Read the Official Description

Program Pendidikan Latihan Atletik (ATEP) di Concord University kini diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Pendidikan Latihan Atletik (CAATE). Program ini menggunakan konteks pengalaman didaktik dan klinikal, seperti yang dinyatakan dalam Piawaian CAATE untuk akreditasi ATEP peringkat kemasukan, dan menyiapkan pelajar sebagai Jurulatih Atletik yang sah. Apabila program selesai berjaya, pelajar akan mempunyai asas pengetahuan dan kemahiran klinikal yang diperlukan untuk mencabar dan lulus Peperiksaan Lembaga Sijil (BOC).

Pelajar yang ingin memohon kemasukan ke program profesional dalam Latihan Atletik boleh membuat permohonan rasmi untuk kemasukan ke ATEP setelah berjaya memenuhi syarat kemasukan.

Pelajar dijangka secara rasmi memohon kemasukan semasa semester musim bunga tahun pertama, dengan anggapan mereka akan menyelesaikan kira-kira 30 jam kredit pada akhir tahun pertama mereka. Pemindahan pelajar dengan 30 atau lebih jam pemindahan (100 peringkat atau lebih tinggi) yang memenuhi syarat kemasukan mungkin memohon untuk masuk ke ATEP pada masa mereka diterima ke Universiti. Bilangan calon yang diterima masuk ke ATEP setiap tahun adalah terhad dan penyiapan semua syarat kemasukan tidak secara automatik memastikan penerimaan ke ATEP Sekiranya bilangan pemohon yang berkelayakan melebihi bilangan ruang klinikal yang ada, prosedur untuk menentukan pelajar yang diterima diterangkan dalam Buku Panduan Pelajar ATEP dan laman web Latihan Atletik.

Tahap profesional Latihan Atletik Utama terdiri daripada enam semester (sekitar 15 jam setiap semester) kerja kursus akademik dan kursus praktikum klinikal. Pengalaman praktikum klinikal akan berlaku di dalam program atlet NCAA Bahagian II Universiti, sekolah tinggi dan kolej kawasan, klinik perubatan sukan, dan tapak putaran perubatan dan klinik umum luar kampus lain yang dipilih oleh ATEP Pengangkutan ke semua tapak klinikal di luar kampus, juga seperti mana-mana keperluan khusus di tapak klinikal (contohnya imunisasi, pakaian seragam, pemeriksaan latar belakang jenayah, dll.), adalah tanggungjawab pelajar. Semua pelajar yang diterima masuk ke program profesional mesti menunjukkan bukti tahunan penyedia CPR penyedia kesihatan semasa, pensijilan pertolongan cemas, latihan patogen ditanggung darah, insurans liabiliti profesional, dan menjadi ahli pelajar Persatuan Pelatih Atletik Negara. Pelajar dikehendaki terlibat dalam pertubuhan latihan atletik profesional di peringkat tempatan, negeri, dan negara. Semua keperluan ini dijelaskan lebih lanjut dalam Buku Panduan Pelajar Latihan Athletic, yang disediakan untuk semua calon pelajar dan dikaji semula semasa UNIV 100 untuk Majikan Athletic oleh pengarah program sebagai sebahagian kursus. Buku panduan ini boleh didapati daripada pengarah program atas permintaan dan juga boleh diakses di laman web Latihan Atletik. Keperluan kurikulum, termasuk kemasukan dan keperluan pendidikan klinikal, boleh berubah mengikut keperluan untuk mematuhi akreditasi semasa dan / atau piawaian universiti. Pelajar yang ingin masuk atau mereka yang telah dimasukkan ke dalam program ini dinasihatkan untuk memastikan diri mereka dimaklumkan dengan secukupnya tentang perubahan untuk memenuhi keperluan tepat pada masanya. Maklumat mengenai perubahan kurikulum akan diumumkan terlebih dahulu oleh ATEP, dan akan diterbitkan dalam dokumen ATEP dan / atau Buku Panduan ATEP. Ini boleh didapati dari laman web Universiti dan / atau laman web ATEP dan / atau Pengarah ATEP

Syarat kemasukan

Kemasukan ke Program Pendidikan Latihan Atletik di Concord University adalah kompetitif dan tidak boleh dikelirukan dengan kemasukan ke Universiti. Pelajar yang memasuki Universiti boleh memohon kemasukan ke ATEP semasa semester musim bunga tahun pertama mereka, dengan mengandaikan bahawa semua syarat kemasukan telah atau akan dipenuhi pada penghujung tahun pertama mereka. Ini bermakna pelajar menyiapkan satu semester kursus, dan kemudian memohon kepada ATEP pada semester kedua tahun pertama mereka atau sebelum jam 30 selesai. Sekiranya diterima masuk ke ATEP, pelajar menyelesaikan enam semester kursus (90 jam kredit) dan pengalaman klinikal yang diperlukan. Kuota pemohon yang diterima masuk ke ATEP adalah terhad oleh fakulti dan ACI / CI kepada nisbah pelajar yang disyorkan oleh CAATE, bilangan laman klinikal gabungan yang digunakan oleh ATEP, dan sifat yang sangat individu dari program ini. Kemasukan ke ATEP adalah berdasarkan kriteria berikut:

 1. Mesti memperoleh kira-kira 30 jam semester (100 tahap atau lebih tinggi) sebelum penerimaan.
 2. Mesti mempunyai IPK kumulatif minimum sebanyak 2.5 pada skala 4.0.
 3. Penyelesaian yang berjaya (gred minimum "C") bagi kursus program pra-olahraga: ATEP 126, ATEP 242, ATEP 243, BIOL 101, S ED 205 dan / atau mempunyai pensijilan CPR-PR dan First Aid semasa dan PED 101M .
 4. Memenuhi syarat semua keperluan pendidikan klinikal termasuk dalam ATEP 126, ATEP 242, dan ATEP 243.
 5. Sebarang keperluan kursus pembangunan mestilah diselesaikan pada masa permohonan. Bagi pelajar pemindahan, sebarang keperluan kursus pembangunan Universiti yang ditentukan selepas kemasukan mestilah selesai sebelum kemasukan ke ATEP
 6. Penyiapan borang permohonan.
 7. Penyerahan surat permohonan.
 8. Tiga (3) borang penilaian rujukan daripada fakulti dan penerima lain, sebagai tambahan kepada penilaian sendiri (jumlah 4).
 9. 1-2 huruf huruf cadangan.
 10. Prestasi pada Peperiksaan Kemasukan ATEP.
 11. Temu bual dengan ahli-ahli Jawatankuasa Temuduga ATEP.
 12. Penyempurnaan Pemeriksaan Fizikal dan soal selidik kesihatan yang memuaskan, memberikan keterangan mengenai vaksinasi, dan menandatangani Hepatitis B memaklumkan persetujuan / borang penolakan.
 13. Bukti Pertolongan Cemas dan CPR semasa: PR oleh ARC atau peringkat Pembekal Penjagaan Kesihatan oleh Pensijilan AHA (NOTA: pensijilan ini mesti dikekalkan semasa matrikulasi melalui ATEP).
 14. Dokumentasi keupayaan untuk berjaya memenuhi Standard Teknikal ATEP
 15. Mendapatkan keahlian pelajar di NATA pada masa penerimaan formal ke Concord ATEP dan mengekalkan keanggotaan ketika mereka meratap melalui program ini.
Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Concord University »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019