Keystone logo

BSc Program dalam Teknologi Makanan dalam India untuk 2024

Penapis

Penapis

  • BSc
  • Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BSc Program dalam Teknologi Makanan

Sebagai kawasan kajian akademik, teknologi makanan bimbang dengan proses fizikal memasak dan sifat-sifat biokimia makanan. Pelajar yang ingin memasuki industri sains makanan boleh mendapat manfaat daripada menamatkan kursus dalam mata pelajaran ini.

Yang ditemui di bahagian Selatan Asia, Republik India adalah kedua paling ramai penduduk di dunia dengan kira-kira 1.27 bilion orang. India mempunyai empat jenis universiti; Universiti Central, Universiti Negeri, Dianggap Universiti dan Universiti Swasta yang terdiri di lebih 550 institusi.

Institusi akademik di seluruh dunia menawarkan Sarjana Muda Sains atau Ijazah Sarjana Muda Sains. Ini ijazah sarjana muda popular membantu dalam menyediakan pelajar untuk tempat kerja atau untuk program ijazah lanjutan. Purata BSc mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk disiapkan.