Filter
Sarjana Muda Sains
مليسيا Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Muda Sains dalam Analisis Perniagaan di Malaysia

A Ijazah Sarjana Muda (Ijazah Sarjana Muda Sains) adalah ijazah akademik yang menggabungkan kursus umum dengan kelas khusus yang menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memulakan kerjaya. Ijazah boleh diperolehi dalam pelbagai mata pelajaran dan mengambil purata empat tahun untuk disiapkan.

 

analisis perniagaan melibatkan menjawab soalan-soalan seperti mengapa keadaan tertentu berlaku dan apa yang akan menjadi hasil daripada trend tertentu. Ia juga terdiri daripada kaedah yang digunakan untuk membuat ramalan yang berguna untuk perniagaan melalui pelbagai kaedah.

Malaysia adalah sebuah negara raja berperlembagaan persekutuan di Asia Tenggara. Ia terdiri daripada tiga belas negeri dan tiga wilayah persekutuan dan mempunyai jumlah daratan daripada 329.847 kilometer persegi yang dipisahkan oleh Laut China Selatan kepada dua bahagian sama saiz, Semenanjung Malaysia dan Borneo Malaysia.

Sarjana Muda Sains dalam Analisis Perniagaan di Malaysia

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Analisis Perniagaan, مليسيا

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
MSc
Sunway University

Sistem Maklumat BSc (Hons) (Perniagaan Analytics) memberi tumpuan kepada kajian teknologi dan kemahiran analisisnya, dengan subjek teras mengenai perlombongan data, risik ... [+]

Sistem Maklumat BSc (Hons) (Perniagaan Analytics) memberi tumpuan kepada kajian teknologi dan kemahiran analisisnya, dengan subjek teras mengenai perlombongan data, risikan perniagaan, pengurusan pengetahuan, analisis media sosial, analisis data besar di Awan dan lain-lain.

Kemunculan dan kemajuan multimedia, media sosial dan Internet memacu pertumbuhan eksponen dalam data yang ditangkap oleh perusahaan. Memanfaatkan dan menganalisis data besar-besaran mencipta nilai penting bagi organisasi dan ia menjadi asas bagi membuat keputusan mereka untuk mencapai kecekapan dan inovasi yang lebih besar. Ini bermakna bahawa graduan dengan kemahiran analisis perniagaan adalah permintaan tinggi di seluruh dunia.... [-]

مليسيا Shah Alam
Januari 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu