Filter
Sarjana Muda Sains
Nigeria Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Muda Sains dalam Sains Hayat di Nigeria

A Ijazah Sarjana Muda Sains (Sarjana Muda Sains) merupakan kursus sarjana muda pengajian yang mengambil pelajar tiga hingga lima tahun untuk disiapkan. Ketika di sekolah, pelajar melengkapkan pelbagai kursus untuk menyediakan pendidikan tambahan atau peluang pekerjaan di masa hadapan.

sains biologi & kehidupan adalah satu bidang sains yang memberi tumpuan ke atas badan dan semua fungsi yang berkaitan dengannya. Pelajar boleh memilih untuk mengambil kelas seperti anatomi, fisiologi, genetik, imunologi, dan toksikologi.

Nigeria adalah di kalangan negara-negara Afrika Barat yang menawarkan pelajar yang berorientasikan penyelidikan high terbaik pendidikan universiti interaktif dan juga berkesan. Negara ini mempunyai beberapa universiti berprestasi tinggi yang berada di kedudukan terbaik di Afrika dan juga seluruh dunia dengan membawa menjadi Universiti Lagos.

Sarjana Muda Sains dalam Sains Hayat di Nigeria

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Sains Hayat, Nigeria

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
MSc
University of Ilorin

Fakulti mempunyai lima program ijazah lima (5) atau empat (4) atau tiga (3) tahun akademik untuk GCE Peringkat 'O' dan 'A "Level pemegang masing-masing, yang membawa kepa ... [+]

Fakulti Pertanian, Universiti Ilorin telah ditubuhkan pada sesi 1982/83 dan mempunyai asasnya Dean pada sesi 1983/84. Pada masa ini, Fakulti terdiri daripada tujuh (7) jabatan akademik iaitu:

Ekonomi Pertanian dan Pengurusan Ladang Pengembangan Pertanian dan Pembangunan Luar Bandar Agronomi Pengeluaran Ternakan Perlindungan tanaman Ekonomi Rumah Tangga dan Sains Makanan Pengurusan Sumber Hutan

pejabat. Juga di kompleks yang sama adalah Jabatan Pengembangan Pertanian dan Pembangunan Luar Bandar; Jabatan Ekonomi Pertanian dan Pengurusan Farm; Jabatan Perlindungan Tanaman; Jabatan Ekonomi Rumah Tangga dan Sains Makanan; dan Jabatan Pengurusan Sumber Hutan.

... [-]
Nigeria Ilorin
Mac 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu