Keystone logo

5 BSc Program dalam Teknologi Makanan dalam Europe untuk 2024

Penapis

Penapis

  • BSc
  • Penjagaan Kesihatan
  • Sains Pemakanan
  • Sains Makanan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

    BSc Program dalam Teknologi Makanan

    Sebagai kawasan kajian akademik, teknologi makanan bimbang dengan proses fizikal memasak dan sifat-sifat biokimia makanan. Pelajar yang ingin memasuki industri sains makanan boleh mendapat manfaat daripada menamatkan kursus dalam mata pelajaran ini.

    Dalam semua, terdapat lebih 4000 Institusi Pengajian Tinggi di Eropah yang menawarkan pelbagai kursus di Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor Falsafah. Dengan semakin banyak pertubuhan-pertubuhan yang menawarkan bahasa Inggeris sebagai bahasa pendidikan untuk sekurang-kurangnya beberapa program ijazah, universiti-universiti di Eropah kini kualiti yang lebih tinggi berbanding sebelum ini. Universiti-universiti di Eropah menawarkan sambutan mesra kepada pelajar asing dan untuk memberikan kursus ilmu yang memenuhi keperluan profesion mereka dalam permintaan global hari ini.

    Institusi akademik di seluruh dunia menawarkan Sarjana Muda Sains atau Ijazah Sarjana Muda Sains. Ini ijazah sarjana muda popular membantu dalam menyediakan pelajar untuk tempat kerja atau untuk program ijazah lanjutan. Purata BSc mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk disiapkan.