BSc dalam Seni Kulinari Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Objektif dan Hasil Pembelajaran

Calon mestilah berumur sekurang-kurangnya 18 tahun dengan Diploma / Diploma Lanjutan dalam Kuliner, Hospitaliti atau Perniagaan, atau dengan pengalaman dapur masakan 2- tahun 3 tahun dan bersamaan dengan IELTS 5.5. Ini adalah ijazah teratas yang terdiri daripada modul Perniagaan / Pengurusan tetapi dengan penekanan pada subjek Kuliner.

121596_121539_1P1A5909.jpeg

Kursus

Teori Lanjutan Kuliner Swiss

Matlamat modul ini adalah untuk membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan tentang komoditi makanan dan minuman dan kaedah yang diperlukan untuk menyediakan dan memasak makanan / minuman Swiss / Eropah dan membangunkan kemahiran masakan maju dalam menyediakan produk berkualiti tinggi. Pelajar akan mempelajari seni mencari dan bagaimana mengenal pasti dan menggunakan barangan 'liar' biasa yang kita lihat di sekeliling kita setiap hari. Brewing, fermentasi dan kaedah pemeliharaan dicuba dan diuji.

Pengurusan Pemasaran Perkhidmatan

Matlamat modul ini adalah untuk menilai pendekatan untuk merancang, menganjurkan dan mengawal hospitaliti perkhidmatan

Konsep dan Pengeluaran Kuliner

Modul ini mencabar pelajar untuk memikirkan konsep makanan yang 'berpotensi' baru. Kebanyakan penyelidikan dijalankan di dapur dengan pelajar-pelajar menguji idea mereka dan cuba menjadikannya produk berpotensi komersial. Kelas diadakan untuk menggalakkan pelajar untuk menyelidik dan memikirkan idea-idea yang pelbagai. Satu produk akhir dihantar ke panel profesional industri untuk menilai. Pelajar ditugaskan menulis artikel reflektif mengenai apa yang mereka pelajari dari modul ini.

Pengurusan Strategik dalam Hospitaliti

Terdapat keperluan untuk pengurus dan pemimpin dalam perniagaan dapat menjelaskan, mengembangkan, memohon dan melaksanakan proses pengurusan strategik untuk mencapai kelebihan daya saing. Modul ini akan melengkapkan pelajar dengan perspektif yang diperlukan untuk menjalankan analisis strategik organisasi yang berkesan untuk mencapai dan mengekalkan kelebihan daya saing.

Sistem Makanan dan Rantaian Pembekalan

Modul ini memberi tumpuan kepada analisis sistem rantaian bekalan makanan. Kami menganggap bagaimana makanan hari ini mencapai pasaran dan bagaimana faktor politik, alam sekitar, ekonomi dan sosial dan undang-undang mempengaruhi perjalanan itu. Pelajar akan mendapat pemahaman bagaimana keadilan dan integriti sistem makanan kita terjejas.

Makanan dan Komunikasi

Dalam modul ini, kita menganggap bagaimana makanan disampaikan kepada kita, oleh kita dan melalui kita kepada orang lain. Kami menganggap budaya makanan dan bagaimana ia digambarkan oleh media, ahli politik, dan negara, agama, kasta, dan jantina. Kami mencabar pelajar untuk membuat filem pendek yang merangkum percubaannya untuk menyampaikan sesuatu yang penting kepada mereka mengenai makanan.

Syarat kemasukan

  • Syarat kemasukan: Diploma / Diploma Lanjutan dalam Kuliner, Hospitaliti atau Perniagaan, atau dengan pengalaman dapur masakan selama 2-3 tahun.
  • Keperluan umur: 18 dan ke atas
  • Kemahiran bahasa: Tahap bahasa Inggeris yang diperlukan melalui temujanji / ujian HTMi atau mempunyai TOEFL 500 - 550 atau IELTS 5.5 atau Skor Ujian Penempatan Bahasa Inggeris HTMi yang setara.
  • Pengalaman kerja terdahulu: 1 tahun, mungkin termasuk penempatan / latihan kerja

Penghantaran

  • Cara penyampaian: Tahap pembelajaran, blended pembelajaran, online, penyelidikan, pembelajaran berpusatkan pelajar, tutorial, kuliah, persembahan, penilaian, tugasan berasaskan projek dan diterapkan untuk belajar.
  • Penilaian akhir: Peperiksaan bertulis dan projek akhir.
  • Keperluan pengijazahan: 60%
  • Purata nisbah pelajar-guru: 15 pelajar setiap 1 guru
  • Jumlah jam tangan: 360 jam sepenuh masa
  • Tempoh program: Kajian Akademik: 20 Minggu

Pengijazahan

Pelajar yang berjaya menyempurnakan program ini akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Seni Kulinari Antarabangsa oleh HTMi Hotel dan Institut Pengurusan Pelancongan.

Graduan sarjana boleh meneruskan program Pasca Siswazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s ... Baca lebih lanjut

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s role is to prepare students for a management career in this, the most exciting industry today. HTMi is supported by a worldwide network of international hotel companies, whose representatives regularly visit HTMi to recruit on campus. HTMi graduates can be found in leading hotel companies worldwide. Baca Ringkas
Sörenberg , Sydney , Melbourne , Brisbane , Singapura , Dubai , Barbar + 6 Lagi Kurang