BSc dalam Sains Komputer

Umum

Penerangan Program

Objektifnya adalah untuk melatih saintis komputer dengan pengetahuan profesional berdasarkan pengetahuan latar belakang pepejal teori. Mereka mempunyai kemahiran untuk mengambil bahagian dalam pembangunan perisian, dalam membangunkan sistem maklumat dan pengurusan sistem dalam pelbagai bidang. Para saintis komputer sering bertindak sebagai mediator antara pelanggan sistem maklumat dan pengeluar. Dengan cara ini, tugas seorang saintis komputer mensintesiskan aktiviti membina insinyur dengan sikap pemecah masalah umum ahli matematik semasa menyertai pasukan projek besar-besaran.

Program ini menyediakan pelajar dengan pendidikan yang luas dalam Kejuruteraan Komputer dan Kejuruteraan Perisian dengan kombinasi dengan teknik khusus komputer dan teknik pemprosesan maklumat, bahasa pengaturcaraan, struktur data, pengambilan maklumat, sistem pengendalian, reka bentuk pengkompil, dan sebagainya. Pelajar mempelajari teori serta metodologi dan teknik dalam pembangunan dan pelaksanaan sistem komputer. Kursus pengaturcaraan yang lebih praktikal dibantu oleh beberapa kursus dalam kursus sains matematik yang tulen dan digunakan dan kursus sains komputer teoritis sepanjang kurikulum.

Kekuatan program

Taraf latihan yang tinggi dijamin oleh kakitangan akademik yang berkelayakan. Pengajaran disokong oleh infrastruktur moden dan makmal komputer yang dilengkapi dengan baik (kecerdasan buatan, pangkalan data dan robotik). Perpustakaan Fakulti mengandungi beberapa ribu jilid. Murid-murid tahun-tahun yang lebih tinggi dan Ph.D. pelajar membantu pelajar tahun pertama dalam sistem mentor untuk mengatasi cabaran pertama mereka di universiti.

Sebagai tambahan kepada tahap latihan teori yang tinggi, hubungan Fakulti dengan komuniti perniagaan, penyelidikan bersama, dan projek pembangunan menawarkan pengetahuan praktikal dan pengalaman terkini kepada para pelajar. Fakulti telah membuat perjanjian dua hala dengan banyak universiti di dunia, yang membolehkan pelajar belajar satu atau dua semester atau menyertai projek penyelidikan di institusi rakan kongsi.

Aktiviti penyelidikan sarjana ekstrakurikuler para pelajar disokong dan diselia oleh saintis terkemuka Fakulti. Pelajar-pelajar ini mengemukakan penemuan mereka pada persidangan yang dianjurkan oleh Fakulti setiap tahun.

Bengkel juga dianjurkan dengan rakan kongsi antarabangsa.

Peluang kerjaya

Para saintis komputer dialu-alukan di setiap sektor informatika. Pekerjaan ditawarkan oleh syarikat komputer antarabangsa yang besar, firma Hungarian yang luar biasa, bank, perusahaan besar, institusi negara, syarikat pembangunan perisian, institut penyelidikan dan universiti di mana mereka mungkin terlibat dalam penyediaan sistem pemprosesan data bersepadu, transaksi perdagangan elektronik dan pemindahan wang elektronik , menyelesaikan masalah telekomunikasi (rangkaian, telefon bimbit pengaturcaraan), melaksanakan pengiktirafan imej, reka bentuk bantuan komputer, memproses imej atau menyediakan aplikasi multimedia.

Contoh kerja
 • Pemprogram komputer
 • Jurutera perisian
 • Pemaju web

Keperluan kemasukan

Syarat kemasukan

Pemohon dikehendaki mempunyai gred yang cukup baik dalam dokumen menengah sekolah menengah mereka, terutamanya dari Matematik. Tahap perantaraan bahasa Inggeris juga diperlukan.

Keperluan bahasa
 • Tahap kecekapan bahasa minimum (oral) (A1-C2): B1
 • Tahap penguasaan bahasa minimum (tertulis) (A1-C2): B1
Dokumen yang hendak dihantar dengan permohonan
 • Borang permohonan dalam talian
 • Rekod dua tahun terakhir di sekolah menengah
 • Sijil sekolah Menengah
 • CV
 • Surat motivasi
 • Salinan halaman utama pasport (perlu sah)
 • Foto pasport
 • Sijil perubatan
 • Sijil bahasa (jika ada)
Prosedur permohonan

Permohonan bermula pada sistem aplikasi dalam talian. Pelajar perlu mendaftar dalam sistem, mengisi borang permohonan dalam talian, memuat naik dokumen yang diperlukan dan ikut arahan semasa proses permohonan.

Pemohon dikehendaki memindahkan yuran kemasukan (yuran permohonan: 80 EUR, yuran pendaftaran: 60 EUR) hanya jika berlaku kemasukan, bersama dengan yuran pengajian dalam jumlah 3000 EUR sehingga akhir bulan pertama dari istilah pendidikan pertama mereka (Pengambilan bulan September: 30 September, pengambilan Februari: 28 Februari).

Aplikasi hanya diterima yang dihantar melalui sistem aplikasi dalam talian.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Baca lebih lanjut

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Baca Ringkas
Daerah V. , Szombathely , Budapest + 2 Lagi Kurang