Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Gambaran darjah

AUS Sarjana Sains dalam Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Keusahawanan menggabungkan pembelajaran teoritis dengan masalah perniagaan dunia yang relevan untuk memberikan pelajar kemahiran dan pemahaman tentang isu-isu utama yang memberi kesan kepada perniagaan pada hari ke hari. Kerja kursus yang disesuaikan dan pendekatan berpusatkan pelajar menetapkan tahap perniagaan AUS. Matlamat program ini adalah untuk memberi keyakinan kepada pelajar dari pengetahuan yang dipelajari dan kemahiran yang diperoleh untuk memulakan karier mereka atau mengusahakan keusahawanan dalam persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah.

Mengapa Switzerland?
 • 2017 negara paling inovatif di Dunia
 • "Switzerland memimpin kedudukan untuk tahun ketujuh berturut-turut"
 • "10 teratas dalam Indeks Inovasi Global Switzerland telah memperoleh kedudukan nombor 1 dalam GII untuk tahun ketujuh berturut-turut. Ia telah mengekalkan kedudukan teratas sejak tahun 2011, serta kedudukan nombor 1 dalam Sub-Index Output Inovasi dan dalam pengetahuan dan teknologi pengeluaran tiang sejak 2012 "
 • Canton de Vaud Nombor 1 untuk Modal Teroka di Switzerland
 • Lebih separuh daripada jumlah yang dilaburkan mengalir ke kanton ini. Start-up berdasarkan Vaud menjana lebih daripada CHF 460 juta

Kenapa ijazah AUS

Kelas Kecil

Komitmen AUS kepada pengalaman pelajar yang muktamad termasuk bilangan ahli fakulti yang tepat untuk menjamin saiz kelas kecil dan sokongan peribadi seterusnya kepada pelajar di dalam dan di luar kelas. Saiz kelas kecil memastikan penglibatan penuh dengan profesor yang memimpin pembelajaran serta rakan-rakan pelajar dari pelbagai latar belakang profesional dan budaya.

Disesuaikan

AUS menawarkan pendidikan khusus, dengan kursus praktikal dan teori, yang berkaitan dengan pasaran hari ini. Mengutamakan subjek perniagaan terkini, kakitangan dan pentadbiran yang bermotivasi dan bercita-cita tinggi di AUS didedikasikan untuk pembangunan pelajar akademik dan peribadi, bekerja rapat secara satu-satu untuk membantu mereka mencapai objektif kerjaya mereka.

Insiden Dunia Sebenar

Akses penuh ke pelbagai pangkalan data seperti EBSCO, ProQuest, Financial Times dan perkhidmatan lain boleh didapati di dan di luar kampus bersama-sama dengan akses kepada pakar akademik dan industri, dan melalui kurikulum yang dibentuk oleh penyelidikan semasa dan amalan profesional untuk memaksimumkan perkembangan kerjaya anda.

Rangkaian

Persekitaran multikultural antarabangsa yang berpusat di Switzerland, AUS adalah salah satu universiti perniagaan utama di Switzerland yang terletak di La Tour-de-Peilz di pesisir Tasik Geneva yang indah dan mempunyai keistimewaan untuk memiliki syarikat dan organisasi global seperti Nestlé, Hublot, Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa dalam jarak perjalanan mudah dari kampus.

Praktikal dan Relevan

Sebuah organisasi kerjaya yang menggabungkan teori dengan pengalaman praktikal, AUS komited untuk latihan dan pembangunan para pelajarnya, memperkuat mereka untuk mengambil jalan kerjaya yang sesuai dengan mereka.

Pengiktirafan Antarabangsa

Sokongan AUS oleh organisasi tempatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan memberikan jaminan pendidikan berkualiti kepada para pelajarnya. Ia diiktiraf sebagai universiti oleh pelbagai badan akreditasi termasuk Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IABCE) yang berpusat di Amerika Syarikat, dan Majlis Pendidikan Perniagaan Eropah (ECBE). Ia juga tergolong dalam Dewan Perdagangan Swiss-Amerika, FSEP - Fédération Suisse des Ecoles Privées, AVDEP - Persatuan Vaudoise des Ecoles Privées serta Promove.

Apa yang Anda Akan Belajar

Memperolehi kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya.

Keinginan untuk memperoleh pengetahuan untuk menjadi seorang usahawan adalah ciri utama generasi pelajar ini. Selanjutnya, jangka hayat purata S

Guru-guru kita terlibat dalam bidang keusahawanan sama ada sebagai bekas pencipta awal atau permulaan permulaan dalam pemecut permulaan dan antarabangsa syarikat multinasional.

Ijazah ini bermula dengan lima kursus asas. Ini diikuti dengan kursus teras yang memberi pelajar pemahaman yang kukuh terhadap asas-asas perniagaan, seperti kewangan, ekonomi, pemasaran, dan keusahawanan. Pelajar boleh memilih kursus topikal untuk menyesuaikan tahap mereka.

Untuk mendapatkan ijazah, pelajar perlu melengkapkan:
 • 5 modul asas / kursus
 • 24 modul / kursus utama
 • 12 modul / kursus pakar
 • Projek Latihan atau Capstone

Kursus dipilih oleh pentadbiran bergantung kepada permintaan pelajar dan ketersediaan fakulti dan termasuk topik seperti ekonomi, pengurusan, undang-undang, dan prinsip pemasaran. Semak laman web kursus kami dengan kerap untuk maklumat yang paling komprehensif dan up-to-tarikh.

Mengapa AUS?

Tumpuan universiti adalah untuk mengembangkan kemahiran anda dan kebanyakannya mengiringi anda dalam memperoleh keyakinan diri dan sikap untuk anda berjaya sebagai seorang usahawan.

Ini akan dicapai dengan setiap pelajar membangunkan projek mereka sepanjang pengajian mereka dan menerima maklum balas dari guru dan pakar, mempromosikan Makmal Kotak Mahasiswa dan Makmal Perniagaan.

Program ini akan merangkumi kursus-kursus seperti Pendekatan Permulaan Lean, Inovasi Berjaya, Kewangan Keusahawanan dan Pendanaan Orang Ramai, Melangkah Permulaan Anda.

Kursus berkaitan adalah:

 • Pemikiran Kritis dan Kreatif
 • Pembiayaan Teroka Baru
 • Keusahawanan dan Inovasi
 • Kemahiran Perhubungan Awam dan Rangkaian
 • Psikologi Kreativiti
 • Kepimpinan dalam Perniagaan
 • Kepimpinan dan Bangunan Pasukan
 • Membuat keputusan

Kalendar Akademik

Tahun akademik biasanya bermula pada bulan September dan berakhir pada bulan Julai dengan tiga istilah akademik (Kejatuhan, Musim Sejuk, dan Spring) dalam tempoh ini. Setiap istilah termasuk sebelas minggu belajar, ditambah satu minggu peperiksaan. Tempoh peperiksaan biasanya berlaku di pertengahan dan akhir setiap istilah. Tempoh percutian biasanya berlaku pada bulan Disember dan musim bunga. Cuti musim panas yang panjang adalah pada bulan Julai / Ogos.

Tarikh Bertarikh

Jatuh Kejatuhan
 • Kursus: September - Disember
 • Cuti: Cuti Musim Sejuk: 4 minggu
Terma Musim Sejuk
 • Kursus: Januari - Mac
 • Cuti: Cuti Musim Bunga: 2 minggu
Tempoh Spring
 • Kursus: April - Julai
 • Cuti: Cuti Musim Panas: 10 minggu

Keperluan Ijazah Sarjana Muda

Penganugerahan gelar BSBA dari AUS American University in Switzerland hanya mengikuti selepas memenuhi syarat-syarat berikut:

 • Keperluan kredit akademik;
 • Keperluan prestasi akademik (IPK kumulatif 2.0.);
 • Keperluan kehadiran dan keperluan residensi.

Di samping itu, semua akaun tertunggak mesti diselesaikan dengan pentadbiran sebelum tamat pengajian.

Memindahkan Kredit

Pemindahan kredit boleh diterima dari kolej dan universiti yang diiktiraf lain untuk kursus-kursus yang digunakan untuk program-program AUS. Kredit Penempatan Lanjutan (AP) yang diperolehi di peringkat sekolah tinggi boleh digunakan untuk program sarjana muda. Pemindahan kredit hanya boleh diberikan untuk gred C (75%) atau lebih tinggi. Semua pelajar lepasan mesti melengkapkan sekurang-kurangnya separuh daripada keperluan Kredit Akademik mereka di AUS.

Cara memohon

American University in Switzerland akan mempertimbangkan semua permohonan yang lengkap dan akan menghubungi pemohon dalam tempoh masa yang munasabah, sebaik sahaja keputusan dibuat. Kemasukan ke AUS adalah tertakluk kepada bilangan pendaftaran yang terhad; oleh itu, kemungkinan bahawa tidak semua pemohon yang berkelayakan selalu diterima. Dalam keadaan sedemikian, American University of Switzerland menerima mereka yang mempunyai kelayakan dan potensi yang kuat.

Semua pemohon mesti menunjukkan rekod akademik cemerlang yang memberi isyarat kepada mereka potensi untuk berjaya dalam bidang pengajian yang diberikan dan menyelesaikan prosedur kemasukan AUS yang berikut.

Syarat kemasukan

Kemasukan ke program sarjana muda memerlukan penyempurnaan dan tamat pengajian di peringkat sekolah menengah dari institusi yang diiktiraf. AUS boleh mentadbir satu atau lebih peperiksaan masuk untuk menentukan bahawa seorang calon memenuhi keperluan program minimum sementara AUS mungkin memerlukan kursus asas tambahan untuk pelajar yang kehilangan beberapa asas pengurusan perniagaan.

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan untuk semua pemohon termasuk borang permohonan lengkap dan yuran yang perlu dibayar sebagai tambahan kepada dokumen yang disenaraikan di bawah. Pemohon harus memastikan bahawa dokumen-dokumen ini dihantar ke AUS School of Business pada waktu yang baik sebelum kursus dijalankan.

 • Minta Borang Permohonan
 • Hantar borang permohonan yang lengkap dan lengkap
 • Foto: Enam (6) gambar saiz pasport mestilah disertakan dengan borang permohonan yang dikemukakan kepada AUS. Kebanyakan gambar-gambar ini diperlukan oleh pihak berkuasa tempatan dan untuk visa pelajar.
 • Cadangan: Dua (2) surat rahsia cadangan daripada tenaga pengajar atau majikan yang biasa dengan prestasi masa lalu pemohon mesti dihantar terus ke AUS. Terjemahan bersertifikat juga mesti diserahkan untuk semua huruf tidak dalam bahasa Inggeris.
 • Résumé atau CV: Satu akaun bertulis ringkas tentang kekuatan dan pencapaian pemohon. Termasuk butiran peribadi, pendidikan, pengalaman kerja, kelayakan lain, dan harapan kerjaya.
 • Transkrip: Pemohon mesti mengemukakan transkrip rasmi untuk semua kerja akademik yang berlaku di institusi menengah atau universiti dalam tempoh lima (5) tahun yang lalu. Transkrip mesti dihantar terus oleh institusi kepada AUS. Terjemahan yang disahkan juga mesti diserahkan untuk semua dokumen yang tidak dalam Bahasa Inggeris.
 • Surat Motivasi: Surat esei atau motivasi hendaklah sekurang-kurangnya 500 perkataan panjang. Anda harus menceritakan kisah perkembangan akademik anda dan pengalaman kerja lain yang anda ada dalam naratif pertama orang. Anda perlu menjelaskan alasan anda untuk memohon dan bagaimana anda mengharapkan AUS untuk meningkatkan lagi matlamat kerjaya anda.
 • Kemahiran Bahasa: Kecekapan biasanya akan diiktiraf jika pelajar telah menyelesaikan mana-mana syarat berikut:
  • a. Kehadiran sekurang-kurangnya tiga tahun penuh pengajian baru-baru ini di institusi di mana satu-satunya bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris
  • b. Mendapatkan tahap Standard atau lebih tinggi, dalam Baccalaureate Antarabangsa (IB).
 • Sekiranya tidak ada syarat-syarat ini, bukti kecekapan dalam Bahasa Inggeris mesti disediakan dengan mencapai skor yang sesuai di salah satu daripada yang berikut:
 • Sekurang-kurangnya 550 markah dalam Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Sekurang-kurangnya skor 6.0 dalam Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).
 • Permohonan mesti mengandungi semua item ini untuk dipertimbangkan untuk proses kemasukan.
Deadlines Permohonan

AUS beroperasi atas dasar kemasukan rolling, yang memerlukan bahan-bahan permohonan yang lengkap, serta semua rekod akademik dan fi yang berkenaan, diterima oleh AUS sekurang-kurangnya 10 minggu sebelum permulaan tempoh. Jika diterima, anda akan menerima Surat Penerimaan rasmi dan jemputan untuk mendaftar. Pada masa ini, anda juga akan dimaklumkan tentang sebarang maklumat tambahan yang perlu disediakan untuk menyelesaikan fail anda. Jadual pembayaran tuisyen dan yuran yang sepatutnya ditunjukkan dalam Surat Tawaran yang dihantar dalam Surat Penerimaan.

Yuran tuisyen

 • Program 3 Tahun
 • Yuran Pendaftaran: CHF 3,500
 • Tuisyen 1 Tahun: CHF 24,000
 • Tuisyen Tahun Kedua: CHF 24,000
 • Tuisyen Tahun ke-3: CHF 24,000
 • Jumlah: CHF 75,500

* Semua harga dalam Swiss Franc (CHF)

* Yuran dan yuran mungkin berubah tanpa notis terlebih dahulu

Sebilangan perbelanjaan tambahan perlu dijangka oleh pelajar, yang tidak dilindungi oleh yuran pengajian dan perlu diambil kira secara berasingan. Perbelanjaan tambahan mungkin termasuk:

 • Insuran kesihatan
 • Penginapan
 • Pengangkutan
 • Aktiviti sosial / perjalanan
 • Kos fotokopi

Semua bayaran disebut dalam CHF (Franc Swiss). Sebagai AUS - American University in Switzerland adalah institusi swasta, semua pelajar membayar yuran yang sama tanpa mengira kewarganegaraan. Yuran dikaji dari semasa ke semasa dan mungkin berubah dari yang disenaraikan.

Universiti berhak membuat perubahan atau pindaan seperti yang diperlukan.

Bagaimana untuk membayar

Yuran permohonan dan pendaftaran mesti dibayar sebelum proses permohonan visa. Yuran pengajian mesti dibayar sekurang-kurangnya dua minggu sebelum tarikh mula program akademik. Jika pembayaran tidak dilakukan, anda tidak boleh mendaftar dan memulakan kelas sehingga pembayaran telah dibuat. Bayaran boleh dibuat melalui pemindahan bank atau secara peribadi. Seorang pelajar tidak akan didaftarkan sepenuhnya sehingga pembayaran penuh diterima. Tuisyen dan perkhidmatan boleh ditarik balik sekiranya tidak dibayar.

Dasar bayaran balik

Jika anda memulakan program pengajian dan kemudian ingin menarik balik, anda mesti menasihati Pentadbiran secara bertulis. Sebarang bayaran balik akan dibuat mengikut Dasar Bayaran Balik kami.

Nota: Proses ini mungkin mengambil masa beberapa bulan.

Beasiswa

AUS menawarkan sejumlah biasiswa dan bendahari untuk membantu anda dengan pendidikan anda. Maklumat lanjut boleh dikumpulkan dari pasukan Pentadbiran kami secara langsung.

Peluang kerjaya

 • Menubuhkan permulaan anda sendiri: Kursus yang berkaitan dengan keusahawanan memberi inspirasi kepada pelajar yang ingin meneruskan impian mereka untuk menubuhkan syarikat mereka sendiri. Rangkaian AUS yang meluas akan menyediakan sambungan yang tepat yang diperlukan para pelajar untuk berjaya melancarkan idea mereka.
 • Menyertai permulaan: Ijazah AUS dengan pengkhususan dalam Keusahawanan menyediakan pelajar dengan alat, kemahiran dan rangkaian yang mereka perlukan untuk menyertai permulaan yang sedia ada.
 • Perunding perniagaan: Kursus bercampur dengan pengalaman praktikal bertujuan untuk menyediakan alat dan kemahiran yang membantu pelajar mengenal pasti jurang di pasaran dan di mana mereka dapat membantu membuat perniagaan berkembang.
 • Bekerja dalam Jualan: Jurujual adalah individu utama yang menjual produk perniagaan. Kami menyediakan anda dengan kemahiran yang anda perlukan untuk mewakili dan menguruskan mana-mana syarikat.
 • Dan banyak lagi.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful sho ... Baca lebih lanjut

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful shores of Lake Geneva close to the Olympic Capital Lausanne, and Geneva, the center for diplomacy. Throughout its 45-year history, AUS has prepared international business students with the knowledge, tools, and training of today to be a positive contributor to the general management of any business organization of tomorrow. Offering tailored education in an international and multicultural environment, with practical and theoretical courses, which are relevant for today’s market, AUS has a new, dynamic and ambitious staff providing a personal approach – both in the classroom and outside of the school – for all students. Baca Ringkas