Read the Official Description

BSc. dalam Konsentrasi Pemasaran

Kepekatan pemasaran menyediakan pelajar dengan pemahaman analitik dan komprehensif pemasaran. Pelajar akan dapat menjana, menganalisis, mentafsir, dan mengemukakan maklumat pemasaran yang syarikat dan organisasi lain perlu memenuhi dan mengekalkan pelanggan menerusi pembangunan produk dan perkhidmatan yang inovatif, yang membina ekuiti jenama dan memberikan pulangan pelaburan yang sangat baik. Pelajar yang menamatkan pengajian akan dapat menggunakan pelbagai alat dan teknik pemasaran yang praktikal dan terkini. Mereka akan dapat menggunakan maklumat, dan pengetahuan untuk menyokong inovasi dalam pelbagai organisasi termasuk perniagaan, organisasi bukan keuntungan, dan entiti kerajaan.

Penerangan Kursus

Prinsip Pemasaran MKT 301

Menjelaskan kaedah yang dikaitkan dengan proses segmentasi, penargetan, dan kedudukan. Penekanan diletakkan untuk mengenal pasti dan mentafsir kehendak dan keperluan orang; memilih kehendak tertentu dan keperluan organisasi akan memuaskan; dan menentukan produk, harga, promosi, dan tempat dalam campuran yang sepatutnya.

Prasyarat: ECO 101 Microeconomics

MKT 303 Pengiklanan

Pendekatan komprehensif untuk mewujudkan dan melaksanakan aktiviti komunikasi pemasaran, termasuk pengiklanan, promosi jualan, penajaan acara, pemasaran langsung, perhubungan awam, dan imej perniagaan / kedai. Pelajar akan melengkapkan projek kursus yang melibatkan pembangunan pelan komunikasi pemasaran. Isu sosial, budaya, dan etika yang relevan ditekankan.

Prasyarat: MKT 201 Prinsip Pemasaran

Perilaku Pengguna MKTG 307

Mengkaji konsep dan analisis kepuasan pelanggan dan kumpulan, kaedah pengukuran, dan proses untuk membimbing keputusan menggunakan pengetahuan ini. Penekanan khusus diberikan kepada implikasi pemasaran memahami pengguna.

Prasyarat: MKT 201 Prinsip Pemasaran

Penyelidikan Pemasaran MKT 315

Pengenalan kepada teknik dan peralatan penyelidikan pasaran semasa yang diperlukan untuk membuat keputusan pemasaran yang berkesan. Teknik pembelajaran interaktif termasuk kaedah kes dan penyertaan kelas aktif. Kursus ini akan mengkaji metodologi yang berbeza dengan penekanan terhadap penyelidikan utama termasuk reka bentuk soal selidik.

Prasyarat: MKT 201 Prinsip Pemasaran, MAT 201

MKT 361 Pemasaran Antarabangsa

Pemahaman yang komprehensif tentang isu-isu dan cabaran yang wujud dalam perumusan dan pelaksanaan strategi pemasaran antarabangsa disediakan. Pasukan alam sekitar yang mempengaruhi keputusan pemasaran antarabangsa, pemilihan pasaran sasaran antarabangsa dan reka bentuk dan pembangunan pelan pemasaran antarabangsa diperiksa dan dianalisis.

Prasyarat: MKT 201 Prinsip Pemasaran

Strategi Pemasaran MKT 401

Prinsip dan teori pemasaran disepadukan dengan proses keputusan analitis dan tingkah laku. Penekanan yang berat diberikan pada pengiktirafan masalah dan peluang, strategi pemasaran, dan merancang dan mentadbir program pemasaran. Pelajar akan menggunakan strategi pemasaran mereka dalam simulasi pemasaran.

Prasyarat: Penyelidikan Pemasaran MKT 315

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by Alfaisal University »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date