BSc dalam Sains Aktuari

City University of London

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc dalam Sains Aktuari

City University of London

Semasa anda mempelajari ijazah Sains Aktuari yang paling lama di England , anda akan mendapat kemahiran pengurusan risiko yang sangat berharga.

Ini untuk siapa?

Anda cemerlang dalam dan menikmati matematik, terutamanya pemodelan dan kebarangkalian. Anda suka bertanya "Bagaimana jika?".

Kemahiran yang anda dapati dalam kursus ini akan memulakan kerjaya aktuari anda. Anda juga boleh memasuki kerjaya dalam pengurusan risiko, pengurusan pelaburan atau analisis kewangan.

Objektif

Jika anda menikmati matematik, statistik, kebarangkalian dan ekonomi, anda akan mendapati kursus ini sesuai. Untuk tempoh ijazah anda, anda akan menyelidiki lebih mendalam ke dalam mata pelajaran teras ini, serta model stokastik, laporan kewangan dan kewangan, perniagaan dan, semulajadi, sains aktuari itu sendiri. Anda juga akan menghasilkan projek akhir tahun yang dikaji sendiri di kawasan yang menarik minat anda dan mencerminkan cita-cita anda.

Anda lebih daripada darjah anda

Yuan Ma adalah pelajar dalam gelaran Sains Aktuari BSc serta ahli muzik yang berbakat. Dalam video ini, Yuan memberitahu kami bagaimana bermain piano boleh diterapkan pada cara dia belajar pada kursusnya.

Apa yang akan saya pelajari?

 • Membangunkan pengetahuan dan pemahaman sains aktuari, statistik, matematik, kewangan dan disiplin yang berkaitan.
 • Membangunkan kemampuan anda untuk menyampaikan pengetahuan dan pemahaman anda dengan berkesan.
 • Membangunkan pemahaman anda mengenai peranan matematik dan statistik pengiraan, analisis dan penghakiman dalam sains aktuari dan pengurusan risiko kewangan.
 • Membangunkan keupayaan anda untuk membuat keputusan yang berasas, bingkai soalan yang sesuai dan membuat kesimpulan bebas.
 • Melengkapi anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja secara profesional sebagai aktuari atau dalam bidang alternatif yang berkaitan dengan statistik, kewangan, pengurusan risiko dan pengurusan umum.
 • Sediakan anda untuk mengikuti pengajian pascasiswazah dalam sains aktuari atau disiplin yang berkaitan.

Tahun 1

Modul teras:

 • Matematik untuk sains aktuariModul ini pada mulanya akan menyatukan pengetahuan matematik anda untuk memastikan semua pelajar mempunyai pemahaman asas yang sama tidak kira apa latar belakang pendidikan mereka. Dalam penggal kedua kita akan meliputi topik matematik yang lebih maju. Kursus matematik direka untuk memberikan alat yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah dalam modul lain.
 • Kebarangkalian dan statistikKebarangkalian dan modul statistik akan mengandaikan bahawa pelajar akan tiba tanpa mengetahui kebarangkalian atau statistik. Modul ini akan bermula dengan konsep asas seperti statistik ringkasan dan kebarangkalian asas dan akan membangunkan konsep-konsep ini kepada topik yang lebih maju seperti selang keyakinan, ujian hipotesis, regresi dan kebarangkalian pengedaran. Modul ini menjadi sebahagian daripada kursus CT3 IFoA.
 • Matematik kewangan dan pelaburanModul ini akan memberi tumpuan kepada konsep menilai pembayaran kewangan masa depan dari segi nilai sekarang untuk membolehkan perbandingan aliran pendapatan yang berbeza yang penting dalam membuat keputusan kewangan. Dalam modul ini, kami akan mempertimbangkan semua bayaran yang akan dijamin. Kami juga akan melihat jumlah pautan kepada pelbagai indeks inflasi. Modul ini merangkumi kursus CT1 IFoA.
 • EkonomiUntuk dapat memahami perubahan yang mungkin berlaku di dunia kewangan, pelajar perlu belajar ekonomi. Modul ini tidak mengambil pengetahuan terdahulu dan akan meliputi kedua-dua mikro dan makroekonomi sepanjang tahun ini. Modul ini merangkumi kursus CT7 IFoA.
 • Aplikasi ITModul ini terdiri daripada tiga komponen. Pada mulanya anda akan menggunakan program MiniTab yang merupakan pakej statistik yang menyediakan analisis statistik lebih kuat daripada menggunakan spreadsheet. Komponen kedua menggunakan fungsi Excel Workbook dan komponen akhir menulis kod VBA. Sekali lagi, kami tidak mengetahuinya terlebih dahulu tentang pengaturcaraan dan modul ini direka untuk membolehkan anda menggunakan Excel dalam kerja anda di universiti dan juga menyediakan kemahiran yang tinggi dari majikan.
 • Pengenalan kepada kaedah aktuariModul ini berbeza dengan modul lain yang anda pelajari sebagai salah satu matlamat utamanya adalah untuk memperkenalkan anda kepada bidang-bidang yang berlainan yang berfungsi oleh aktuari untuk membolehkan anda mula merenungkan bidang-bidang yang ingin anda kerjakan. Di samping itu, modul ini adalah sebahagiannya dinilai oleh persembahan kumpulan yang merupakan kemahiran yang anda perlukan apabila memohon pekerjaan.

Tahun 2

Modul teras:

 • Kalkulus dan aljabar linearModul ini akan merangkumi teknik yang lebih maju dalam kalkulus dan aljabar linear yang akan digunakan dalam modul lain pada tahap.
 • KontingensiModul ini akan menggabungkan idea kebarangkalian dan matematik kewangan untuk membolehkan anda memulakan penilaian pembayaran yang berlaku pada peristiwa-peristiwa tertentu yang berlaku. Dalam modul ini, kami akan menggunakan teknik untuk menilai produk jaminan hidup. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CT5 IFoA.
 • Kemungkinan dan statistik 2Modul ini akan meneruskan perkembangan anda dalam bidang kebarangkalian dan statistik. Khususnya, kami akan menggabungkan idea-idea dari modul matematik tahun pertama anda untuk membolehkan situasi yang lebih kompleks dimodelkan. Modul ini melengkapkan kursus CT3 IFoA.
 • Pemodelan stokastikModul ini akan membolehkan anda mengkaji pemodelan ketidakpastian peristiwa probabilistik tertentu. Teknik yang anda pelajari di sini boleh digunakan untuk beberapa situasi yang berbeza dan akan dibangunkan lagi dalam modul yang lebih maju. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CT4 IFoA.
 • Pelaporan kewangan dan kewanganModul ini akan memperkenalkan anda kepada pasaran kewangan dan juga menyediakan pengenalan kepada akaun yang dilaporkan oleh syarikat. Kedua-duanya adalah penting dalam pemahaman anda tentang pasaran kewangan untuk membolehkan anda dapat mengembangkan penyelesaian kepada soalan-soalan risiko kewangan. Modul ini merangkumi kursus CT2 IFoA.
 • Kepraktisan aktuariModul ini dapat dilihat sebagai perkembangan idea-idea yang telah anda perolehi dalam modul kaedah actuarial pada tahun pertama. Khususnya, kita menumpukan perhatian kepada peranan Aktuari di Kota London. Dalam modul ini, anda akan dibawa melawat ke Bank of England, Lloyd's of London dan Staple Inn. Anda juga akan dinilai melalui pembentangan kumpulan yang mana satu akan ditetapkan oleh perunding luar.
 • Ekonomi kewangan (modul elektif)Walaupun Kewangan Ekonomi adalah modul elektif, majoriti pelajar mengambil modul ini kerana ia merupakan sebahagian daripada sukatan pelajaran CT8 IFoA. Dalam modul ini, anda akan diperkenalkan dengan penilaian instrumen kewangan menggunakan teknik yang diliputi dalam modul terdahulu, khususnya modul Stochastic Modeling.

Tahun 3

Modul teras:

 • Model kelangsungan hidupModul ini merangkumi pemodelan data kelangsungan hidup yang penting dalam kerja aktuari. Ia akan menggabungkan idea-idea yang diliputi dalam modul-modul terdahulu dalam Model Stokastik, Kontingensi dan Kebarangkalian dan Perangkaan. Modul ini melengkapkan kursus CT4 IFoA.
 • Kontingensi lanjutanModul ini terus membangunkan teknik-teknik yang dilihat dalam modul Contigencies untuk membolehkan anda menghargai peristiwa-peristiwa yang tidak menentu masa depan yang lebih kompleks. Modul ini melengkapkan kursus CT5 IFoA.
 • Statistik dan probabilistik pemodelan untuk insuransModul ini memajukan teknik pemodelan kebarangkalian yang telah anda capai dalam dua tahun pertama anda untuk membolehkan pemodelan peristiwa kompleks yang akan memberi kesan kepada aliran tunai syarikat insurans. Modul ini merangkumi kursus CT6 IFoA.
 • Ekonomi kewangan lanjutan (modul elektif)

Syarat kemasukan

 • A-Level: A * (Matematik) AA
 • BTEC: Tahap 3 Diploma: DDD ditambah tahap 'A' Matematik atau sains di gred A *
 • Kelayakan Projek Dipanjangkan (EPQ): Kami mengalu-alukan aplikasi yang termasuk EPQ. Jika berkaitan, ini mungkin termasuk dalam tawaran kami, menyebabkan tawaran Level 'A' dikurangkan oleh satu gred
 • IB: 36 mata secara keseluruhan, 6 Matematik Tahap Tinggi, 5 minimum semua mata pelajaran lain.

Di samping itu, kami juga meminta keperluan GCSE berikut:

 • Minimum gred 5 (C) dalam Bahasa Inggeris GCSE.

Sekiranya anda belajar Pengajian Am, Pemikiran Kritikal atau bahasa 'A' bahasa ibunda, mata pelajaran ini tidak akan dimasukkan dalam sebarang syarat tawaran.

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, kami akan memerlukan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Keperluan minimum adalah:

 • IELTS: 6.5 dengan minimum 6 dalam mana-mana unit
 • PTE Akademik: 58 keseluruhan dengan minima 50 dalam setiap komponen
 • GCSE: Bahasa Inggeris gred 5.

Laluan kerjaya

Majoriti graduan kami menjadi pelatih aktuari dan belajar untuk peperiksaan Institut dan Fakulti Aktuari. Lain memulakan kerjaya dalam:

 • perbankan pelaburan dan pengurusan pelaburan
 • pengauditan
 • perbankan komersial
 • insurans
 • analisis kewangan
 • pengurusan
 • pengkomputeran dan pengajaran.
This school offers programs in:
 • English
City University of London

Tarikh Akhir Kemaskini January 16, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
Harga
9,250 GBP
Pelajar UK / EU, untuk tahun pertama pengajian (2017/2018). Pelajar antarabangsa £ 17,000 untuk tahun pertama pengajian (2018/2019)
Information
Deadline
Jan. 31, 2019
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat