BACHELORSTUDIES

3 Sarjana Muda Sains dalam Pengajian teater 2020

Pelajar yang berminat melanjutkan peluang kerjaya mereka sering pertama mendapat Ijazah Sarjana Muda Sains (BSc). Semasa belajar untuk diploma, pelajar biasanya mengambil kursus umum serta kelas-kelas khusus kepada bidang yang mereka minat. Kelas sering diambil secara sepenuh masa, dengan ijazah yang memerlukan kira-kira empat tahun untuk disiapkan.

 

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengajian Teater? Dalam program ini, kursus boleh meliputi kedua-dua prestasi dan kerja belakang pentas. Jika anda berminat dalam pengeluaran persembahan, anda mungkin mengambil kelas tentang bagaimana untuk mereka bentuk lampu atau jurutera sistem. Pada peringkat kursus mungkin termasuk penglibatan dalam produksi sebenar. Kursus boleh memberikan penghargaan keseluruhan seni teater, seperti sejarah, teori dan amali.

Pendapatan ijazah sarjana muda adalah langkah pertama jika anda berminat untuk mengikuti ijazah lanjutan. Sarjana Muda Sains, anda boleh mendapat pengalaman praktikal dalam kerja-kerja teater, yang bakal majikan akan menghargai.Jika rancangan masa depan anda termasuk bekerja dalam teater profesional atau sebagai pendidik, anda mungkin ingin memulakan dengan ijazah dalam pengajian teater.

Bilangan kursus yang diperlukan untuk ijazah sarjana muda mungkin berbeza-beza, tetapi mereka biasanya mengambil masa lebih kurang empat tahun untuk disiapkan jika anda menghadiri sepenuh masa. Setiap program universiti berbeza sedikit, jadi hubungi universiti pilihan anda untuk khusus pada kos tuisyen.

Terdapat banyak peluang pekerjaan, anda boleh meneruskan dengan itu Sarjana Muda dalam Pengajian Theater. Di sebalik tabir, anda boleh mencari kerja sebagai pereka kostum. Jika anda berfikiran secara mekanikal, anda mungkin bekerja sebagai pereka lampu atau pengarah teknikal. Terdapat juga bekerja sebagai juruelektrik dan tukang kayu. Di atas pentas, anda boleh bersedia untuk menjadi seorang pelakon atau pengarah. Sebagai seorang pendidik, anda boleh mengajar drama dan ditempatkan di semua peringkat pengeluaran.

Sekarang adalah masa untuk mula bekerja pada masa depan anda dalam teater.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 

3 Hasil dalam Pengajian teater Filter

Bsc dalam teater

Northern Arizona University
BSc
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Kampus

Program ijazah pelbagai rupa menyampaikan asas yang luas dalam mana gimik, di belakang dan di hadapan tirai. Program ini termasuk sejarah teater, teori, kritikan, teknologi, r ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Sains dalam Menunjukkan Pengeluaran

Full Sail University
BSc
<
Sepenuh Masa
<
20 bulan
English
Kampus

Sekiranya anda telah bermimpi tentang kerjaya dalam pengeluaran acara secara langsung, program Sarjana Muda Pengeluaran Penuh Sail akan membekalkan anda dengan kemahiran prakt ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Sains dalam Filem, Mengarahkan Kepekatan

The Los Angeles Film School
BSc
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
36 bulan
English
Kampus

Ambil tindakan (atau sebaliknya bertindak) dan buat nama untuk diri sendiri. Anda akan belajar bagaimana untuk mengawasi unsur-unsur seni dan teknikal dalam pengeluaran filem, ...

Baca lebih lanjut