Gambaran keseluruhan

Jabatan Pentadbiran Perniagaan di ABU didedikasikan untuk melatih pengurus yang berkelayakan untuk dunia perniagaan. Matlamat utama adalah untuk melengkapkan pelajar dari segi teori dan amalan, membolehkan mereka bertindak balas terhadap keperluan sentiasa berubah dari dunia perniagaan. Pelajar juga akan menerima pengetahuan yang terbaik tentang teknologi maklumat, serta tidak hanya dapat menguruskan jenama peribadi tetapi juga berfungsi dalam budaya korporat.

Ahli fakulti di College of Business telah memperoleh ijazah pascasiswazah mereka dari universiti terkemuka di seluruh dunia. Mereka mempunyai pengalaman luas dalam sektor swasta antarabangsa dan di kalangan akademik. Pengantar bahasa Inggeris adalah bahasa Inggeris, dengan itu membolehkan graduan kami mengikuti trend semasa dan mengikuti penerbitan dalam iklim perniagaan global. Pelajar juga dapat menjalankan tugas pentadbiran dalam budaya dan negara yang berbeza.

Dalam konteks sosial, fakulti termasuk organisasi pelajar yang dicipta oleh pelajar sendiri. Organisasi-organisasi ini mewakili pelbagai kepentingan dan pelajar dapat mengambil peranan pentadbiran individu. Fakulti menawarkan sokongan berterusan kepada pelajar baik secara akademik maupun sosial.

Profil Program

Ijazah Sarjana kami adalah empat tahun (lapan semester), bahasa pengajaran adalah 100% bahasa Inggeris, dan pelajar kami boleh mengambil kursus peringkat pemula pada kursus bahasa asing kedua dari kategori kursus elektif luar. Di samping itu, pelajar diterima ke jabatan kami melalui pemindahan menegak, kesetaraan, pemindahan mendatar. Dengan program pertukaran Erasmus dan program pertukaran pelajar dengan tumpuan asing, pelajar kami boleh belajar sebagai pelajar dalam program pendidikan lain di negara lain. Kurikulum Pentadbiran Perniagaan merangkumi kursus umum seperti matematik, ekonomi, sains sosial dan kemanusiaan, dan teknologi maklumat pada permulaan kurikulum. Pelajar kami terus menerima kursus elektif dalam bidang pengurusan strategik dan kursus sub-pengkhususan yang dipilih dalam tempoh berikut selepas menerima kursus biasa dalam subjek seperti perakaunan, kewangan, sumber manusia, pemasaran, rantaian bekalan, dan pengurusan operasi.

Hasil Khusus Program

 1. Pengetahuan tentang kemahiran perniagaan dan fungsi perniagaan kontemporari, penyelidikan dan teknologi maklumat perniagaan
 2. Keupayaan untuk bekerja dalam pasukan dan bertanggungjawab
 3. Keupayaan untuk berfikir secara analitik dan kritikal
 4. Memahami kelakuan etika amalan perniagaan dan tanggungjawab sosial
 5. Keupayaan untuk berkomunikasi secara berkesan dalam bahasa bertulis dan lisan dalam bahasa Inggeris perniagaan
 6. Keupayaan untuk menjalankan penyelidikan metodologi, sekunder dalam isu perniagaan.
 7. Memahami impak ekonomi terhadap individu, masyarakat dan pembangunan perniagaan global
 8. Memohon konsep kelestarian kepada penciptaan usaha baru
 9. Memahami sifat dan dinamik tingkah laku sosial yang berkaitan dengan prestasi organisasi
 10. . Memahami alat matematik yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan menggunakan perisian berkaitan untuk menyelesaikan masalah ini
 11. Memohon teknologi maklumat untuk menyokong proses perniagaan dan membuat keputusan.
 12. Menunjukkan pengetahuan tentang bagaimana organisasi dipengaruhi oleh globalisasi.

Syarat Permohonan dan Pendaftaran

Para pelajar diterima dengan skor TM-1 yang ditentukan untuk Pentadbiran Perniagaan dalam skop peperiksaan masuk universiti yang dianjurkan oleh OSYM setiap tahun. Selaras dengan artikel ke-5 Peraturan Pendidikan dan Latihan Siswazah dan Pelajaran Siswazah, untuk membuat pendaftaran akhir, satu syarat berikut mesti dipenuhi: akibat peperiksaan penempatan pusat yang dianjurkan oleh OSYM, pelajar mesti diletakkan dalam program diploma universiti; pelajar mesti berjaya dalam peperiksaan bakat khas, atau permohonan pemindahan mendatar pelajar mesti diterima. Bagi penerimaan dan pendaftaran pelajar antarabangsa, prinsip yang ditetapkan oleh Majlis Pengajian Tinggi dan Senat hendaklah digunakan dalam rangka peruntukan undang-undang yang berkaitan.

Hasil Khusus Fakulti

 1. Mempunyai pengetahuan mengenai reka bentuk penyelidikan sains sosial dan pelaksanaan
 2. Memahami pengetahuan yang telah dibangunkan dan diperkuat pada tahap kepakaran siswazah kerana ia berkaitan dengan setiap disiplin; dan menggabungkan, memberi komen dan membuat pengetahuan baru dengan bantuan pengetahuan yang datang dari disiplin lain.
 3. Menyedari pendekatan antara disiplin dalam sains sosial
 4. Mempunyai keupayaan untuk mengaitkan isu-isu yang berbeza dalam sains sosial kepada peristiwa kontemporari
 5. Mempunyai keupayaan untuk menganalisis isu-isu bentuk bertulis dan lisan yang berkaitan dengan sains sosial
 6. Kemahiran berfikir kritis
 7. Ketahui tanggungjawab etika dalam profesi
 8. Boleh mengakses maklumat, menggunakan perpustakaan dan sumber elektronik secara berkesan
 9. Berkomunikasi secara efektif dengan pihak berkepentingan dalam bidang profesion.
 10. Boleh bekerja secara individu dan dalam kumpulan
 11. Mengenal pasti misi dan visi untuk institusi yang dia sumbangkan
 12. Menggunakan pengetahuan berkaitan bidang dan mentafsirkan data visual, kuantitatif dan kualitatif; menjalankan analisis, dan menetapkan strategi untuk institusi yang dia sumbangkan

Program Minor

Kod Kursus
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Antalya Bilim University »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 26, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date