Read the Official Description

Ini untuk siapa?

Anda cemerlang dalam dan menikmati matematik, terutamanya pemodelan dan kebarangkalian. Anda suka bertanya "Bagaimana jika?".

Kemahiran yang anda dapati dalam kursus Sarjana Sains Aktuari akan memulakan kerjaya aktuari anda. Anda juga boleh memasuki kerjaya dalam pengurusan risiko, pengurusan pelaburan atau analisis kewangan.

Objektif

Jika anda menikmati matematik, statistik, kebarangkalian dan ekonomi, anda akan mendapati kursus ini sesuai. Untuk tempoh ijazah anda, anda akan menyelidiki lebih mendalam ke dalam mata pelajaran teras ini, serta model stokastik, laporan kewangan dan kewangan, perniagaan dan, semulajadi, sains aktuari itu sendiri. Anda juga akan menghasilkan projek akhir tahun yang dikaji sendiri di kawasan yang menarik minat anda dan mencerminkan cita-cita anda.

Struktur

Apa yang akan saya pelajari?

 • Membangunkan pengetahuan dan pemahaman sains aktuari, statistik, matematik, kewangan dan disiplin yang berkaitan.
 • Membangunkan kemampuan anda untuk menyampaikan pengetahuan dan pemahaman anda dengan berkesan.
 • Membangunkan pemahaman anda mengenai peranan matematik dan statistik pengiraan, analisis dan penghakiman dalam sains aktuari dan pengurusan risiko kewangan.
 • Membangunkan keupayaan anda untuk membuat keputusan yang berasas, bingkai soalan yang sesuai dan membuat kesimpulan bebas.
 • Melengkapi anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja secara profesional sebagai aktuari atau dalam bidang alternatif yang berkaitan dengan statistik, kewangan, pengurusan risiko dan pengurusan umum.
 • Sediakan anda untuk mengikuti pengajian pascasiswazah dalam sains aktuari atau disiplin yang berkaitan.

Tahun 1

Modul teras:
 • Matematik untuk sains aktuari

  Modul ini pada mulanya akan menyatukan pengetahuan matematik anda untuk memastikan semua pelajar mempunyai pemahaman asas yang sama tidak kira apa latar belakang pendidikan mereka. Dalam penggal kedua kita akan meliputi topik matematik yang lebih maju. Kursus matematik direka untuk memberikan alat yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah dalam modul lain.

 • Kebarangkalian dan Statistik 1

  Kebarangkalian dan modul statistik akan mengandaikan bahawa pelajar akan tiba tanpa mengetahui kebarangkalian atau statistik. Modul ini akan bermula dengan konsep asas seperti statistik ringkasan dan kebarangkalian asas dan akan membangunkan konsep-konsep ini kepada topik yang lebih maju seperti selang keyakinan, ujian hipotesis, regresi dan kebarangkalian pengedaran. Modul ini menjadi sebahagian daripada kursus CS1 IFoA.

 • Matematik kewangan dan pelaburan

  Modul ini akan memberi tumpuan kepada konsep menilai pembayaran kewangan masa depan dari segi nilai sekarang untuk membolehkan perbandingan aliran pendapatan yang berbeza yang kritikal dalam membuat keputusan kewangan. Dalam modul ini, kami akan mempertimbangkan semua bayaran yang akan dijamin. Kami juga akan melihat jumlah pautan kepada pelbagai indeks inflasi. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CM1 IFoA.

 • Pengenalan Ekonomi

  Untuk dapat memahami perubahan yang mungkin berlaku di dunia kewangan, pelajar perlu belajar ekonomi. Modul ini tidak mengambil pengetahuan terdahulu dan akan meliputi kedua-dua mikro dan makroekonomi sepanjang tahun ini. Modul ini merangkumi kursus CB2 IFoA.

 • Aplikasi IT

  Modul ini terdiri daripada tiga komponen. Pada mulanya, anda akan menggunakan program MiniTab yang merupakan pakej statistik yang menyediakan analisis statistik lebih kuat daripada menggunakan spreadsheet. Komponen kedua menggunakan fungsi Excel Workbook dan komponen akhir menulis kod VBA. Sekali lagi, kami tidak mengetahuinya terlebih dahulu pengaturcaraan dan modul ini direka untuk membolehkan anda menggunakan Excel dalam kerja anda di universiti dan juga menyediakan kemahiran yang tinggi dari majikan.

 • Pengenalan kepada kaedah aktuari

  Modul ini berbeza dengan modul lain yang anda pelajari sebagai salah satu matlamat utamanya adalah untuk memperkenalkan anda kepada bidang-bidang yang berlainan yang berfungsi oleh aktuari untuk membolehkan anda mula merenungkan bidang-bidang yang ingin anda kerjakan. Di samping itu, modul ini adalah sebahagiannya dinilai oleh persembahan kumpulan yang merupakan kemahiran yang anda perlukan apabila memohon pekerjaan.

Tahun 2

Modul teras:

 • Kalkulus dan aljabar linear (Matematik 2)

Modul ini akan merangkumi teknik yang lebih maju dalam kalkulus dan aljabar linear yang akan digunakan dalam modul lain pada tahap.

Kontingensi

Modul ini akan menggabungkan idea-idea kebarangkalian dan matematik kewangan untuk membolehkan anda memulakan penilaian pembayaran yang berlaku pada peristiwa-peristiwa tertentu yang berlaku. Dalam modul ini, kami akan menggunakan teknik untuk menilai produk jaminan hidup. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CM1 IFoA.

Kemungkinan dan Statistik 2

Modul ini akan meneruskan perkembangan anda dalam bidang kebarangkalian dan statistik. Khususnya, kami akan menggabungkan idea-idea dari modul matematik tahun pertama untuk membolehkan situasi lebih rumit dipodelkan. Modul ini membentuk bahagian kedua CS1 daripada IFoA.

Pemodelan stokastik

Modul ini akan membolehkan anda mengkaji pemodelan ketidakpastian peristiwa probabilistik tertentu. Teknik yang anda pelajari di sini boleh digunakan untuk beberapa situasi yang berbeza dan akan dibangunkan lagi dalam modul yang lebih maju. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CS2 IFoA.

Pelaporan kewangan dan kewangan

Modul ini akan memperkenalkan anda kepada pasaran kewangan dan juga menyediakan pengenalan kepada akaun yang dilaporkan oleh syarikat. Kedua-duanya adalah penting dalam pemahaman anda tentang pasaran kewangan untuk membolehkan anda dapat mengembangkan penyelesaian kepada soalan-soalan risiko kewangan. Modul ini merangkumi kursus CB1 IFoA.

Kepraktisan aktuari

Modul ini boleh dilihat sebagai satu perkembangan idea yang anda diperkenalkan dalam modul kaedah actuarial pada tahun pertama. Khususnya, kita menumpukan perhatian kepada peranan Aktuari di City London. Dalam modul ini, anda akan dibawa melawat ke Bank of England, Lloyd's of London dan Staple Inn. Anda juga akan dinilai melalui pembentangan kumpulan yang mana satu akan ditetapkan oleh perunding luar.

Ekonomi kewangan (modul elektif)

Walaupun Kewangan Ekonomi adalah modul elektif, majoriti pelajar mengambil modul ini kerana ia merupakan sebahagian daripada sukatan pelajaran CM2 IFoA. Dalam modul ini, anda akan diperkenalkan dengan nilai instrumen kewangan menggunakan teknik yang diliputi dalam modul terdahulu, khususnya modul Stochastic Modeling.

Tahun 3

Modul teras:

 • Model kelangsungan hidup

Modul ini merangkumi pemodelan data kelangsungan hidup yang penting dalam kerja aktuari. Ia akan menggabungkan idea-idea yang diliputi dalam modul terdahulu dalam Model Stochastic, Kontingensi dan Probabiliti dan Statistik tertentu. Modul ini merangkumi sebahagian daripada kursus CS2 IFoA.

Kontingensi lanjutan

Modul ini terus membangunkan teknik-teknik yang dilihat dalam modul Kontingensi untuk membolehkan anda menghargai peristiwa yang tidak menentu masa depan yang lebih kompleks. Modul ini melengkapkan kursus CM1 IFoA.

Pemodelan statistik

Modul ini akan memberi kesinambungan selanjutnya dalam perkembangan anda dalam bidang kebarangkalian dan statistik. Khususnya, kami memberi anda pengenalan kepada beberapa teknik statistik lanjutan seperti yang digunakan dalam bidang aktuari. Modul ini melengkapkan kursus CS1 IFoA.

Pemodelan Probabilistik

Modul ini membina lebih lanjut mengenai pengetahuan tentang teori kebarangkalian dan pemodelan stokastik. Ia memperkenalkan beberapa model canggih yang boleh atau boleh digunakan dalam kerja aktuari. Modul ini melengkapkan kursus CS2 IFoA.

Ekonomi kewangan lanjutan (modul elektif)

Syarat kemasukan

 • A-Level: A * (Matematik) AA
 • BTEC: Tahap 3 Diploma: DDD ditambah tahap 'A' Matematik atau sains di gred A *
 • Kelayakan Projek Dipanjangkan (EPQ): Kami mengalu-alukan aplikasi yang termasuk EPQ. Jika berkaitan, ini mungkin termasuk dalam tawaran kami, menyebabkan tawaran Level 'A' dikurangkan oleh satu gred
 • IB: 35 mata secara keseluruhan, minimum 6 dalam Matematik Tahap Tinggi, dan minimum 5 mata pelajaran lain.

Sebagai tambahan, kami juga meminta keperluan GCSE berikut:

 • Minimum gred 5 (C) dalam Bahasa Inggeris GCSE.

Sekiranya anda belajar Pengajian Am, Pemikiran Kritikal atau bahasa 'A' bahasa ibunda, mata pelajaran ini tidak akan dimasukkan dalam sebarang syarat tawaran.Kursus asas untuk pelajar UK / EU

Jika anda tidak memenuhi kriteria kelayakan untuk kursus ini, anda masih boleh memenuhi kriteria untuk kursus Yayasan Perakaunan dan Kewangan kami. Kursus Yayasan adalah program sepenuh masa satu tahun yang menyediakan laluan kemasukan ke kursus Perakaunan dan Kewangan BSc.Pelajar antarabangsa

Kami menerima pelbagai kelayakan UK antarabangsa dan lain-lain di Cass.

 • Keperluan kemasukan khas untuk kualifikasi antarabangsa dan lain-lain

Jika anda tidak memenuhi syarat untuk kemasukan langsung, terdapat beberapa rakan kongsi yang menawarkan kursus asas persediaan antarabangsa untuk pelajar yang memasuki ijazah sarjana muda. Ini termasuk:Kursus asas untuk pelajar antarabangsa

INTO City , University of London

Tidak memenuhi syarat kemasukan? INTO City , University of London menawarkan pelbagai program akademik dan bahasa Inggeris untuk membantu mempersiapkan anda untuk belajar di City , University of London. Anda akan belajar daripada guru berpengalaman di pusat pengajian antarabangsa yang berdedikasi.

Program-program ini direka untuk pelajar antarabangsa yang tidak memenuhi keperluan bahasa akademik dan bahasa Inggeris yang diperlukan untuk kemasukan langsung. Untuk mempersiapkan kursus ijazah ini, ketahui lebih lanjut mengenai Yayasan Antarabangsa dalam Sains Aktuari.

Kolej Antarabangsa Kaplan (KIC) London

Di samping itu, City bekerjasama dengan KIC London untuk menyediakan pelbagai kursus persediaan untuk pelajar antarabangsa. Kursus KIC London menawarkan sokongan komprehensif kepada pelajar - termasuk tuisyen satu-ke-biasa. Pelajar yang berjaya melengkapkan kursus Yayasan KIC London pada tahap yang dikehendaki adalah dijanjikan kemajuan ke kursus gelar City , University of London.

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, kami akan memerlukan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Keperluan minimum adalah:

IELTS: 6.5 dengan minimum 6 dalam mana-mana unit

PTE Akademik: 58 keseluruhan dengan minima 51 dalam setiap komponen

GCSE: Bahasa Inggeris gred 5.

Penempatan

Sebahagian besar daripada gelaran Sekolah Perniagaan Cass adalah peluang untuk memperoleh pengalaman kerja profesional. Pelajar Sains Aktuari BSc layak untuk melaksanakan penempatan kerja berbayar selama satu tahun dalam tahun ketiga program sarjana pasir empat tahun.

Pengalaman bekerja untuk institusi terkemuka boleh menjadi tidak ternilai dari segi kerjaya masa depan anda. Ia akan membolehkan anda memperolehi kemahiran dan kecekapan yang dicari oleh majikan siswazah, dan memberikan kelebihan kepada pertandingan.

Pelajar Sains Aktuari BSc menikmati pelbagai peluang penempatan profesional dalam bidang seperti insurans korporat dan pengurusan risiko, penentuan harga aktuari dan pengurusan modal.

Program taught in:
English
City University of London

See 5 more programs offered by City University of London »

Last updated October 21, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
setiap tahun, pelajar UK / EU. £ 18,000 antarabangsa - yuran pengajian adalah tertakluk kepada perubahan tahunan.
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date