Setelah berjaya mendapat Diploma Nasional, calon boleh, tertakluk kepada peraturan program yang berkenaan, mendaftar untuk Ijazah Sarjana Muda Teknologi (Baccalaureus Technologiae -BTech). BTech memerlukan sekurang-kurangnya satu tahun melanjutkan pelajaran.

Ijazah BTech dalam bidang pengajian yang berkaitan akan diberikan kepada calon-calon selepas kejayaan memenuhi semua keperluan teoritis.

Kelayakan ini bertujuan untuk pelajar yang mengkhususkan diri dalam bidang perancangan pembangunan bandar dan wilayah, yang bekerja di sektor kerajaan dan bukan kerajaan. Pelajar yang telah mencapai kelayakan ini akan dapat, secara bebas, dan dalam satu pasukan, merancang dalam kedua-dua ruang spatial dan bukan spatial, dengan menggunakan teknologi yang sesuai, untuk memberi kritikan terhadap cabaran-cabaran dalam persekitaran semula jadi dan binaan. Pelajar akan dapat memohon pendaftaran sebagai Perancang Profesional dengan SACPLAN, setelah memenuhi keperluan SACPLAN yang spesifik.

Hasil

Keluar hasil peringkat:

Pelajar yang layak akan dapat:

  1. Menyelidiki rancangan, dalam persekitaran yang dibina dan semulajadi, membantu dalam memudahkan perancangan, kawalan, dan profesional pembangunan tanah.
  2. Memohon teknologi yang sesuai, dalam proses perancangan penggunaan dan pembangunan tanah.
  3. Menggunakan kemahiran komunikasi dalam mendapatkan dan menyebarkan maklumat.
  4. Memohon kemahiran penafsiran dalam perkara berkaitan perancangan bandar.
  5. Membantu mengoptimumkan penggunaan sumber dalam persekitaran yang dibina dan semula jadi.

Syarat Kemasukan dan Kriteria Pemilihan

  • Diploma Kebangsaan: Perancangan Bandar dan Wilayah, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.
  • Atas budi bicara Ketua Jabatan, pemohon mungkin dikehendaki mendaftar dan lulus mata pelajaran penyambung sebelum masuk ke BTech: Perancangan Bandar dan Wilayah.
  • Pelajar dipilih berdasarkan merit akademik. Kriteria ini mungkin dipinda mengikut budi bicara Ketua Jabatan jika dianggap bahawa pemohon telah memperoleh pengalaman praktikal yang sesuai untuk menambah rekod akademik mereka.
  • Juga, rujuk Peraturan Fakulti EB3.

Penganugerahan ijazah

The Baccalaureus Technologiae: Perancangan Bandar dan Wilayah akan diberikan kepada pelajar yang telah berjaya menyelesaikan semua modul yang ditetapkan.

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 135 lagi program yang ditawarkan oleh University of Johannesburg »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 12, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
5,000 USD
Anggaran tuisyen setiap tahun | Anggaran penginapan: USD 2500 setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date