Anda akan dapati penyelidikan dan kerja lapangan merupakan lanjutan logik dari kurikulum biologi kami dan merupakan sebahagian daripada budaya akademik kami.120900_biochemistry-biology-blue-2280568.jpg

Biologi

Dari mikroorganisme terkecil ke pokok tertinggi, ahli biologi menyiasat misteri kehidupan. Penemuan mereka, lebih relevan sekarang berbanding sebelum ini, membantu mengimbangi ekosistem, memulihkan alam sekitar, memberi makan kepada orang lapar dan mengubati penyakit.

Apabila anda mengkaji biologi di St. Norbert, anda mengambil bahagian secara langsung dalam penerokaan penting ini. Pengalaman makmal kelas dan kerjasama penyelidikan dengan fakulti akan memupuk keseronokan anda untuk bidang sambil memajukan kemahiran anda dalam kaedah saintifik.

Di St. Norbert, anda akan memilih satu daripada dua kepekatan apabila anda mendapat ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang biologi:

  • Kepekatan sains bioperubatan mempersiapkan anda untuk program siswazah profesional dalam pelbagai bidang kesihatan perubatan dan bersekutu, serta program siswazah lain dalam sains biologi (misalnya, Sarjana Sains atau program kedoktoran).
  • Kepekatan organisme biologi mendedahkan anda secara luas kepada biologi, pada skala dari mikro-organisma kepada global. Ini pengalaman yang melengkapkan anda untuk bekerja di pendidikan menengah, industri, kerajaan, sekolah siswazah atau untuk bukan keuntungan.

Anda juga boleh mengejar biologi kecil untuk melengkapkan bidang utama anda seperti pendidikan, sains komputer, pentadbiran perniagaan, komunikasi dan kajian media, dan banyak lagi.

Ijazah Biologi di Tempat Kerja

Pelbagai ahli biologi kerja adalah sama seperti kehidupan itu sendiri. Ijazah dalam biologi boleh membantu menyediakan anda untuk sekolah perubatan, sekolah pergigian atau program siswazah lain, serta kerjaya dalam:

  • Pemuliharaan liar
  • Penyelidikan dan pembangunan
  • Pendidikan menengah
  • Penjagaan kesihatan
  • Sains Forensik
  • Bioteknologi
  • Kejuruteraan genetik

Sesuaikan Ijazah Biologi anda

Anda boleh membuat gelar biologi anda sendiri di St. Norbert melalui penyelidikan kolaboratif dengan fakulti.

Anda akan mendapati profesor anda tidak sabar-sabar untuk mentor anda dalam merekabentuk projek penyelidikan yang melibatkan anda dalam sains sebenar, walaupun sebagai mahasiswa. Dan anda boleh disokong dalam penyelidikan anda melalui biasiswa, geran, dan kredit kolej.

Seperti semua pelajar di St. Norbert, anda digalakkan belajar di luar negara sebagai biologi utama atau kecil. Pengalaman antarabangsa memberi anda peluang yang baik untuk meneroka keanekaragaman hayati di dunia - dan memberikan anda kelebihan dalam pekerjaan atau sekolah grad sekolah.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh St. Norbert College »

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 12, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 21, 2020
Sep 1, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
38,714 USD
(tuisyen, pelajar tahun firs)
Deadline
Permintaan Maklumat
rolling admission
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 21, 2020
End Date
Nov 2023
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
rolling admission
Start Date
Sep 1, 2020
End Date
Apr. 2024
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
rolling admission

Jan 21, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
rolling admission
End Date
Nov 2023

Sep 1, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
rolling admission
End Date
Apr. 2024

Greetings From South Africa by McKenna Lacy ’21