuk kementerian kepada keluarga moden. Graduan dari program Barclay akan mendapati diri mereka dengan asas yang sangat baik untuk karier di pelbagai kementerian, institusi perkhidmatan sosial, atau pekerjaan lain di mana kemahiran psikologi atau interpersonal amat diperlukan atau berharga. Selepas tamat pengajian Ijazah Sarjana Muda dari Barclay College , pelajar yang berminat untuk mengikuti pelbagai peluang untuk kerjaya di Psikologi akan ingin melanjutkan pengajian siswazah. Ijazah siswazah membuka kemungkinan kerjaya dalam pusat kaunseling, pendidikan, industri dan agensi kesihatan, atau, pada peringkat kedoktoran, peluang dari amalan swasta untuk pengajaran atau penyelidikan.

OBJEKTIF:

Apabila program Psikologi dan Pengajian Keluarga selesai, pelajar akan memenuhi objektif Bahagian Seni dan Sains, serta objektif tambahan khusus untuk majoriti ini.

Objektif Bahagian: pelajar dapat

 • Artikulasi kenapa bagi orang Kristian, semua kerjaya yang dipimpin Allah adalah panggilan untuk pengawasan dan pelayanan.
 • Jelaskan bagaimana pandangan dunia Kristian memberi kesan terhadap sikap, etika, dan makna vokasional.
 • Nyatakan bagaimana prinsip-prinsip alkitabiah yang berkaitan dengan bidang terpilih mengintegrasikan atau mengkritik pengetahuan "sekular" bidang yang sama.
 • Menunjukkan keupayaan untuk membina pendekatan secara bijak biblis kepada bidang kejujuran mereka.
 • Menunjukkan kecekapan dalam bidang pilihan mereka pada tahap yang sesuai untuk siswazah program baccalaureate.

Objektif Program Tertentu: pelajar dapat

 • Nyatakan secara bebas pemikiran alkitabiah dan kajian psikologi.
 • Memperkenalkan pengetahuan luas mengenai sejarah dan asal-usul pemikiran dan amalan psikologi.
 • Memahami dan kompeten dalam teori, teknik, dan amalan psikologi asas.
 • Menunjukkan keupayaan untuk berkhidmat dalam kementerian atau peranan kerjaya yang menekankan hubungan dan perkembangan interpersonal.
 • Memiliki kemahiran dan pengetahuan latar belakang yang diperlukan untuk memasuki sekolah siswazah untuk melanjutkan pengajian dalam psikologi atau bidang lain.
 • Memenuhi objektif Bahagian Bible dan Kementerian.
 • Memenuhi objektif Bahagian Pengajian Am.
Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Barclay College »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date