BTech / BCom / BCom Hons dalam Pengurusan Sumber Manusia

Umum

Penerangan Program

BTech dalam Pengurusan Sumber Manusia

Ijazah BTech direka untuk mendedahkan pelajar kepada isu-isu strategik dalam organisasi dengan memberi tumpuan kepada Pengurusan Strategik Lanjutan, Perhubungan Industri Lanjutan, Pengurusan Lanjutan Latihan, Pengurusan Personel Lanjutan, Tingkah Laku Organisasi dan Metodologi Penyelidikan.

Keperluan kemasukan

Diploma Kebangsaan Pengurusan Sumber Manusia atau kelayakan yang setara di peringkat NQF 6, dengan Pengurusan Sumber Manusia sebagai subjek utama yang ditentukan oleh Jawatankuasa Status dengan purata 65%.

BCom dalam Pengurusan Sumber Manusia

Kerjaya

Pengamal Sumber Manusia yang berurusan dengan isu berkaitan pekerja dalam organisasi

Keperluan kemasukan

  • APS minimum: 26
  • Bahasa Inggeris: 4 (50%)
  • Matematik: 4 (50%)
  • Literasi Matematik: Tidak Diterima

Memenuhi keperluan minimum Fakulti untuk sesuatu program tertentu tidak semestinya menjamin kemasukan ke program itu kerana kriteria pemilihan tertentu boleh digunakan dan disebabkan oleh kekangan ruang.

BCom Hons dalam Pengurusan Sumber Manusia

Reka bentuk dan kandungan program memastikan gabungan kedalaman teoritis dan aplikasi praktikal yang maju, serta mengasah kemahiran peningkatan prestasi tertentu.

Tahun pertama belajar adalah generik manakala pelajar dalam tahun kedua mereka boleh mengkhususkan diri dalam salah satu bidang pengajian berikut: Pengurusan Sumber Manusia, Hubungan Kerja atau Pembangunan Sumber Manusia.

Keperluan kemasukan

Pelajar yang berpotensi harus memiliki kelayakan BCom di NQF Tahap 6 atau NQF Level 7 dengan Psikologi Perindustrian atau Pengurusan Sumber Manusia sebagai modul utama di Peringkat NQF atau NQF 7. Modul dalam teknik analisis atau kaedah statistik pada NQF Tahap 6 atau Tahap 7 NQF sangat disyorkan. Akses kepada Internet dan Komputer adalah wajib. Rata-rata 65% akan membolehkan pelajar yang berpeluang memohon kursus Kepujian.

Tempoh program

Paruh waktu: 2 tahun

Butiran kenalan

Nama: Ms N Moodley / Tel: 27 (0) 11 559 2159 / Emel: nmoodley@uj.ac.za

Tempoh

  • BTech / BCom dalam Pengurusan Sumber Manusia: 3 tahun sepenuh masa
  • BCom Hons dalam Pengurusan Sumber Manusia: 2 tahun separuh masa

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas