Sarjana Muda Pengurusan Perhotelan (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Industri perhotelan beraneka ragam dan menyediakan peluang pekerjaan yang berlimpah di seluruh dunia. Program ini bertujuan untuk membimbing pelajar melalui laluan kemajuan untuk kemajuan pesat dalam kerjaya dengan industri apabila tamat pengajian. Kemahiran teknikal dalam kedua-dua makanan dan minuman dan bahagian bilik, serta kemahiran pengurusan dan peribadi, dimasukkan ke dalam program untuk memudahkan peluang pekerjaan di pertubuhan tempatan atau antarabangsa.

121904_student.JPG

Syarat kemasukan

Pelajar mesti memenuhi syarat-syarat berikut untuk dipertimbangkan untuk masuk ke Sarjana Muda Pengurusan Perhotelan (Kepujian) di TAR UC :
A-Level - Lulus dalam 2 subjek yang berkaitan (O Leve: Pass in English)
Kelayakan TAR UC - Yayasan dalam Seni (Track B) ATAU Diploma yang berkaitan
Lain - kelayakan lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dan memenuhi syarat kemasukan minimum TAR UC

Keperluan IELTS: Band 5.0

121903_hospitality.JPG

Kemudahan Akademik

Training Restaurant, Kitchen and Beverage Lab

Amalan Makanan dan Minuman disifatkan sebagai elemen penting dalam program perhotelan. Restoran dan restoran latihan seni kami menjadi platform bagi para pelajar untuk menyampaikan kemahiran restoran serba lengkap dan pada masa yang sama untuk mempamerkan karya gourmet mereka dengan yakin semasa latihan praktikal mereka.
Untuk mempertingkatkan pengetahuan pelajar kita secara persekitaran profesional; kami baru-baru ini menambah restoran makan kontemporari terkemuka yang dilengkapi dengan dapur latihan canggih yang direka untuk meniru keadaan kehidupan sebenar.
Minuman itu tidak diragukan lagi sebagai komponen besar dalam industri perhotelan dengan kemudahan minuman buatan khas kami yang baru dan kemudahan bar penuh; pelajar kami dapat meneroka dunia wain dan bereksperimen dengan mixology.

Pilihan Anugerah Dwi

Pelajar untuk memilih pilihan Anugerah Dwi pada tahun 2 program Sarjana Muda.
Pelajar boleh memilih Anugerah Dwi dengan satu tahun di Luar Negara. Apabila berjaya menyiapkan program, pelajar akan mendapat tiga darjah yang diberikan oleh TAR UC, IMI dan MMU (Manchester Metropolitan University di UK)

Prospek kerjaya

  • Hotel, Resorts, dan Spa
  • Taman Tema
  • Pelayaran
  • Syarikat Penerbangan
  • MICE
  • Katering dan Perkhidmatan Syarikat & Kelab
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

By 2019, Tunku Abdul Rahman University College (‘TAR UC’) will have reached a very significant milestone – its 50th anniversary since inception in 1969. Indeed a journey of 50 years is unquestionably ... Baca lebih lanjut

By 2019, Tunku Abdul Rahman University College (‘TAR UC’) will have reached a very significant milestone – its 50th anniversary since inception in 1969. Indeed a journey of 50 years is unquestionably long but it is a journey that shapes and colours the history of TAR UC. We are an institution that is built on the noble mission of providing quality and affordable education. In the course of fulfilling this mission, TAR UC has made huge progress in academic and scholarly pursuits that has increasingly distinguished itself as one of the premier institutions of higher learning in Malaysia. Baca Ringkas
Kuala Lumpur , George Town , Perak , Johor Bahru , Kuantan , Penampang + 5 Lagi Kurang