BSc dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Psikologi adalah kajian saintifik fikiran dan fungsinya. Ijazah yang menarik ini akan membantu anda mempelajari lebih lanjut mengenai diri anda dan orang lain, dan memberikan anda gambaran mendalam mengenai bagaimana minda manusia berfungsi dan mempengaruhi tingkah laku.

Kursus ini diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British.

Pada BSc ini, anda akan membangunkan kefahaman yang sangat baik tentang semua bidang teras bidang inspirasi ini, termasuk psikologi biologi, sosial dan perkembangan. Anda akan meneroka bagaimana psikologi boleh memberi kesan positif terhadap kehidupan orang ramai, dan mempelajari perkembangan terkini, dalam subjek yang pelbagai seperti neuropsychology dan psikologi jenayah.

Modul kami meliputi pelbagai bidang, dari kognisi, dan sosial dan psikologi perkembangan, kepada bidang pakar seperti autisme, kesihatan mental, psikologi positif dan forensik.

Anda boleh mempelajari lebih lanjut mengenai psikologi biologi, dan bagaimana otak, sistem saraf dan sistem fisiologi lain berinteraksi dengan fungsi mental dan tingkah laku. Atau fokus pada psikologi keperibadian dan tingkah laku yang tidak normal, atau profil jenayah dan media sosial yang berkaitan dengan teori dan praktik psikologi.

Apapun yang anda pilih untuk belajar, anda akan belajar dari tutor yang bersemangat dan berdedikasi, yang juga pengamal dan sering terlibat dalam penyelidikan terkini. Impak penyelidikan yang dikemukakan oleh Jabatan Psikologi kami dinilai 'terkemuka di dunia' atau 'antarabangsa yang sangat baik' (Kerangka Kecemerlangan Penyelidikan 2014).

Anda akan mendapat manfaat daripada pustaka kelas dunia kami, peralatan penyelidikan pakar (termasuk mesin EEG dan akses kepada pengimbas fMRI) dan keadaan kemudahan pengajaran seni.

Ijazah ini diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British (BPS) dan, jika anda lulus dengan 2.2 atau ke atas, anda secara automatik akan mendapat Asas Siswazah untuk Keahlian Chartered dari British Psychological Society (BPS). Inilah langkah pertama untuk menjadi ahli psikologi chartered.

Kandungan

Tahun pertama

  • Bina pengetahuan anda tentang pelbagai aspek psikologi dan diperkenalkan kepada pelbagai topik termasuk perkembangan kanak-kanak, proses kognitif dan biologi, kaedah penyelidikan psikologi dan psikologi sosial.
  • Modul termasuk Psikologi di Dunia Nyata, yang akan membantu anda memahami cara menerapkan teori kepada situasi kehidupan sebenar; dan Penyelesaian Masalah Psikologi, yang mempunyai tumpuan khusus untuk menyokong dan membangunkan perjalanan pembelajaran anda.

Tahun kedua

  • Terokai psikologi kognitif, sosial, biologi dan perkembangan, dan kaedah penyelidikan, dengan lebih mendalam, bersama dengan perbezaan individu dan psikometrik.
  • Memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai kesihatan mental, termasuk bagaimana gangguan mental diklasifikasikan, dan meneroka keadaan seperti autisme dan skizofrenia.

Tahun ketiga

  • Melaksanakan projek penyelidikan yang diawasi setahun ke atas topik yang dipilih.
  • Pilih modul pilihan yang paling menarik minat anda. Contoh-contoh terkini termasuk Psikologi Jenayah dan Psikologi, Pergerakan Tubuh, Gaze dan Gerak Isyarat, Psikologi Muzik, Psikologi Organisasi, Psikologi Positif, Psikologi Kritikal, Psikologi Kesihatan, Kreativiti Praktikal, Topik dalam Neuro-Sains Kognitif dan Penyelesaian Masalah.

Pilihan kerjaya

Anda akan dilengkapi untuk membina kerjaya anda dalam psikologi kaunseling yang disewa, atau psikologi pendidikan, pekerjaan, klinikal atau forensik. Anda boleh meneruskan kerja pakar dalam bidang psikologi forensik, pendidikan atau klinikal, atau menggunakan kemahiran yang boleh dipindahkan yang sangat baik yang diberikan oleh psikologi kami untuk bekerja di sektor komersial, amal atau keusahawanan.

Pasukan karier kami tersedia untuk menyokong anda dari permulaan pengajian anda sehingga selepas anda menamatkan pengajian. Mereka akan membantu anda membina CV anda, bersedia untuk temu bual, dan bertemu dan belajar dari graduan yang berjaya bekerja di bahagian atas kerjaya mereka. Anda juga akan mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan rakan-rakan kami di London dan seterusnya, dan untuk menghadiri pameran kerja Roehampton di mana anda boleh mengetahui tentang peluang siswazah dan bertemu dengan majikan.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan khusus:

  • Keperluan GCSE: Matematik, Gred 4 / C
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Baca lebih lanjut

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Baca Ringkas