Read the Official Description

Sarjana Muda Sains Gunaan dalam Data Analytics menyediakan siswazah dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk pekerjaan dalam bidang analitik data yang pesat muncul, yang terdiri daripada menganalisis dan menafsirkan dataset besar yang kini tersedia dalam pelbagai organisasi dan industri. Analisis data moden menyatukan alat dan teknik dari perniagaan, komunikasi, seni grafik, teknologi maklumat dan statistik untuk mengumpul, melombong, mentafsir dan mewakili dataset besar untuk menggambarkan konsep dan memaklumkan keputusan.

Program penyelesaian ijazah ini direka untuk individu dengan ijazah dua tahun dalam bidang perakaunan, perniagaan, sains komputer, pangkalan data, atau bidang yang berkaitan. 90 kredit pertama ijazah dipenuhi oleh prasyarat masuk. Pengalaman yang relevan boleh menggantikan beberapa prasyarat.

Hasil pembelajaran

Bellevue College telah direka dengan teliti keseluruhan skop kurikulum, serta kursus individu, untuk membantu pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan kebolehupayaan yang mereka perlukan untuk menjadi penganalisis data yang berjaya. Lulusan program yang berjaya akan memenuhi semua hasil kursus dan program pembelajaran.

Graduan program sepatutnya dapat:

 • Gunakan alat-alat teknikal dan pengetahuan statistik untuk menjawab soalan menggunakan data;
 • Merancang dan menyusun pelbagai projek untuk memenuhi tarikh akhir;
 • Terapkan analisis data dalam konteks perniagaan, selaras dengan amalan terbaik, undang-undang dan peraturan, dan etika.
 • Berkomunikasi dengan berkesan dalam pelbagai konteks dan pelbagai format.

Syarat kemasukan

 • Individu mestilah mempunyai ijazah bersekutu dalam perniagaan (pengurusan, pemasaran, mampan, dll.) Atau perakaunan, atau teknologi maklumat (pembangunan perisian, pangkalan data atau risikan perniagaan) IPK kumulatif 2.0 dalam semua kursus kolej
 • Sekurang-kurangnya 30 kredit keperluan pendidikan am mestilah diselesaikan sebagai sebahagian daripada ijazah bersekutu (lihat prasyarat)
 • Tahap kecekapan Excel
 • Kepelbagaian dengan pangkalan data

Proses permohonan

Untuk dipertimbangkan untuk sarjana sains yang diterapkan dalam Data Analytics, calon pelajar mesti menyerahkan yang berikut:

 • Bacelor borang permohonan sains yang lengkap.
 • Yuran permohonan tidak boleh ditolak sebanyak $ 75
 • Transkrip rasmi dari kolej yang diiktiraf secara kolektif, yang menunjukkan penyempurnaan ijazah bersekutu atau kredit setaraf yang sesuai, dan kursus prasyarat, dengan IPK 2.0 atau lebih tinggi

Tuisyen

Sarjana Muda Sains Gunaan dalam Data Analytics adalah program sokongan diri dan oleh itu tidak semestinya mengikuti jadual tuisyen bahagian atas yang diterbitkan dalam katalog kolej dan jadual suku tahunan.

Permohonan Pengijazahan

Pelajar mesti memohon untuk tamat pengajian. Hantar borang permohonan graduasi anda dua suku sebelum tarikh tamat pengajian yang diharapkan dan bayar yuran permohonan.

Tarikh tutup aplikasi:

Jatuh: 1 Jun Musim Musim Sejuk: 10 Oktober Spring: 10 Disember Musim Panas: 15 Mac

Keperluan Pengijazahan

Penyiapan semua kursus yang diperlukan seperti yang ditunjukkan dalam lembaran kerja untuk setiap kepekatan yang sepadan. Di samping keperluan kelayakan, pelajar juga perlu mencapai perkara berikut:

 • Lengkapkan 90 kredit suku tahunan dalam program umum dan keperluan tumpuan, dengan gred "C" atau lebih baik
 • Minimum IPad kumulatif 2.0 untuk semua kursus yang diambil di SM dan kursus yang digunakan untuk ijazah, termasuk kredit yang dipindahkan dari kolej lain.
 • Sekurang-kurangnya 45 kredit suku untuk ijazah mestilah diselesaikan di kediaman di SM, di mana 30 kredit mestilah bahagian atas.
 • Kursus mungkin tertakluk kepada keperluan gred minimum dan prasyarat.
Program taught in:
English

See 1 more programs offered by Bellevue College »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Deadline
Permintaan Maklumat
Fall - June 1, Winter - October 10, Spring - December 10, Summer - March 15
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Fall - June 1, Winter - October 10, Spring - December 10, Summer - March 15

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Fall - June 1, Winter - October 10, Spring - December 10, Summer - March 15
End Date