Jurusan kejuruteraan di Assumption (termasuk yang mengejar anak kecil) disediakan kurikulum yang komprehensif yang meletakkan asas untuk kejayaan masa depan. Pelajar yang memilih untuk menjadi majoriti kejuruteraan boleh mengikuti ijazah keduanya melalui perjanjian perkongsian dengan Universiti Notre Dame dan Sekolah Kejuruteraan

Calon ijazah kejuruteraan disediakan pendidikan seni liberal yang kuat di Assumption. Kursus sains dan matematik menyediakan mereka untuk meneruskan pengajian mereka dalam kejuruteraan dan mempunyai kerjaya yang bermakna dalam bidang ini. Pelajar yang mengikuti kejuruteraan kecil diberikan asas yang kukuh dalam bidang disiplin dan lulus dengan ijazah dalam matematik, sains komputer, kimia atau sains alam sekitar. Saiz kelas kecil menyediakan pendidikan peribadi yang membolehkan pelajar membenamkan diri dalam materi pelajaran dan mentor fakulti mereka menawarkan nasihat individu yang akan membantu mereka dalam membuat pilihan yang tepat di peringkat lepasan dan profesional.

Program Kemahiran Ijazah Kejuruteraan

Perkongsian dengan Universiti Notre Dame dan Sekolah Kejuruteraan

Kejuruteraan Ijazah Kejuruteraan dengan Universiti Notre Dame

Perkongsian Kejuruteraan 3-2 di University of Notre Dame dengan Assumption College membolehkan pelajar Assumption memperoleh BA dalam bidang kimia, sains alam sekitar, matematik atau sains komputer dari Assumption College dan BS dalam salah satu daripada beberapa bidang kejuruteraan dari University of Notre Dame hanya lima tahun.

Perkongsian Kejuruteraan dengan Sekolah Kejuruteraan

Asumsi 3-2 dan 3-3 perkongsian dengan Washington University di St. Louis membolehkan pelajar yang berkelayakan untuk mengikuti ijazah sarjana dari Assumption College serta ijazah sarjana dalam kejuruteraan (pilihan 2 tahun) atau gabungan gelar sarjana dan ijazah sarjana (3 tahun pilihan) dari SEAS.

Mengapa menjadi Kejuruteraan Utama di Asumsi?

 • Jurusan kejuruteraan boleh mendapatkan BA dan BS dari University of Notre Dame atau BA dan Master dalam Kejuruteraan dari Washington University di St. Louis.
 • Pelajar yang mengejar kejuruteraan kecil disediakan asas yang mantap dalam bidang disiplin dan lulus dengan ijazah dalam matematik, sains komputer, kimia atau sains alam sekitar.
 • Dapatkan landasan kukuh dalam seni liberal yang akan mengasah kemahiran berfikir kritis anda dan membezakan anda dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.
 • Mengambil bahagian dalam latihan praktikal dengan syarikat kejuruteraan terulung.
 • Terlibat dalam peluang penyelidikan musim panas di University of Notre Dame.
 • Mendapat manfaat dari kepakaran fakulti dengan pengalaman dunia nyata, wawasan industri, dan rangkaian profesional.

Utama dalam Kejuruteraan

Program perkongsian asumsi direka untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan seni liberal yang kuat dalam sains dan matematik serta latihan kejuruteraan canggih.

Perkongsian program sarjana dwibahasa dengan University of Notre Dame dan Sekolah Kejuruteraan

Dalam program ini, pelajar menghabiskan tiga atau empat tahun belajar di Assumption College dan kemudian menyelesaikan dua atau tiga tahun tambahan pengajian di University of Notre Dame atau Universiti Washington di St. Louis (bergantung kepada kursus pengajian mereka). Sekurang-kurangnya 90 unit kredit pemindahan boleh diterima oleh pelajar Assumption.

Kolej Kejuruteraan Universiti Notre Dame

Perjanjian Assumption College dengan University of Notre Dame College of Engineering membolehkan pelajar-pelajar Asumsi yang berkelayakan memperoleh BA dalam bidang kimia, sains alam sekitar, matematik atau sains komputer dari Assumption College dan BS dalam salah satu daripada beberapa bidang kejuruteraan dari University of Notre Dame. Program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan seni liberal yang kuat dalam sains dan matematik serta latihan kejuruteraan yang canggih di University of Notre Dame, salah satu universiti kejuruteraan terkemuka di negara ini.

Pelajar menghadiri Assumption selama 3 tahun, di mana mereka mengikuti kursus di salah satu jejak berikut yang diluluskan khusus untuk mengira ke ijazah sarjana dalam bidang utama di Assumption, dan memindahkan kredit ke gelar sarjana dalam bidang utama di Notre Dame College of Engineering:

 • Kejuruteraan Aeroangkasa (dengan matematik utama di Assumption)
 • Kejuruteraan Kimia (dengan Kimia utama)
 • Kejuruteraan Awam (dengan matematik utama)
 • Kejuruteraan Komputer (dengan Sains Komputer atau Matematik utama)
 • Kejuruteraan Elektrik (dengan major matematik)
 • Sains Bumi Alam Sekitar atau Kejuruteraan Alam Sekitar (dengan Sains Alam Sekitar utama)
 • Kejuruteraan Mekanikal (dengan matematik utama)

Selepas semester kelima, pelajar boleh memohon untuk memindahkan kemasukan sebagai junior semester pertama kepada program khusus yang ditawarkan oleh Notre Dame College of Engineering. Pemohon yang memenuhi syarat GPA dan gred kursus, dan memperolehi cadangan daripada penyelaras Program Kejuruteraan 3 2, digalakkan untuk memohon jawatan penuh untuk melengkapkan keperluan ijazah Kejuruteraan Notre Dame dalam tempoh dua tahun. Apabila dipindahkan ke Notre Dame, pelajar menerima pertimbangan yang sama untuk bantuan kewangan sebagai pemohon pemindahan yang lain.

Setelah menamatkan program, pelajar menerima ijazah Sarjana Muda Sastera dalam bidang utama mereka dari Assumption, dan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dari Kejuruteraan Notre Dame di jurusan utama mereka.

Pelajar andaian yang memilih pilihan dua tahun juga boleh menghabiskan masa dua tahun di Washington University di St. Louis untuk melengkapkan ijazah sarjana muda di sana dan akan dikelaskan sebagai pelajar sarjana Washington University untuk kedua-dua tahun.

Pelajar andaian yang memilih pilihan tiga tahun akan menghabiskan masa tiga tahun di Washington University di St. Louis untuk menyelesaikan syarat untuk kedua-dua ijazah sarjana dan ijazah sarjana dan akan diklasifikasikan sebagai pelajar siswazah Washington University selama tiga tahun.

Universiti Washington di St. Louis

Pelajar-pelajar di Universiti Washington boleh memilih untuk belajar:
 • Kejuruteraan Bioperubatan (dengan Biologi atau Kimia utama)
 • Kejuruteraan Kimia (dengan Kimia utama)
 • Kejuruteraan Komputer (dengan Sains Komputer atau Matematik utama)
 • Kejuruteraan Elektrik (dengan major matematik)
 • Kejuruteraan Mekanikal (dengan matematik utama)
 • Sains dan Kejuruteraan Sistem (dengan matematik utama)

Asumsi akan menerima kesemua unit yang diselesaikan di Washington University di St Louis dan mengira unit-unit ini ke arah menyelesaikan gelaran Sarjana Muda Assumption College .

Untuk memenuhi syarat untuk kemasukan ke program sarjana dua, pelajar mesti disyorkan oleh Assumption College dan, sebelum memasuki SEAS, lengkapkan keperluan masuk yang ditetapkan oleh SEAS. Kemasukan ke SEAS tidak dijamin dan SEAS tidak dapat menjamin bahawa sokongan kewangan akan tersedia kepada pelajar yang dimasukkan ke dalam program.

Pelajar andaian yang telah menyelesaikan semua ijazah sarjana muda mereka juga layak memohon program ini jika mereka memohon dalam tempoh 12 bulan setelah mendapat ijazah sarjana mereka.

Akademik Internships

Pelajar asumsi mengambil bahagian dalam peluang magang musim panas berbayar di Institut Politeknik Worcester yang dibiayai oleh Geran Yayasan Sains Negara. Program kompetitif, 10 minggu menerima 15 pelajar dari seluruh Massachusetts setiap musim panas.

Kerjaya Kerjaya

Pelajar asumsi digalakkan untuk mengambil bahagian dalam program latihan kerjaya Kolej dan menghabiskan semester mendapat pengalaman praktikal yang memohon kepada tetapan profesional apa yang telah mereka pelajari di dalam kelas. Latihan ini boleh dibayar atau tidak dibayar dan memberikan pengalaman berharga.

Pelajar kejuruteraan asumsi disediakan beberapa peluang untuk menyertai kursus latihan. Pelajar kami telah mengadakan latihan magang dalam pelbagai organisasi, termasuk:

 • Loftware Inc.
 • Jabatan Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar, Institut Politeknik Worcester
 • JH Maxymillian (Syarikat Kejuruteraan Awam Kejuruteraan Awam)
Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Assumption College »

Tarikh Akhir Kemaskini September 18, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019