Sarjana Muda Sastera dalam Kristian Worldview dan Apologetics

Umum

Penerangan Program

Pengetahuan yang menguatkan

Program ini membawa para pelajar untuk mengasihi penginjilan dan pemuridan melalui kajian dan amalan apologetik.

Mempertahankan iman

Dilengkapi untuk mempertahankan dan mempromosikan agama Kristian sambil menjelaskan harapan Kristus.

Semua kehidupan melalui Injil

Memohon pandangan dunia yang berpusatkan Kristus kepada setiap bahagian kehidupan seharian dan ajar orang lain untuk melakukan perkara yang sama.

"Pada masa pelajar lulus, saya mahu mereka dapat bukan sahaja hanya melibatkan ide-ide yang bukan mereka sendiri dan bukan sekadar diperkukuhkan dalam apa yang mereka percayai - saya mahu kedua-duanya berlaku. Saya mahu mereka keluar dan berkhidmat dengan jemaat dengan baik, dan saya fikir membaca falsafah dan mengkaji falsafah dan membaca konsep falsafah di lebih dari sekadar cetek mengurus gereja dengan baik. "
Bryan Baise, Penolong Profesor Falsafah dan Apologetics

Hasil pembelajaran

 1. Pelajar akan dapat menunjukkan pengetahuan tentang Alkitab, menafsirkan makna asal Kitab Suci, dan menerapkan Kitab Suci kepada situasi masa kini.
 2. Pelajar akan dapat mengintegrasikan teologi sistematik dan bersejarah ke dalam rangka kerja alkitabiah yang lebih besar.
 3. Pelajar dapat menerangkan dan mengamalkan pertahanan falsafah dan promosi agama Kristian.
 4. Pelajar dapat menerangkan unsur-unsur asas pandangan dunia Kristian dan hubungan pandangan dunia ke kehidupan seharian.

Program Pengajian

Kursus

Pengajian Am

30 EN 101 Bahasa Inggeris Komposisi Saya 3 EN 102 Bahasa Inggeris Komposisi II 3 HS 105 Purba Dekat Sejarah Timur 3 HU 421 Seminar Buku Besar I 3 HU 422 Seminar Buku Besar II 3 MA - Elektif Matematik 3 PH 311 Pengenalan kepada Etika 3 PH 321 Agama di Dataran Awam 3 PS 101 Pengenalan kepada Psikologi 3 PS 221 Perkahwinan dan Keluarga 3 Pengajian Kementerian 12 CN101 Pengenalan kepada Kaunseling Alkitabiah 3 MS101 Pengenalan kepada Misi Kristian 3 Penginjilan Peribadi MS105 3 SP105 Pengenalan kepada Bercakap Umum 3 Kajian Alkitabiah dan Teologi 42 BL 101 Tinjauan Perjanjian Lama I 3 BL 102 Tinjauan Perjanjian Lama II 3 BL 111 Hermeneutics 3 BL 151 Tinjauan Perjanjian Baru I 3 BL 152 Suruhanjaya Perjanjian Baru II 3 BL - Pilihan Lama atau Perjanjian Baru 3 Sejarah Gereja HS 201 I 3 HS 202 Sejarah Gereja II 3 HS 305 Baptist History 3 LN 231 Greek I 3 LN 232 Greek II 3 LN 321 Hebrew I 3 LN 322 Hebrew II 3 TH 211 Theology Christian I 3 TH 212 Theology Christian II 3 TH 311 Theologi Kristian III 3 Pengajian Utama 36 PH 103 Pengenalan kepada Falsafah 3 PH 108 Worldview Analysis 3 PH 212 Sejarah dan Falsafah Sains 3 PH 215 Apologetika Kristian I 3 PH 232 Penalaran Kritikal 3 PH 315 Christian Apologetics II 3 PH 322 Estetika dan Budaya Kristian 3 PH 331 Sejarah Falsafah I 3 PH 332 Sejarah Falsafah II 3 PH 423 Masalah Kejahatan 3 PH 415 Christian Apologetics III 3 - Pilihan Terbatas 6 Pilih dua kursus berikut:
PH 323, PH 341, PH 412, PH 424, PH 431, TH 317, TH 331, TH 337 Jumlah jam darjah 129

Prasyarat: CP 100. Pelajar yang memerlukan kursus ini harus mendaftarkannya semasa semester pertama mereka belajar. Semua kerja kursus diselesaikan secara dalam talian. Tiada caj untuk kursus ini.

Keperluan Kemasukan

 1. Borang Pendaftar Pastor / Gereja
  Apabila mengisi permohonan dalam talian kami, borang cadangan dihantar melalui e-mel kepada mereka yang anda telah terangkan harus menerimanya.
  Ahli keluarga tidak boleh melengkapkan borang cadangan. Pemandu mesti tahu pemohon sekurang-kurangnya satu tahun. Jika atas sebab tertentu, cadangan tidak mencerminkan jumlah kepelbagaian yang sepatutnya, Pejabat Kemasukan boleh meminta cadangan tambahan.
 2. Autobiografi rohani
  Apabila mengisi permohonan dalam talian, anda akan mencari ruang untuk menaip Autobiografi Rohani anda. Autobiografi Rohani adalah esei yang ditaip - tidak lebih daripada 500 perkataan - mendokumenkan penukaran anda, dengan ringkas menyuarakan injil dan menceritakan alasan anda untuk memilih Boyce College .
 3. Transkrip Rasmi
  Transkripsi dari semua institusi pendidikan diperlukan. Skor ujian Rasmi Sekolah Menengah atau Skor Ujian Kelayakan Umum (GED) adalah perlu melainkan jika pemohon mempunyai lebih daripada 24 jam kolej kredit kolej sekolah menengah (kursus pendaftaran dua tidak dikira ke arah 24 jam ini). Adalah lebih baik bagi pemohon untuk meminta agar transkrip dihantar terus dari sekolah mereka ke Pejabat Kemasukan Seminar Selatan. Tidak seminari seminario akan dipertimbangkan sebagai transkrip rasmi yang ditandakan "Dihantar kepada Pelajar." Bagi pelajar pemindahan, kami juga memerlukan transkrip kolej dan / atau universiti lain
 4. Bayaran permohonan
  Yuran permohonan tidak dapat dikembalikan sebanyak $ 40 disebabkan oleh pejabat kemasukan sebelum paket aplikasi pelajar dapat diproses.
 5. Skor ACT / SAT / CLT
  Semua pemohon (termasuk pelajar sekolah di rumah) dikehendaki mengemukakan markah daripada sama ada Ujian Aptitud Scholastic (SAT), American College Test (ACT), atau Ujian Pembelajaran Klasik (CLT). Kod SAT untuk Boyce College adalah 3858 dan kod ACT 5522. Pemohon yang berumur 24 tahun ke atas atau telah lulus 15 jam (sekolah tinggi selepas) dari (a) kolej yang diiktiraf di peringkat serantau atau (b) kolej dengan akreditasi AABC , dan telah mengekalkan sekurang-kurangnya purata C, tidak dikehendaki mengemukakan skor ujian piawaian ini. (Markah SAT, ACT, dan CLT tidak digunakan sebagai asas masuk ke Boyce College tetapi digunakan untuk menilai keupayaan pelajar untuk melakukan kerja peringkat kolej.) Skor ujian boleh dikecualikan untuk pemohon berusia 24 tahun atau lebih tua.
 6. Permohonan Perumahan
  Semua pemohon (termasuk pemohon pusat internet dan pelanjutan) dikehendaki mengesahkan atau menafikan keperluan mereka untuk perumahan kampus. Kekangan perumahan kampus memerlukan kita untuk mengetahui keperluan perumahan pada tarikh paling awal mungkin. Pautan berikut akan membawa anda ke permohonan perumahan kami.
 7. Dokumen Kewarganegaraan
  Dokumentasi klasifikasi imigresen untuk pelajar yang bukan warganegara Amerika Syarikat.

Tuisyen dan Yuran

* Terima kasih kepada kemurahan hati Konvensyen Southern Baptist, para pelajar yang menjadi ahli Gereja Baptis Selatan menerima diskaun curam atas tuisyen. Tuisyen di Boyce lebih daripada $ 20,000 kurang setahun daripada kolej Kristian purata. Bagi pelajar yang bergabung dengan Jemaat SBC, setiap kelas berharga $ 1,257.

 • $ 419.00 setiap jam kredit untuk pelajar Southern Baptist
 • $ 838.00 setiap jam kredit untuk pelajar bukan Baptis Selatan
 • $ 447.00 pendaftaran pelajar dan yuran hayat pelajar

Kos purata setiap semester: $ 10,357

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Love God. Love Neighbor. Boyce College stands on the gospel and has since its founding. Our faculty's commitment to the Bible and to cultural engagement, along with our vibrant student life culture an ... Baca lebih lanjut

Love God. Love Neighbor. Boyce College stands on the gospel and has since its founding. Our faculty's commitment to the Bible and to cultural engagement, along with our vibrant student life culture and academic programs, will equip students for faithfulness in all of life. Baca Ringkas