BSc dalam Rekreasi dan Pelancongan (pengkhususan - Pelancongan Kesihatan, pelancongan E-)

Klaipeda University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BSc dalam Rekreasi dan Pelancongan (pengkhususan - Pelancongan Kesihatan, pelancongan E-)

Klaipeda University

Gambaran keseluruhan

 • Lokasi: Lithuania, Klaipeda
 • Jenis: Sarjana Muda, sepenuh masa
 • Tempoh nominal: 3 tahun (180 ECTS)
 • Bahasa kajian: Bahasa Inggeris
 • Anugerah: BSc (Sarjana Muda Kerja Sosial)
 • Yuran pengajian: € 1585
 • Yuran permohonan: Yuran permohonan untuk program pengajian ijazah adalah untuk warga negara anggota EU atau negara-negara dari Kawasan Ekonomi Eropah (Ukraine, Moldova, Georgia, Belarus, Armenia, dan Azerbaijan), serta mereka yang mempunyai permit kediaman tetap di Republik Lithuania: € 55. Bagi pelajar lain: € 200. (Bayaran permohonan tidak boleh dikembalikan).
 • Tarikh akhir permohonan: 30 Nov, 2018
 • Permohonan dalam talian: href = "https://apply.ku.lt/
 • Kajian bermula 1 Februari

Program kajian ini bertujuan untuk menyediakan profesional yang berkelayakan tinggi dalam bidang rekreasi dan pelancongan dengan pengalaman dalam operasi dan perkhidmatan rekreasi dan pelancongan, bersedia menyelesaikan masalah dan memenuhi tuntutan pelanggan, dapat mempertahankan dan meningkatkan mutu rekreasi dan pariwisata perkhidmatan dan untuk mengambil bahagian dalam proses analisis, pentadbiran, perancangan, dan pengurusan. Program ini berorientasikan ke arah kecekapan dalam bidang pelancongan kesihatan dan pembangunan e-pelancongan.

Setelah selesai Program Ijazah Sarjana Muda dalam Rekreasi dan Pelancongan, ijazah Sarjana Muda Perniagaan dan Pentadbiran Awam dianugerahkan.

Struktur kurikulum

Pengurusan Rekreasi dan Pelancongan; Struktur Pelancongan; Geografi Pelancongan; Pemasaran Rekreasi dan Pelancongan; Peristiwa Rekreasi dan Pelancongan; Ekonomi Rekreasi dan Pelancongan; Pengurusan dan Pentadbiran Hospitaliti; Projek Pelaburan Pelancongan; Pengurusan Kepimpinan dan Perubahan; Warisan budaya; Penyelidikan Rekreasi dan Pelancongan; Pengaturan Pelancongan dan Kaedah Panduan.

Pilihan kerjaya

Graduan dapat bekerja dalam perniagaan pelancongan, agensi pelancongan, pusat maklumat pelancongan, pusat rekreasi di resort, penginapan, hiburan, dan perusahaan kesihatan, taman nasional dan daerah, pentadbiran dan rekreasi pentadbiran dan jabatan pengurusan di kota, dan dalam administrasi proyek pariwisata dan pelaksanaannya. Spesialisasi program ini memberi tumpuan kepada pelancongan kesihatan dan e-pelancongan.

Kenapa program pengajiannya menarik?

Pada tahun 2016, semua program pengajian Rekreasi dan Pelancongan telah diiktiraf dengan markah tertinggi untuk tempoh maksimum.

Dalam jurnal Reitingai ( www.reitingai.com ), program ijazah sarjana dan sarjana dalam Rekreasi dan Pelancongan Universiti Klaipėda oleh pakar bebas telah menduduki tempat tertinggi di Lithuania sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Program pengajian membanggakan kakitangan akademik dan penyelidikan yang berkelayakan; peluang untuk membangunkan kecekapan interkultural disediakan dengan mengajak para profesor dari luar negara untuk mengajar di dalam program. Beberapa kursus boleh diambil oleh pembelajaran separuh jarak.

Silabus kursus yang diajar dalam program menyediakan hubungan rapat antara teori dan amalan. Kelas sering diberikan dalam syarikat pelancongan dan rekreasi, dan para pengamal dipelawa untuk ceramah dan seminar

Struktur program dan kompetensi yang disediakan tidak dapat dipisahkan dari proses kajian aktif, dinamik, dan menarik. Projek-projek yang dilaksanakan semasa kajian ini termasuk klinik Trumpas ] Filem Pendek], NeAtrasta.Lt [UnDiscovered.lt], Baidarė upėje [A Canoe on the River], dan lain-lain

Program pengajian fleksibel, pelbagai pilihan kursus. Program pengajian ijazah sarjana muda telah dikemaskini dengan membangunkan kepakaran dalam Pelancongan Kesihatan dan e-Pelancongan.

Akses geografi dan lokasi menarik untuk kajian. Klaipėda University adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin belajar di pantai. Klaipėda adalah bandar maritim dan dengan itu menyediakan pelbagai aktiviti untuk pakar rekreasi dan pelancongan.

Struktur program pengajian ijazah sarjana muda dalam Rekreasi dan Pelancongan membentuk prasyarat bagi pengambilalihan sijil penunjuk arah.

Rekreasi dan pelancongan melangkaui sempadan satu negara, oleh itu pelajar kami digalakkan untuk menggunakan rangkaian besar rakan universiti dan ke luar negara untuk mendapatkan pengetahuan dan pengalaman. Pelajar menikmati peluang untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran akademik ( Erasmus) dan melakukan magang di negara asing

Pelajar memperoleh kecekapan sosial dan sivik tambahan melalui aktiviti bukan akademik: Kesatuan Pelajar, Makmal Permulaan Klaipėda Persatuan, kumpulan artistik, sukan, dll.

Lebih banyak mengenai program pengajian yang anda boleh cari:

href = "https://www.youtube.com/watch?v=u57cnBl8_j8

href = "https://web.liemsis.lt/kuis/stp_report_ects.card_ml?p_stp_id=6436

href = "https://www.ku.lt/studies/english-degree-studies/

Testimoni

Putinas Bielskis, Ketua Pengarah UAB Krantas Travel

Adakah saya percaya dalam kerja impian? Tidak betul. Tetapi kita semua perlu mendengar hati dan minda kita dan teruskan menggunakan pengetahuan yang diperoleh. Saya telah berjaya. Saya tidak pernah menyesal setelah mempelajari Rekreasi dan Pelancongan di Universiti Klaipėda. Kajian itu adalah salah satu sebab kejayaan kerjaya saya.

Mengapa Klaipeda University ?

 • Unik oleh penyelidikan saintifik dan kajiannya dalam bidang marin
 • Diploma Kesatuan Eropah diiktiraf di seluruh dunia
 • Pelbagai program
 • Kajian antarabangsa dalam bahasa Inggeris
 • Muda dan berkembang pesat
 • Pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan

Lebih banyak mengenai Klaipeda University , anda boleh mencari:

href = "https://www.youtube.com/watch?time_continue=1

www.ku.lt/en

Mengapa Lithuania?

 • Seorang ahli Kesatuan Eropah
 • 93,4% mempunyai pendidikan menengah. Negara yang paling berpendidikan di Eropah
 • 92% bercakap bahasa asing (biasanya bahasa Inggeris, Rusia atau Jerman)
 • 94% pelajar asing mengesyorkan belajar di Lithuania

Lebih lanjut mengenai kajian di Lithuania, anda boleh mencari dalam video:

href = "https://www.youtube.com/watch?time_continue=2

This school offers programs in:
 • English
Klaipeda University

Tarikh Akhir Kemaskini September 10, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 1, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,585 EUR
Information
Deadline
Nov. 30, 2018
Locations
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh mula : Feb. 1, 2019
Tarikh tutup permohonan Nov. 30, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 1, 2019
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh tutup permohonan Nov. 30, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat