BSc dalam Sains Komputer

German University of Technology in Oman

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc dalam Sains Komputer

German University of Technology in Oman

Sains Komputer (CS) bimbang dengan semua aspek saintifik dan praktikal pemprosesan dan pengkomputeran maklumat. Pelajar sains komputer mempelajari asas-asas teori bidang bersama-sama dengan teknik praktikal untuk pelaksanaannya, khususnya, reka bentuk sistem pengiraan.

Penekanan yang kuat ditempatkan pada interaksi informatika dan kejuruteraan, komunikasi dan teknologi, dan penerapan teknologi pengkomputeran dalam konteks budaya dan bisnis Oman dan wilayah Teluk.

Struktur

Sarjana Sains dalam Sains Komputer, yang telah mendapat akreditasi oleh agensi akreditasi Eropah ACQUIN, menggabungkan major sains komputer dengan pentadbiran perniagaan kecil. Program lapan semester memerlukan empat tahun pengajian.

Dalam dua tahun pertama, rangka kerja pengetahuan latar belakang formal dan kemahiran konsep dan praktikal asas dibangunkan, baik dalam sains komputer dan aplikasinya dalam perniagaan. Dalam dua tahun kebelakangan ini, pelajar mengkhususkan diri dalam bidang teknikal, diterapkan, dan perniagaan dengan memilih kursus elektif dari mana-mana subfield. Penekanan khusus diberikan kepada pemerolehan pengetahuan domain dan pembangunan kemahiran kerja berpasukan dan pengurusan. Pada tahun akhir, para pelajar dikehendaki melakukan magang di dalam syarikat dan menulis Tesis Sarjana Muda.

Peluang kerjaya

Graduan program Sains Komputer biasanya digunakan dalam bidang komunikasi, perbankan, pelancongan, logistik, dan pengurusan lapangan terbang. Peluang kerjaya lebih lanjut mungkin timbul dalam analisis sistem, pembangunan sistem, dan perisian dan reka bentuk web. Graduan juga boleh membuat keputusan untuk memulakan perniagaan IT mereka sendiri di Oman.

Peluang untuk Pengajian Lanjut

Akreditasi antarabangsa oleh ACQUIN melayakkan graduan CS memasuki Masters dan Ph.D. program di Eropah dan Amerika Utara. Di masa depan, Jabatan CS merancang untuk menawarkan program CS Master di Muscat.

This school offers programs in:
  • English
German University of Technology in Oman

Tarikh Akhir Kemaskini June 7, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat