Filter
Sarjana Muda Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Sarjana Muda Sains dalam Keselamatan Makanan 2019/2020

Istilah BSc adalah Sarjana Muda Sains. Bergantung kepada sekolah yang anda hadiri, memperoleh ijazah jenis ini boleh mengambil masa mana saja dari tiga hingga lima tahun. Ijazah Sarjana Muda Sains biasanya melibatkan kursus yang memberi tumpuan kepada subjek sains atau bidang pengajian.

Apakah BSc dalam Keselamatan Makanan? Pemahaman mengenai prosedur keselamatan makanan boleh menjadi kritikal untuk mencegah penyebaran penyakit bawaan makanan yang berbahaya di restoran dan organisasi lain. Program untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dalam keselamatan makanan mungkin melibatkan pembelajaran tentang mikroorganisma berbahaya serta bagaimana ia dapat dihapuskan atau dicegah daripada mencemari makanan. Anda juga boleh mengkaji nutrisi, kimia makanan, dan teknik penyediaan makanan.

Anda boleh menggunakan kemahiran yang anda peroleh semasa kerja kursus untuk menjadikan kehidupan sehari-hari lebih mudah. Teknik penyediaan makanan boleh digunakan untuk makanan peribadi. Mengetahui bagaimana untuk selamat dengan makanan anda dapat membantu mencegah anda sakit. Anda juga boleh menggunakan apa yang anda pelajari tentang pemakanan untuk membantu anda membuat pilihan yang sihat.

Kos menyelesaikan semua kursus yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah anda boleh berbeza bergantung kepada sekolah yang anda hadiri. Menyelidiki institusi yang berbeza boleh membantu dalam menentukan seberapa banyak yang anda perlukan untuk dibelanjakan.

Pekerjaan untuk orang yang mempunyai ijazah dalam keselamatan makanan biasanya kedudukan peringkat kemasukan yang berfungsi sebagai pengurus pemprosesan atau pemeriksa untuk syarikat pembuatan makanan atau badan kawal selia kerajaan. Kerja-kerja ini melibatkan pembuatan pembuatan siap dengan selamat dan membantu mencegah produk makanan daripada tercemar dengan mikroorganisma atau bahan kimia berbahaya. Anda juga boleh mendapatkan sewa di restoran yang bekerja dalam penyediaan makanan sebagai tukang masak atau pembantu dapur.

Bergantung kepada gaya hidup anda, anda mungkin mendapati kemasukan tradisional di universiti atau kursus dalam talian lebih mudah untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Keselamatan Makanan

China Pharmaceutical University

Objektif: Program ini menyediakan kajian teori dan kemahiran eksperimen dalam bidang seperti kimia, farmasi, sains makanan dan kejuruteraan, keselamatan makanan dan keber ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kualiti Makanan & Keselamatan

Objektif: Program ini menyediakan kajian teori dan kemahiran eksperimen dalam bidang seperti kimia, farmasi, sains makanan dan kejuruteraan, keselamatan makanan dan kebersihan, kualiti makanan mengawal dan pengurusan kualiti. Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk penyelidikan dan akademik kerjaya di universiti-universiti, institusi penyelidikan dan industri makanan, dalam bidang penilaian keselamatan makanan, kebersihan kawalan, pengurusan kualiti, pembuktian kualiti, pengedaran, pembuatan, import dan eksport, pengawasan sebagaimana serta makanan dan pentadbiran dadah.

Keperluan Ijazah: Pelajar dalam program ini menghabiskan 2 tahun pertama belajar sains, biologi dan kimia kursus asas. Pada semester pertama Tahun 3 pengajian ijazah pertama, pelajar perlu memilih dari pelbagai bidang tumpuan.Setelah tamat pengajian, pelajar mestilah tamat kursus teras, kursus makmal, praktikum dan penulisan tesis. ... [-]

China Nanjing Shanghai
Sept. 2019
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong

Program ini bertujuan untuk melengkapkan graduan dengan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal dalam sains dan keselamatan makanan (seperti kimia makanan, sains nutris ... [+]

Matlamat Program

Program ini bertujuan untuk melengkapkan graduan dengan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal dalam sains dan keselamatan makanan (seperti kimia makanan, sains nutrisi, mikrobiologi, kejuruteraan makanan, pengurusan keselamatan makanan) yang boleh bekerja dalam industri berkaitan makanan dan mempromosikan keselamatan makanan di masyarakat. Ini dapat membantu mereka untuk melaksanakan dengan berkesan dalam industri makanan, pemakanan dan katering dan menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan sains dan keselamatan makanan. Ia juga akan menyediakan pelajar dengan kemahiran pengurusan generik untuk berfungsi dengan berkesan sebagai penyelia dan pengurus ketika mereka maju dalam karier mereka.... [-]

Hong Kong
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu