Ba (Kepujian) dalam bidang muzik dan muzik prestasi

Umum

Penerangan Program

BA (Hons) dalam Muzik dan Persembahan Muzik

ba201

Ditubuhkan pada tahun 1989, program Muzik yang memberi tumpuan kepada kajian akademik muzik bersepadu dengan pendekatan kreatif untuk amalan prestasi kontemporari. pelajar muzik mendapat manfaat daripada sumber cemerlang akademik, kemudahan muzik dan ruang prestasi serta saiz kelas kecil dan perhatian peribadi dari fakulti yang berkelayakan yang berdedikasi untuk misi pendidikan program.

Kedua-dua laluan program, Muzik dan Persembahan Muzik, memberi tumpuan kepada pembangunan pengetahuan pelajar dan pemahaman kritikal muzik. Penekanan diberikan kepada muzik Eropah dan kajian repertoir, amalan prestasi, kesusasteraan ilmiah dan konteks sejarah. Pelajar juga terlibat dengan kemungkinan kreatif yang ditawarkan oleh teknologi muzik baru dan membangunkan kemahiran musicianship penting.

Selain tertakluk kemahiran tertentu, kajian akademik muzik juga membangunkan pelbagai kemahiran intelektual dan generik, semua yang berkaitan dengan laluan kerjaya dalam muzik serta pelbagai bidang lain. asas luas program ini dalam kajian muzik digabungkan dengan keperluan pendidikan umum dan pilihan antara disiplin menyediakan pelajar untuk pengajian siswazah dalam pelbagai bidang muzik.

Apa yang Akan Kaji

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) dalam Muzik

pelajar Muzik melanjutkan pengajian akademik muzik dengan penekanan kepada pembelajaran bagaimana untuk menyelidik, menilai dan membincangkan muzik. Mereka juga membangunkan kemahiran praktikal dalam teori muzik dan teknologi muzik. Penekanan diberikan kepada pembangunan kemahiran penting, pemikiran kritikal dan keupayaan untuk berkomunikasi hujah. Prestasi pada instrumen utama tidak dikehendaki walaupun pelajar boleh mengambil kursus prestasi pilih sebagai pilihan.

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) dalam Persembahan Muzik

jurusan Persembahan Muzik melanjutkan pengajian akademik muzik, belajar bagaimana untuk penyelidikan, menilai dan membincangkan muzik, dengan penekanan kepada pembangunan kemahiran persembahan muzik. pelajar Persembahan Muzik mempunyai latihan memainkan peranan penting atau vokal sebelumnya, dan diterima untuk program ini dengan uji bakat. (Hubungi Music Ketua Jabatan untuk maklumat lanjut mengenai uji bakat). pelajar Prestasi membangunkan kemahiran prestasi berharga pada Forum Lab Muzik prestasi di mana mereka berkumpul setiap minggu untuk melaksanakan himpunan pengajaran mereka dan membincangkan pelbagai isu-isu prestasi.

/ Peluang Kerjaya Siswazah Kajian

Selain pelbagai kemahiran subjek praktikal yang tertentu, kajian akademik muzik juga membangunkan pelbagai kemahiran intelektual dan generik, semua yang berkaitan dengan laluan kerjaya dalam muzik serta pelbagai bidang lain. pelajar Deree mempunyai peluang untuk mengejar dan untuk menggabungkan minat daripada beberapa disiplin akademik yang berbeza. Mereka boleh memilih modul untuk menyokong pengkhususan siswazah dalam bidang seperti terapi muzik, muzik kewartawanan, pengurusan muzik, teknologi muzik, kritikan muzik, ethnomusicology, muzik filem, teater muzikal, estetika muzik, dan juga kawasan-kawasan lain pengkhususan untuk bersedia untuk yang luas pelbagai pilihan kerjaya. Sebagai pilihan kerjaya dalam muzik hari ini merangkumi pelbagai bidang profesional yang sentiasa membangun, latar belakang akademik yang kukuh dan pelbagai yang ditawarkan oleh Deree adalah kelebihan yang berbeza. Di bawah adalah senarai beberapa laluan kerjaya terbuka kepada graduan BA (Hons) program Muzik: kebanyakan laluan kerjaya memerlukan pengkhususan lanjut di peringkat siswazah:

  • pendidikan muzik
  • Muzik Scores Penerbit, Editor (rumah-rumah penerbitan muzik)
  • Ahli pengetahuan musik, Ethnomusicologist
  • Muzik Pustakawan Muzik Therapist Muzik / Seni Administrator (agensi promosi, industri muzik)
  • Komuniti Seni Penyelaras / Pemaju (majlis perbandaran, majlis tempatan)
  • Muzik Editor untuk Filem Muzik / Industri Rakaman
  • Teknologi muzik, elektronik Muzik Sintesis
  • TV / Radio Industri (pengarah program, penceramah, penasihat, penyelidik, arkib, pentadbir)
  • Muzik Pengkritik, Penulis, Editor (akhbar, majalah, jurnal, buku)
  • Muzik kerjaya dalam komposisi, menjalankan dan prestasi memerlukan latihan vokasional intensif dan kecekapan muzik dan teknikal
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 ... Baca lebih lanjut

Founded in Smyrna, Asia Minor, in 1875, by missionaries from Boston, Massachusetts, The American College of Greece is the oldest and largest US accredited college or university in Europe. For over 140 years, ACG has been offering transformative education and cultivating a fertile intellectual and cultural collaboration between Greece and the United States. Baca Ringkas