BSc dalam Teknologi Maklumat

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Pelajar-pelajar IT bekerja dan belajar dengan sokongan padu dari pensyarah dan belajar apa yang bekerja dalam persekitaran pelbagai budaya seperti. Pelajar akan mendengar daripada pensyarah tetamu dari industri seperti Microsoft, IBM, Oracle, Intel dan Kementerian Teknologi Maklumat dan Komunikasi. Graduan IT siap bekerja dan dilengkapi dengan kerjaya IT antarabangsa.

Minor

 • Rangkaian dan Keselamatan
 • Kejuruteraan perisian
 • E-Commerce
 • Sains Data

Fokus pada Teknologi Pemotongan-Edge Program IT memberi tumpuan kepada Pembangunan Web, Sains Data, Pembangunan Aplikasi Mudah Alih, Pengkomputeran Awan, Rangkaian Komputer, Keselamatan Komputer, E-Commerce dan Pengurusan Pangkalan Data.

Aktiviti-aktiviti Aktif dan Mati Kampus IT akan mendapat inspirasi dan belajar dari lawatan belajar ke syarikat-syarikat IT teratas dan dengan mengambil bahagian dalam pertandingan dan bengkel di Thailand dan di peringkat antarabangsa.

Perkongsian Industri

Program Teknologi Maklumat mempunyai kerjasama dengan G-ABLE - penyedia perkhidmatan IT profesional yang berpusat di Thailand. G-ABLE mengambil bahagian dalam peningkatan berterusan dan pembangunan program IT di Stamford. Ini meningkatkan kaitan industri-program dan meningkatkan integrasi pelajar yang berjaya ke dalam persekitaran kerja dunia sebenar. Perkongsian itu juga membolehkan pelajar IT membangunkan kemahiran dan pengetahuan mereka dengan menjalankan penempatan latihan, bengkel dengan G-ABLE dan projek-projek industri.

Peluang lanjut untuk projek perindustrian dan latihan disediakan berkat perkongsian dengan syarikat industri berkaitan seperti Thomson Reuters, Agoda, Nextzy, Internet Arnab, CDG Group dan Playlab. Program IT secara berterusan memberikan pengalaman dunia nyata dan pengalaman pelajar melalui kerja-kerja dalam pelbagai projek industri.

Inovasi Industri Stamford's Inovasi

Peluang kerjaya

Pelbagai kerjaya teknologi seperti:

 • Jurutera perisian
 • Jurutera Rangkaian
 • Pentadbir Pangkalan Data
 • Pemaju Mudah Alih dan Web
 • Usahawan Teknikal
 • Pakar E-Commerce
 • Penganalisis Data
 • Pakar Perisikan Perniagaan

Tempoh

Tarikh mula: 3 pengambilan setiap tahun: Mac, Julai, November

Tempoh: 3.5 tahun

Harga: 18,697 USD (jumlah anggaran program anggaran)

Lokasi: Thailand - Bangkok

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Stamford has both Thai and international undergraduate and graduate degree programs. It has a campus as well as a learning center in Bangkok and another campus in Hua Hin. The international faculty ma ... Baca lebih lanjut

Stamford has both Thai and international undergraduate and graduate degree programs. It has a campus as well as a learning center in Bangkok and another campus in Hua Hin. The international faculty makes Stamford one of the most experienced and diverse faculties in Thailand, coming from countries that include the UK, USA, Germany, France, China, and many more. Baca Ringkas
Bangkok , Hua Hin + 1 Lagi Kurang