Ba (hons) Dalam Perniagaan Dan Kewangan Antarabangsa

University of Derby College of Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ba (hons) Dalam Perniagaan Dan Kewangan Antarabangsa

University of Derby College of Business

Ijazah ini membina teras ekonomi yang kuat untuk memberi anda pemahaman yang menyeluruh mengenai kerumitan amalan perniagaan antarabangsa.

Platform yang kuat untuk kerjaya anda

Graduan yang menggabungkan kepakaran perniagaan dan kewangan antarabangsa dengan keupayaan analisis yang kuat adalah permintaan yang besar di seluruh dunia. Sangat khusus dan dengan penekanan untuk memupuk kebolehpasaran anda, Perniagaan dan Kewangan Antarabangsa BA (Hons) kami direka untuk membantu anda memanfaatkan peluang yang akan datang.

Kami adalah kurikulum yang mencabar akademik yang memfokuskan pada dimensi pasaran kewangan perniagaan antarabangsa tetapi juga mencerminkan pelbagai konteks di mana organisasi beroperasi secara global. Anda akan mendapat pengetahuan yang mendalam mengenai faktor ekonomi, kewangan, undang-undang dan budaya utama yang membentuk perniagaan antarabangsa hari ini.

Kami membangunkan keupayaan anda dalam analisis ekonomi yang diterapkan dan melengkapkan anda dengan semua kemahiran yang boleh dipindah yang dijangka oleh majikan terkemuka, dari penyelesaian masalah dan membuat keputusan untuk penyelidikan dan perundingan.

Perniagaan dan Kewangan Antarabangsa BA (Hons) juga menawarkan pilihan dan fleksibiliti, dengan pelbagai modul pilihan mengenai kewangan, perakaunan, pemasaran, pengurusan sumber manusia, tema dan tema logistik. Ini membolehkan anda membina ijazah yang mencerminkan aspirasi kerjaya anda dan memastikan anda dapat menyesuaikan diri dengan perubahan pola peluang pekerjaan yang cepat.

Pengalaman hands-on dalam Makmal Pasaran Kewangan Bloomberg kami

Kami telah bekerjasama dengan Bloomberg, pemimpin perniagaan dan kewangan maklumat global, untuk memberikan anda akses kepada data masa nyata yang akan memaklumkan dan memperkayakan pengajian anda.

Dalam Makmal Pasaran Kewangan Bloomberg baru yang mengagumkan, anda boleh memanfaatkan maklumat dan teknologi yang sama yang digunakan oleh para profesional kewangan di seluruh dunia. Anda akan bekerja dengan data terbaru mengenai syarikat dan pasaran kewangan, profil pengarah dan analisis hal ehwal semasa dari Bloomberg Intelligence. Makmal ini juga merupakan persekitaran yang ideal untuk memperdalam pemahaman anda mengenai aktiviti lantai perdagangan.

Anda akan mendapat manfaat daripada latihan oleh pakar Bloomberg dan akses ke meja bantuan mereka. Anda juga boleh bekerja ke arah Sijil Konsep Pasar Bloomberg untuk menambah portfolio kemahiran anda.

Lukiskan pada perkongsian majikan kami

Kerjasama kami dengan majikan serantau, kebangsaan dan antarabangsa membantu membuat kajian anda terkini dan relevan. Anda akan mendapat manfaat daripada syarahan tetamu inspirasi, kajian kes dunia sebenar dan projek perundingan praktikal.

Kami juga menawarkan anda peluang yang luas untuk meneruskan penempatan kerja atau magang - di rumah atau di luar negara - antara peringkat dua dan tiga kursus anda. Ini akan melibatkan minimum latihan selama tiga bulan atau maksimum penempatan selama setahun. Anda boleh membuat hubungan dengan organisasi profesional seperti PwC, DHL, CPA Australia dan Institut Pengarah untuk bersaing untuk peluang penempatan antarabangsa.

Sokongan dan bimbingan penuh tersedia untuk membantu anda mencari peluang yang tepat untuk memenuhi aspirasi dan minat kerjaya anda. Semasa masa anda di tempat kerja, anda akan menerima lawatan dari tutor yang akan memantau kemajuan anda.

Memperluaskan prospek global anda

Kami juga menggalakkan anda meluangkan masa belajar di luar negara untuk melihat perniagaan dan kewangan antarabangsa dari perspektif yang berbeza. Anda boleh memilih untuk belajar dengan salah satu institusi rakan antarabangsa kami selama semester atau setahun, biasanya dalam tahap dua kajian anda. Sebagai alternatif, anda boleh menikmati cita rasa kajian antarabangsa dengan menyertai salah satu lawatan singkat ke luar negara yang kami sediakan setiap tahun.

Fokus pada masa depan anda

Direka untuk meningkatkan kebolehpasaran anda, skim Anugerah Niaga Hadapan kami akan membantu anda mengukuhkan CV anda dengan mempamerkan kepelbagaian, profesionalisme dan potensi kepimpinan anda.

Anda boleh memilih untuk bekerja ke arah anugerah tambahan ini di samping ijazah anda. Ia mencerminkan sebarang aktiviti pembangunan kerjaya kokurikulum yang anda lakukan, dari pengalaman rangkaian ke kerja perundingan.

Aktiviti Anugerah Berjangka boleh merangkumi menghadiri bengkel mengenai reka bentuk dan peningkatan CV; membangunkan teknik untuk temuduga; menyediakan pusat penilaian atau ujian psikometrik; mengambil bahagian dalam acara rangkaian; atau mengetuai projek kecil dalam masyarakat pelajar atau peranan sukarela.

Didedikasikan untuk kebolehpasaran anda

Kami komited untuk membantu anda mencapai dalam pengajian akademik anda, membangunkan kemahiran anda yang boleh dipindah dan menyediakan anda kejayaan kerjaya.

Sistem tutor peribadi yang direka khas kami adalah ciri khas kursus ini. Anda akan bertemu tutor peribadi anda semasa minggu induksi dan mempunyai sekurang-kurangnya tiga mesyuarat berjadual dengan mereka setiap tahun. Mereka akan membantu anda merancang perkembangan peribadi dan kerjaya anda serta menyokong anda semasa anda bekerja ke arah Anugerah Berjangka.

Anda juga akan diilhamkan dan didorong oleh pasukan pengajaran berpengalaman kami yang mempunyai latar belakang yang kukuh dalam perniagaan dan kewangan antarabangsa. Mereka terkenal dengan kepakaran penyelidikan mereka, menerbitkan secara meluas mengenai beberapa kebimbangan yang paling mendadak yang mempengaruhi perniagaan global hari ini.

Pengalaman pembelajaran yang meriah

Sekolah Perniagaan Derby menarik pelajar dari seluruh dunia, jadi anda boleh berkongsi idea mengenai perniagaan antarabangsa dari perspektif global yang berbeza dalam komuniti pembelajaran kami yang pelbagai.

Anda juga boleh menyertai salah satu daripada banyak masyarakat universiti, seperti Persatuan Ekonomi, Perdagangan dan Pelaburan, Persatuan Perniagaan dan Keusahawanan dan Rangkaian Usahawan Usahawan Derby (DUNE).

Sesetengah pelajar juga memilih untuk meningkatkan profil profesional mereka dalam pertandingan berprestij. Pada bulan Disember 2016, pasukan kami merangkul dua anugerah utama dalam Cabaran Perdagangan Universiti, melengkapkan kecerdasan mereka terhadap rakan-rakan mahasiswa dan pelajar pascasiswazah dari institusi terkemuka di seluruh negara.

Bagaimana anda akan belajar

Pembelajaran dunia nyata adalah di tengah-tengah program ini. Tumpuannya adalah untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan organisasi yang tulen.

Kami menggunakan gabungan menarik kuliah interaktif, pembicara pakar, seminar pemecahan masalah, kerja kumpulan, perbincangan kumpulan, bengkel, analisis kes kajian, kerja makmal komputer dan analisis praktikal. Sepanjang pengajian anda, anda juga akan terlibat dengan perniagaan dan pakar luar.

Anda mungkin mendapati diri anda mencipta dokumen strategi, menghasilkan laporan perniagaan antarabangsa, menyampaikan persembahan dan video, atau menganalisis maklumat daripada Bloomberg di pasaran antarabangsa dan organisasi.

Pada permulaan kursus ini anda akan mendapat manfaat daripada arahan yang besar dari pasukan pengajaran kami. Apabila kemajuan belajar anda, anda dijangka akan bekerja lebih bebas, mengambil tanggungjawab yang lebih besar untuk pembelajaran anda sendiri - tetapi selalu dengan sokongan dan nasihat tutor anda.

Bagaimana anda dinilai

Strategi penilaian kami direka untuk memastikan anda dapat mengenal pasti isu-isu, membuat keputusan bagaimana untuk mengumpul dan menganalisis bukti, membuat kesimpulan berasaskan bukti itu, dan mengemukakan penemuan anda menerusi pelbagai kaedah komunikasi.

Pada Peringkat 1, kami menggunakan pelbagai penilaian berasaskan komputer untuk membantu anda mengukur tahap pembelajaran anda sendiri dan mendapatkan maklum balas yang membina. Beberapa modul melibatkan lebih banyak esei tradisional dan laporan perniagaan serta campuran tugas individu dan kumpulan. Anda juga akan digalakkan untuk mengekalkan portfolio reflektif.

Pada Peringkat 2, terdapat penilaian selanjutnya tentang kerja individu dan kumpulan anda dan kemahiran menulis laporan anda. Anda dijangka akan membangunkan pengalaman analisis profesional menerusi pengumpulan data dan analisis kuantitatif menggunakan Bloomberg. Ini ditunjukkan dalam komputer, portfolio dan penilaian berdasarkan laporan serta wawancara siaran.

Pada Peringkat 3, anda akan dinilai mengenai penyelidikan, analisis dan kemahiran perundingan anda dalam konteks perniagaan, ekonomi dan kewangan global.

Siapa yang akan kamu jumpa

Di Derby anda akan menemui komuniti pembelajaran yang mesra dan menyokong, dengan kelas kecil di mana anda akan menerima banyak nasihat satu sama lain.

Anda akan diajar oleh pasukan bersemangat yang berpengalaman dalam semua aspek perniagaan dan penyelidikannya akan memperkayakan pembelajaran anda. Mereka disokong oleh pakar industri, termasuk Profesor Pelawat Ekonomi Perbankan dan Kewangan, Profesor Trevor Williams yang merupakan Ketua Ekonomi di Lloyds Bank PLC.

Pemimpin program anda Dr Eugene Michaels adalah ahli ekonomi pakai. Eugene mengetuai pelbagai program dalam Derby Business School dan memainkan peranan utama dalam mereka bentuk program Perniagaan Antarabangsa pelbagai disiplin semasa yang mempunyai teras ekonomi yang kukuh. Tumpuannya adalah untuk menggalakkan pelajar untuk menggunakan pemikiran ekonomi dan pemikiran kritikal. Kepentingan akademiknya berpusat pada ekonomi tingkah laku dan implikasinya untuk kesejahteraan kewangan peribadi (terutamanya pencen) dan penerapan pandangan tingkah laku terhadap pembuatan makroekonomi dan perniagaan. Beliau adalah pengarang bersama Buletin Ekonomi bulanan Sekolah Perniagaan Derby.

Waktu pengajaran

Seperti kebanyakan universiti, kami mengendalikan jam pengajaran yang dilanjutkan di University of Derby, jadi masa hubungan dengan pensyarah dan tutor anda boleh bila-bila masa antara pukul 9 pagi dan 9 malam. Jadual waktu anda akan dikomunikasikan selepas pendaftaran pada kursus anda.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 10, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Buxton, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Chesterfield, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Derby, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - Derby, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Buxton, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - Chesterfield, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat