BSc dalam Sains Komputer

Umum

Penerangan Program

Di dunia di mana peranti pengiraan menjadi lebih penting kepada perpaduan politik, ekonomi dan sosial, adalah logik bahawa aktiviti saintis komputer akan memainkan peranan yang semakin meningkat dalam menentukan masyarakat esok. Dengan ini, pengiktirafan bahawa keputusan teknikal mengenai pembangunan perisian dan perkakasan juga adalah keputusan beretika, politik dan falsafah sejak penggunaan kedua-dua perkakasan dan perisian memainkan peranan yang semakin meningkat dalam menentukan bagaimana kita mengawal dan memahami diri kita secara individu dan sebagai masyarakat.

Sains Komputer di York St John University berkomitmen untuk membangunkan graduan yang berpengalaman dengan kemahiran teknikal, profesional dan keusahawanan yang organisasi kontemporari perlu bersaing dengan realiti baru yang baru muncul ini. Tumpuan program ini adalah pada graduan dengan ijazah yang baik dan kemahiran yang berkaitan dengan kebolehpasaran masa depan. Program ini direka untuk mereka yang ingin membangunkan sistem yang memenuhi keperluan dunia sebenar. Program sains komputer akan menyediakan pelajar dengan pendidikan yang ketat dalam kemahiran pengkomputeran teras termasuk pengiraan; kecerdasan buatan dan Interaksi Manusia-Komputer. Dengan ini, pelajar juga diajar pengetua asas reka bentuk untuk meningkatkan keupayaan mereka untuk membawa projek melalui dari konsep kepada realisasi.

Dalam Sains Komputer kita percaya pada pengajaran pada skala manusia. Oleh itu, kami sengaja mengekalkan saiz kelas kami yang kecil. Saiz kelas terbesar kami adalah di kawasan seramai 30 orang pelajar, walaupun ada sekurang-kurangnya 5 pelajar untuk aktiviti pakar. Kami mempunyai jam hubungan yang agak tinggi, yang bermaksud bahawa pelajar kita melihat banyak staf akademik dan teknikal yang berkaitan dengan program pengajian mereka. Kami melakukan ini kerana kami tahu bahawa kualiti interaksi antara kakitangan dan pelajar boleh memberi kesan mendefinisikan keupayaan pelajar untuk belajar dan berkembang dalam bidang pilihan mereka. Lulusan kami adalah iklan terbaik kami dan oleh itu kami mahu mereka mempunyai peluang terbaik untuk meneroka bidang sains komputer dan merealisasikan potensi sebenar mereka. Sains Komputer di York St John adalah komuniti pemupuk dan kami mengalu-alukan mereka yang ingin tahu tentang kami untuk datang dan mengetahui lebih lanjut.

Tumpuan program ini adalah pada kebolehpasaran masa depan anda. Oleh itu, anda akan belajar untuk membangunkan sistem perisian yang memenuhi keperluan perniagaan dan organisasi yang sebenar. Anda akan mempelajari asas-asas sains komputer, mengendalikan latihan praktikal dan aktiviti yang akan membantu anda memahami dan membangunkan perisian komputer. Modul penempatan kerja akan memberi anda peluang untuk menggunakan kemahiran ini dalam persekitaran profesional. Anda akan belajar mengenai rangkaian, kebolehgunaan dan teknik pembangunan sistem kontemporari. Tahun terakhir anda akan memberi tumpuan kepada projek tahun akhir, sementara kajian topik lanjut seperti sistem diedarkan dan bagaimana untuk menguruskan pembangunan sistem perisian yang besar.

Spesifikasi program

Maklumat lanjut mengenai kursus ini boleh didapati dalam spesifikasi program . Sila ambil perhatian bahawa spesifikasi program berkaitan dengan kandungan kursus yang sedang dikaji oleh pelajar di Universiti. Untuk program baru, spesifikasi program akan disediakan dalam talian sebelum permulaan kursus.

Sokongan pembelajaran

York St John University bekerja keras untuk mewujudkan persekitaran yang inklusif untuk semua pelajar kami. Kami menawarkan pelbagai /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingperkhidmatan sokongan pembelajaran untuk membantu pelajar sepanjang pengajian mereka.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan minimum untuk kursus ini ialah:

96 - 112 Tarif Tarif UCAS

3 GCSE pada gred C atau ke atas (atau setaraf) termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik

Untuk tahun 2017 penyertaan UCAS telah mengubah bagaimana titik tarifnya dikira. /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingKira titik tarif anda.

Yuran dan pembiayaan

Untuk belajar untuk ijazah sarjana dengan kami, anda perlu membayar yuran pengajian untuk kursus anda. Berapa banyak yang anda bayar bergantung kepada sama ada anda seorang Inggeris

Ketahui lebih lanjut mengenai pembiayaan untuk Tahun Asal dan / atau Tahun Penempatan dengan melawati halaman Nasihat Pembiayaan di laman web kami.

Terdapat juga beberapa kos tambahan untuk mengambil kira sepanjang pengajian anda, termasuk kos penginapan.

Yuran tuisyen

UK

Yuran pengajian York St John University untuk kemasukan ke Ijazah Yayasan, BA dan BSc, ijazah Program Utama dan Menengah dan UG PGCE adalah £ 9,250 setahun untuk pelajar UK / EU, Jersey, Guernsey dan Isle of Man.

Yuran pengajian mungkin tertakluk kepada inflasi pada tahun-tahun akan datang.

Antarabangsa (bukan EU) 2018 - 19

Yuran tuisyen York St John University untuk kemasukan 2018 ke BSc adalah £ 12,500 setahun untuk pelajar antarabangsa.

Yuran pengajian mungkin tertakluk kepada inflasi pada tahun-tahun akan datang.

/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingYuran Antarabangsa

/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListing

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Baca Ringkas